Nem voltam még Alpe d’Huez-ben, csak általánosságban tudok írni. Egy sielés összköltségét igazából nem változtatja meg az, hogy a hüttében pár euroval többet vagy kevesebbet fizet az ember. Ez az a rész, amit nem tudsz elkerülni.
A vacsorák tekintetében mi kb. az esték felére viszünk jól elálló és jól melegíthető, előre elkészített húsételt (vörösboros marhapörkölt, vadas, …) és ott csak a tésztát főzzük meg gyorsan. Komplett étel elkészítése fél délután, amit én speciel nem szánok rá az ott töltött időből. Minden második este pedig beülünk étterembe és kizárólag helyi ételeket kóstolunk meg. Ez szerintem egy arany középút, úgymond jut is-marad is alapon.
Franciáknál kicsit erősebb árak vannak hüttékben, éttermekben, mint az olaszoknál és az osztrákoknál, valamint az osztákoknál megszokottól kicsit, az olaszoktól pedig jóval barátságtalanabbak. Ahogy 2 szót szólsz hozzájuk az anyanyelvükön, utána már nem egy éppen megtűrt valaki vagy.