Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Hochkönig régió (Maria Alm, Dienten, Mühlbach)
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSAKCIÓ
Spago am Hochkönig - 6+1 éjszakás akció
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Leon74
39 élménybeszámolót írt
39
15 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Hochkönig régió (Maria Alm, Dienten, Mühlbach)
2019.01.30. 16:42
Hosszú évek óta kacsintgattam ezzel a sítereppel. Idén végre sikerült eljutni ide. 3 napot töltöttünk a négy hegyen. Amivel kezdődött: Mülbachban szerettünk volna első nap síelni, majd nap végén átmenni Maria Almba, mert ott volt a szállásunk, de a hegyi út le volt zárva. Ami meglepett, hisz már másfél hete volt a nagy havazás. Így egyből Maria Almba mentünk, és a kabinos felvonóval indult felfele, egészen a csúcsra, a 10-es pályán kezdtünk. Ami meglepett, hogy 13 órakor már nagyon rossz állapotban voltak a pályák. Tiszta bucka, összetúrva minden fele, és nagyon kemények. Sebaj, első nap ellegelésztünk ezen a hegyen. A 10a katasztrófa volt, de iagzán az összes többi. Nap végén még a kék 22-esen lehetet pár jót csúszni. Őszintén azt gondoltam, hogy ennyi leesett hó után álompályák várnak itt minket, de sajnos nem így lett. Másnap irány a Königtour. Kicsit jobbak voltak a pályák, de hát még reggel volt. A 21-es alja viszont katasztrófa. Szűk és meredek. Volt velünk kezdő is, az nagyon megszenvedett ott. A kék 4-es egész jó minőségű volt még délután is, így ott síeltünk többet. Harmadik nap a felvonókkal volt valami gond, sokszor megállt, meg le is állították őket, így később tudtunk csak átindulni a Mülbachi részre. Viszint 11 órakor már nagyon rosszak voltak a pályák. Jegesek, a felszín pedig letúrva. A szállásunk jó volt, a pályától 150 méterre. Nagyon szép a környék, főleg napsütésben. Nyáron jártam már itt, akkor is gyönyörű. Viszont a pályáktól nem voltam elájulva. És most nem csak a minőségükre gondolok, mert az jobb időben, lehet sokkal jobb. De: A legtöbb pálya szűk. Kevés széles, jó lejtésű pálya van. Talán a 13-as, 14-es, 19-es, jobb minőség esetén egész jók lehetnek. De kb ennyi. A buckasíelés után még a legjobban az 1a-t élveztük, legalább lehetett csúszni. Nekem a 22-es és a 4-es volt a kedvencem. Az egész rendszer a 4 hegy átsíeléséről szól, egy-egy pályával. Így azok agyon vannak használva. Nem nagyon lehet találni egy-egy jól eldugott, félreeső kis pályát, amit érdemes többször megsíelni. Talán a 29-es volt ilyen. Szóval ez is meg volt. Pipa, de marad Flachau, ami nekem sokkal jobban tetszett. De még Schladming is fényekkel jobb pályarendszer számomra.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
Havazás Előrejelzés
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.