Úgy alakult, hogy a múlt hétvégét Hargita-fürdőn töltöttem.
- utazás: ismervén a két hete érvényes romániai lehetőségeket, angol és magyar nyelvű friss PCR tesztet vittem az anyósülésen (ezen a PCR-en mindig röhögök, mert annak idején ez volt a román kommunista párt rövidített neve). De jól fogott a papír, mert arrafelé simán átengedtek a határon, persze felhívták a figyelmemet, hogy 72 órát tartózkodhatok ott, mert egyébként 2 hetes karantén várna rám. Visszafelé lassúbb volt az átkelés, egy órát dekkoltam a határon. Négyes sorban 1 km-en át álltak az autók, 2/3-uk utánfutóval ellátott román és bolgár furgon volt... A lényeg, hogy a papíromon lévő "negatív" bejegyzésnek hála itthon sem várt szobafogság.
- sízés: láttam ott már a mostani hómennyiség hétszeresét is (igaz, először 1969 telén síztem ott...). Az idén megint téli szárazság van a Keleti-Kárpátokban, amire még rátett időnként egy-egy esőzés is, 1000 m fölött. Ugyanakkor a pályákon most is volt 20-30 cm tömörített hó, szépen ratrakolva. Kellemes tavaszi és gyors havon jókat lehetett élen és talpon kanyarogni. Meglepő módon (az előző hetek híradásaival ellentétben) nagyon kevesen voltak, igazi sorállás nem volt. Csak a Kossuth 1 nevű fekete pálya nem működött, ott már helyenként gyepsí kellett volna.
- időjárás: reggel verőfény, aztán a pályák alján eső, félúttól havazás. Kissé átáztunk, de segített az osztrák recept szerint készített Jaegertee ;)