Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síelésünk kivesézése

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
jóska63
526 élménybeszámolót írt
526
15 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Síelésünk kivesézése
2023.11.25. 17:32
1. Egyszer már emlitetted, hogy soha nem tapasztaltál ilyet és nem is láttál. Ekkor jegyeztem meg, hogy vagy puha síd vagy nem raksz erőt a kanyarba. Erre mutattad a Völkl sportos rövid turista sídet.

2.,
Kattints a képre a videó megtekintéséhez:
ha a videot megtekinted, akkor:

A., laposon amikkor a lendületett kell tovább vinni, akkor a sí marad a centrumban és a test megy át felette.

B., Meredeken amikkor a magasság megtartása a fontosabb, akkor vált felfelé - amugy ilyen helyzetben - nem is tudná átvinni a sí felett a testét, mert azonnal el belső lábazna - ezt manapség a sodratos átdobos verseny stilussal szokták még megoldani - kb keresztbe bassza felfelé a síjét és amikkor jóírányba van akkor ad rá terhelést.

Szlalomban, ha keressel egy hátulról vett trénning vidot kapuk közt jól látszik mikkor megy a test át a sifelett ritkán és mikkor a sít varázsolja át maga alatt - a reboundot kihasználva - pont aza lényeg, hogy a felső test a legröidebb uton menjen megne mozduljon - a szűk helyeken - aztán a lapos tágra tűzött részeken aztán megint mint óriásban. - nem rég láttam német Bognerről egy ilyen videot az instáján - amugy a női versenyzők sítechnikáját érdemesebb nézni, mert az esélyesebben végrehajtható, mint az izomkolosszus férfiakké.

Hogy ilyet láss élőben két dolog szükszéges, pontosabban három: meredek pálya, nagyon jó síelő és legyen kedve kanyarodni - a legtöbb sielő nem tudja meredeken a carving kanyarokat végig sielni, pont ezért mert ezt a mozdulatott nem képes végrehajtani, ehhez kell bízni a síben, a hóban és magadban, mert van egy szakasza amikkor a síd feletted van és a centripetális erő tart a kanyarban!

Freeride sielésnél az egész máshogyan müködik, ott a nagy diferencia a verseny és turista sieléssel szemben, hogy minnél kevesebb rebound legyen és minnél egyenletsebben szemben a pályán sieléssel, ahol minnél több erő keletkezzen a kanyarban aza cél (ezt élvezzük a sielésben). A freeride sielésben ennek három oka van:
A - nem akarsz lavinát indítani ezért kerülöd a dinamikus erő csucsokat, amivel megsértheted a gyengeréteg és kész egy táblás lavina
B - a puha hó csak besüpedne alattad nincs, ami megtámasztanás az erőt
C - mivel nincs puha hó ezért a felsiklással csinálsz mély tehermentsítést - a sílécet mint egy vízi si használod - mondjuk a surf style síknék nem is kell igazán tehermentesítened hanem csak döntöd esetleg forgatod.

Ennyit erről röviden
Előzmény: (JaniJuli 219301)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.