Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síelésünk kivesézése

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
keskesonka
181 élménybeszámolót írt
181
16 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Síelésünk kivesézése
2023.02.09. 14:24
Hogyne lenne helyes, probald ki (felugras szeruen elmozdulni felfele). Tenyleg többet mutat addig a milliszekundumig amig elrugaszkodsz. Viszont miutan mesz felfele kevesebbet (ezalatt tehermentes a si). Kepzeld el ha felugranal akkor amig a levegoben vagy semmit sem mutatna. Gyakolatilag mindket esetben gyorsul lefele a tomegkozeppont ezert csokken a sulya (~"szabadon esik"). Innen absztrahalando az altalanos iskolai fizikapelda, hogy mutat e valamit a labadra kotott merleg, ha kiugrasz egy repulobol.

Nem akarlak ravenni, hogy megvaltoztasd a velemenyedet, nekem tokmindegy mit gondolsz, hanem leirom a dolgokat a maguk valojaban, mert ne alljanak mar kinyilatkoztataskent nem helytallo dolgok ezen a forumon (raadasul szakszavakkal eloadva), hatha olvassa olyan aki meg akar tanulni sielni.

A mely es a magas kozott nyilvan van kulonbseg, pont ezt igyekszem vilagossa tenni. Viszont amirol te azt hiszed melyteher a videon az magas... Hiaba hasonlo a mozgas, a fizikai vegeredmeny nem ugyanaz.

Melyteherben megegyszer AZ ALATAMASZTAS FELE KOZELEDIK a sulypont (fuggoleges mozgaskomponensrol beszelunk). Amikor a sulypont AZ ALATAMASZTASTOL TAVOLODIK (fuggolegesen) az magas tehermentesites. Ennek nevezik. Szoval megegyszer nem a sulypont helye, nem a test pozicioja, hanem a sulypont mozgasanak iranya a donto kulonbseg VALTASBAN.

Dicseretes es fontos is megerteni a dolgokat de egy szinten tul ez ilyen "akademischer Scheiss", hogy muvelt osztrakot idezzek... Sielni kell. Nem hiszem h pl Candide Thoevex vagy Ted Ligety karnyar kozben tisztaban van mozgaskomponensek es erok egymashoz viszonyitott iranyaval megis valoszinuleg mindkettonknel jobban sielnek (nalam biztos).

A tobbi gyongyszem a teljesseg igenye nelkul:
- "carvingban nincs rebound" --> mindig van (a si meghajlik es a rugalmassaga visszarugozik), csak max tul keves hogy erezd, ha nincs akkor flatterolsz
- "magas tehermentesites, (...) magasbol sullyedsz es itt tehermentesitesz" --> azert mesz felfele h tehermentesits, kozben valtasz, amikor "sullyedsz" (ertsd kompakt alapallast veszel fel) mar elen vagy. ezt oktatjak pl az osztrakok KEZDO parhuzamos hosszuban. ha sullyedes kozben valtasz az mely, bucka alaptechnika
- "carvingban beggugolsz" --> hat te lehet, de akkor az nem carving
Előzmény: (JaniJuli 217908)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.