Ma volt Gstaad (Zweisimmenben) a szezonzáró. Egy hete virágvasárnapján zárt be ennek a síterepnek a nyugati része(La Videmanette). A tegnaphoz képest ma többen voltak mivel jó idő volt,sorban állás nem volt. Ha mondhatom tegnap tél volt ezen a síterepen (-5C) 2000 méteren ma pedig tavasz (ugyanott 10C volt árnyékban). Tegnap beszéltük helyiekkel az időjárás ilyen egyik nap tél másnap tavasz van. Ha a tegnap azt mondtam egész nap jók voltak a pályák ma ezt nem mondhatom: a fizika törvényeit meg a tavaszt nem lehet legyőzni. Reggel tökéletesen kifagyott pályák fogadtak, Zweisimmenben nem déli fekvésűek a pályák a nap nem merőlegesen süt a pályákra, de itt 11:30-kor 1800 méteren is megadták a pályák magukat. Ekkor gondoltam, hogyan létezhet az, hogy Magyaroszágon ma is egy sípálya utolsó napja volt aminek a teteje kb. 1200 méterrel van alacsonyabban mint Gstaad teteje és itt 11:30 után nem lehetett csúszni. Nem szabad összehasonlítani a két helyet csak nem értem ha itt délelőtt megadják magukat a pályák akkor mi lehet 1000 méterrel alacsonyabban. Tudom vaxolni kell, megvolt de másoknak is a léce fékezett. A lányom azt mondta: apa fékez a lécem, mondom ez a tavasz jele. Nem rossz hely, délután napozni kell, síelni ilyenkor már nem lehet vagy ha ilyen lenne a síelés akkor nekem nem ez lenne a kedvenc sportom. Délután ilyen időben lehet mást is csinálni:napozni, sörözni élvezni a környezetet.
Gstaad ma bezárt, következő szezonban építenek egy új liftet (jobban mondva lecserélnek egy régi liftet) a Saanenmöser 6 személyes liftet egy gyorsabb jobb liftre cserélik le. Véleményem szerint Berner Oberlandban ez jó hely. Túraisíelni lehet májusig itt, jövőre biztos megyünk ide.