Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síelésünk kivesézése

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
keskesonka
181 élménybeszámolót írt
181
16 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Síelésünk kivesézése
2023.11.22. 11:16
Hoeke: nem arrol ment a vita, h mi a jo a kezdoknek, hanem h a konyvedben asszimetrikus hoeket nevezel szimmetrikusnak (meg h szimmetrikus letezik-e -> letezik, lasd a videot).

Mely: mi az h nem gondolom komolyan? Ez a mozdulat ami mely tehermentesit es mutatja a fizikai lenyeget (kevesebb suly a lecen a sulypont lefele valo "esese" miatt). Nem azt mondtam, h ez jo, nem azt mondtam h ez rossz, ez demonstralja amit meg kell erteni.

A video amit linkeltel az inkabb a si atengedeset mutatja mint mely tehermentesitest, bar azzal h rahuzza a felsotestet a sztem sulypont inkabb lefele megy, de e csipoje meg combjai felfele szval nehez megallapitani.
Plusz mondom ez a mely es magas eroltetese carvingban... Nem biztos h erdemes.

Egyebkent mielott ilyen felsobbsegesen oltod az Endret, ha elolvasnad 2x amit ir ertened h arra utal a hatrakerules hianyolasaval, h a felsotesttel rahajol a combjaira, ezert nem kerul hatra mint pl. a Ligety az azelotti videoban v a Hirscher szlalomban. Az, h hatul van-e nem attol fugg, h hol a feneke a sielonek, hanem h a tomegkozeppont hol van, de lehet folosleges ezt magyaraznom itt irasban. Amirol beszel WC poziciot lasd pl. a lenti videoban kb 5 secnel a stanglik kozott feluton (ha valaki olvassa ezt aki sielni akar tanulni innen, ne eroltesse ezt a helyzetet mert vegig hatul fog maradni).

Kattints a képre a videó megtekintéséhez:


"Optimalis carving" egyebkent nincs, meg ha mindenki a sajat kanyartechnikajat is nevezi annak (ezt ne vedd magadra, ez ilyen altalanos tapasztalat). Technikak vannak amiket hasznalni lehet/erdemes bizonyos helyzetekben. Nem attol igazan jo egy sielo h egyfajta mozgastipust begyakorol es foggal korommel ragaszkodik ahhoz, hanem h buckatol, jegen at, kergesre fagyott melyhoig lapostol meredekig, lectol fuggetlenul (mindegy h rockeres puder lec, mai FIS lec v regi egyenes si) kontrollaltan tud kozlekedni es ha akarja meg is tudja kuldeni. Ehhez szuksegesek bizonyos alapmozdulatiok amiket be kell gyakorolni meg megerteni h mikor erdemes hasznalni, sok km, meg megfelelo eronlet. Nyilvan egy versenyzonek meg egy freestyle pronak mas a mozgaskepe meg mashol vannak az erossegeik, de az alapok vhol ugyanazok. Lasd pl Marcus Caston mindegy h mit siel palyan all mountain sin, v. egyenes lecen kemeny havon, egyszeruen jo nezni mert rendben vannak az alapjai. Megsielne neked a kompresszios lenduletet, meg magastehermentesitett kanyart is meg szlalom sivel is barmit ket kor utan.

Egyenes si
Kattints a képre a videó megtekintéséhez:


Carving
Kattints a képre a videó megtekintéséhez:
Előzmény: (JaniJuli 219183)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.