kedves KKy!
Valóban így van, ahányan vagyunk, általában annyi féle képpen látjuk a dolgokat. Ha csak azt a csapatot nézem, akikkel a hétvégén együtt utaztunk, számtalan, sokszor egymásnak ellentmondó vélemény született a két napról. Ilyenkor számít az is, hogy kinek milyen a sítudása, mennyire rutinos, hogy bírja a hideget, de akár az is, hogy épp milyen lábbal kelt fel.
Teljesen egyetértek veled az 1c szakasszal kapcsolatban. Nem vagyok profi síelő, sőt..de azért egy évtized már a hátam mögött van ebben a sportban. A szakasz a szombati napon is teljesíthető volt, mi is lementünk rajta gond nélkül. Viszont amit olvastam, a jegesedésről az valóban igaz volt. Ezt nem tulajdonítom a karbantartók hibájának, hiszen ilyen időben és a hegynek ezen a részén elhelyezkedéséből kifolyólag ez elkerülhetetlen. Ezzel az ember tisztában van és mérlegeli, hogy elindul-e rajta vagy sem. Mint ahogy délután a ködben mi sem próbálkoztunk meg a déli oldal fekete-piros pályáin lejönni, mert jobbnak láttam biztosra menni. A probléma inkább azzal volt, ahogyan te is említetted, hogy nagyon sok olyan síelő is nekivágott a pályának, a láthatóan zord körülmények ellenére, akinek nem kellett volna. Ebből lett az állandó esés-kelés. Ezzel sem feltétlenül lenne gond, de én ott abban az időjárási helyzetben ezt kicsit veszélyesnek éreztem. Akármennyire is igyekszik az ember figyelni a körülötte lévőkre, azon a szakaszon többször azon kaptam magamat, hogy a semmiből keresztbe síelt előttem valaki. Tehát a magam részéről összességében az időjárás és a gyakorlatlanabb síelők miatt éreztem problémásnak ezt a részt.
Ugyanezt vonatkoztatnám Kosodrevinánál a kicsúszóra is. A probléma ott sem effektíve a kicsúszóval volt, hanem az eltérő sítudású emberek felhalmozódásával. Mikor először érkeztünk oda, tolongtak az emberek a felvonó kijáratánál és össze-vissza igyekeztek lejutni a kifagyott minidombon kisebb nagyobb szerencsével.
Én alapvetően azt mondhatom, hogy meg voltam elégedve a sítereppel, nem tudnék nagyobb hiányosságot felhozni. Azt kicsit sajnálom, hogy Jasnánál a kötött pályás vonatra emlékeztető felvonót nem tudtuk kipróbálni, mert még sosem láttam ilyet. Soha ennél rosszabb hétvégém ne legyen!:)