Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Alpe d'Huez síterep leírás cikk fotóalbum videó értékelés, élménybeszámolók

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
következőutolsó laponként: összesen 696, rendezés:
Üzenetek Üzenet íráshoz regisztrálj
Üzenet szövege
Feladó:  nimbus2FérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.02.18. 22:21
(Üzenetazonosító: 204890)
nimbus2 Hozzászólások: 19
Regisztrált: 2015.03.07.
12 síterepet értékelt

Nem akarok okoskodni, de ezeket pontosan lehet tudni, ha a foglalás előtt tájékozódsz.

Mi ezek elkerülése miatt mentünk Alpe dHuez központba egy kis apartmanházba (Richelieu), 4-en 6 fős apartmanba üres ágy felár nélkül, tehát csak 4 főt kellett fizetni. Így mindenki elfért és a nappali nappaliként volt használható.
Mivel ez a hét (február 2-9) még nem főszezon, volt bőven szállás választási lehetőség amikor foglaltunk, nem is volt a ház előtt 3 autónál több egész héten :)
Felújított fürdőszoba és WC, modernizált szabadon állítható/programozható fűtés volt, erősen túlméretezett fűtőtestekkel, akár 30 fokot is lehetett volna csinálni. Rengeteg beépített szekrény, elektromos redőny, stb.
A konyha és felszerelései voltak régebbiek, de volt minden, a szokásos francia szintnek felelt meg.
Sítároló kicsi, de 4 felszerelésnek éppen elég, 6 szerintem nem fért volna be. Wifi itt is csak fizetős volt, de ez egy kicsi külön álló apartmanház recepció és közösségi terek nélkül.
Mindez utazási irodán keresztül, mert a bérlet így olcsó csomagban foglalva. Az iroda van érted, nem kell elfogadni kérdés nélkül azt amit a katalógusban ajánlanak, meg kell őket dolgoztatni a pénzükért ;)

A boltokban mindent lehet kapni, az árak kb egyformák a Carrefour-ban és a SPAR-ban.
Sok az étterem, bár, pizzéria, palacsintázó, de pl van az üzletsoron "kifőzde" jellegű bolt is, ahol becsomagolják a sült-főtt ételeket és az apartmanban elfogyaszthatod.

A síelési lehetőségek tökéletesek voltak, a Tunnel-t viszont nem mertem bevállalni. Az "oldalágak" közül nekem az Auris rész jobban tetszik, mint Oz, de szállást szerintem a központban érdemes foglalni.
Előzmény: (Zpéter 204634)
Feladó:  bertazsFérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.02.18. 17:37
(Üzenetazonosító: 204882)
bertazs Hozzászólások: 40
Regisztrált: 2013.01.03.
51 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Mindenben igazad van, de a szállással kapcsolatban szerintem nem a franciáknak kell címezni a leírtakat, hanem a magyar szervezőknek, akik úgy próbálják alacsonyan tartani az utak árát, hogy 5 embert bezsúfolnak egy max 4 fős apartmanba a pótágyat is teljes áron számolva. A franciáknak szerintem mindegy hány fő fizeti az apartman árát. Valamint az alacsonyabb ár érdekében nem a legfelkapottabb helyekre viszik a magyar síelőket, így próbálva 400 euro alatt tartani az árakat. De őszintén, ha jobban bele gondolunk, hol kapnánk ennyi pánzért Ausztriában, vagy Olaszországban utazással, sokszor pályaszállással, 6 napos síbérlettel 200 km körüli pályarendszerekre lehetőséget? Hát sehol. Amíg a magyarok ennyire árérzékenyek lesznek, be kell érnünk ezekkel a gagyi szállásokkal. A másik észrevétel: számomra is érthetetlen, hogy miért ilyen katasztrófális a WI-FI ellátottság a franciáknál, de az olaszokat is említhetném. Jahorinán szinte mindenhol, szállodában, hüttében, étteremben, volt free WI-FI, Európa fejlettebb felén, meg szinte sehol. "Jobb" helyeken nagy kegyesen megadják a kódot, de ott vagy korlátozzák a felcsatlakoztatható eszközök számát, vagy olyan lassú és állandóan megszakad, hogy nem érdemes vele vacakolni, mint pl. legutóbb Vars-ban, ahol viszont még a térerő is olyan gyenge volt szinte mindenütt, hogy még a 3G-t sem vitte.
Előzmény: (Zpéter 204634)
Feladó:  magnum56FérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.02.11. 09:54
(Üzenetazonosító: 204653)
magnum56 Hozzászólások: 100
Regisztrált: 2008.10.16.
28 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Két éve voltunk itt, és mi is hasonlókat tapasztaltunk.
A szállásünk szintén Oz-ban volt és ugyanilyen szűk helyen. Mi 7 fős appartmanban laktunk. Egy nappali 2 ággyal, egy franciaágyas kis szoba és egy ablaktalan pici szoba 3 ággyal, az egyik ágy az ágyneműtartóból kihúzható. Ezt a kihúzható ágyat mi kigurítottuk a nappaliba, így éjszaka jobban elfértünk, nappal pedig begurítottuk a nappaliban lévő egyik ágy alá, hogy ne legyen útban.

Az élelmiszer bolt valóban drága és szegényes kínálatú volt. Ez a nagy sörfogyasztóknak hamar feltűnt. Viszont van egy Carrefour szupermarket a völgyben lévő városban Le Bourg d'Oisans-ban. Mi busszal voltunk és egy napra átmentünk Les 2 Alpes-ra. Az út éppen a szupermarket mellett halad el, így megáltunk és feltankoltunk étellel és itallal. Itt a sör harmadába került, mint Oz-ban.

A magyar ember találékony is.
Előzmény: (Zpéter 204634)
h i r d e t é s

Feladó:  Zpéter
Dátum: 2019.02.10. 14:21
(Üzenetazonosító: 204634)
Zpéter Hozzászólások: 6
Regisztrált: 2009.01.02.

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Ma reggel érkeztem meg innen. Néhány szó, jó és kevésbé az, nehogy Ti is belefussatok azokba a gondokba, amibe én.
1. Sípályák. Sok van, jó vonalvezetésűek, volt rendesen rajtuk hó. Reggelente kicsit nagyobb a sor, de bőven ki lehet bírni, később már eloszlik. Kicsit fura volt, de egyáltalán nem bántam, hogy sok felvonó kilenckor kezd és bőven négy után áll le.
2. Szállás. Oz en Oisans-ban volt, valaminek a C,D épületében. Összességében az átlagos francia színvonalnak megfelelő volt. Azért jó lenne, ha valaki egyszer elmagyarázná a franciáknak, hogy a magyarok is értelmes, érző emberek, sőt tovább menve kulturált lények tehát:
Egyikünk sem akar ágyneműtartóban aludni, mert ugye az apartman öt személyesnek van eladva, de öt ágy már nem fér el 28 nm-en, tehát egy ágyneműtartót hívnak ötödik ágynak, 20 cm-el lejjebb.
Mi is szeretjük, ha nem húz be a hideg az ablakok alatt, különösen azért, mert az említett ágyneműtartóban, öt cm-re a föld felett alvó fiam rendesen megfázott (lehet, hogy emiatt?).
A különszobában levő franciaágyat jó lenne, ha rendesen meg lehetne közelíteni több oldalról, tehát átlagos felépítésű embernek nem elég 40 cm az ágy és a fal között körbe, ez csak arra jó, hogy néha-néha jól beverd a lábad az ablak alatti radiátorba, ami még elvesz a fenti 40 cm-ből.
Nekünk is van ám okostelefonunk, és használunk internetet is, és ha lenne a házban pl. a közösségi szobában vagy a recepció mellett free wifi, akkor nem éreznénk úgy, hogy el vagyunk a világtól zárva egy hétre. Ebben a házban nem volt sehol free wifi, tudom, nem is előírás, de jól eső apró figyelmesség lenne, amivel azért sok helyen találkozik az ember utazás során. (A teljességhez hozzátartozik, hogy az A,B szálláson, 50 m-re van a recepcin free wifi)
3.Beszerzés. Egy élelmiszerbolt van Oz en Oisans Station helyén, megdöbbentően kis kínálattal és magas árakkal. A párom kérte, hogy külön említsem meg, hogy még ez a kevés kínálat is néha igen-igen alacsony minőségű termékekből volt. Három jó evő, 70-90 kilós nagykamasz gyermekeink nem bírták megenni az ott vásárolt készételeket.
4.Közlekedés. Egy faluba (10km) megy egy ingyenes busz, (nem Alpe d Huezbe, nem ám!) kb óránként, de itt sincs egy normális bolt sem, és valamilyen okból kifolyólag a busz is csak akkor közlekedik, ha mennek a felvonók, kb 4-ig, 5-ig.
Viszont Alpe d Huezben a központi stationon van egy Intermarche, ez teljesen rendben van. Csakhogy ide Oz-ból és innen Oz-ba csak sílécen (illetve felvonóval) lehet eljutni.
Szóval ezt jobb tudni, ha azt tervezed, mint én, hogy esténként főzöl egy isteni vacsit a családnak, hát jól át kell gondolni a logisztikáját.
Összességében jó síterep, de ez az Oz-i rész egy nagyon kezdetleges, problémákkal terhelt, alacsony szintű szállás.
Feladó:  Ax3lFérfiHaladó síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2019.01.31. 14:34
(Üzenetazonosító: 204277)
Ax3l Hozzászólások: 16
Regisztrált: 2011.09.25.
7 síterepet értékelt

én is reménykedem :)
Feladó:  Zpéter
Dátum: 2019.01.31. 13:54
(Üzenetazonosító: 204276)
Zpéter Hozzászólások: 6
Regisztrált: 2009.01.02.

Szia, igen
mi is akkor megyünk és oda. Úgy tűnik, talán kicsit sok is lesz a hó. :)
Feladó:  Zsolti1983FérfiProfi síelőHaladó snowboardos
Dátum: 2019.01.30. 18:58
(Üzenetazonosító: 204254)
Zsolti1983 Hozzászólások: 1
Regisztrált: 2019.01.02.
BEMUTATKOZÁS

Sziasztok!
Péntek este induluk travelexel.Azt néztem, hogy egész héten esett/esni fog úgyhogy jók a kilátások! 😊Van most kint valaki? Helyzetjelentés?Illetve megy még valaki péntek esti indulással?
Feladó:  gorogrobFérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.01.24. 17:49
(Üzenetazonosító: 204020)
gorogrob Hozzászólások: 20
Regisztrált: 2014.12.30.
11 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Helyzetjelentés:
Vasárnap óta folyamatos napsütésben tudtunk síelni. Kivéve a tegnapi napot ekkor hóesés volt egész nap. Nem tudom megítélni mennyi hó eshetett de a palyaknak jót tett.
Mindenki megnyugtatására a pályákon van elég hó. Néhány helyen kövek és föld látszik így nem tudom megítélni mennyire reális a hovastagsag. És most nem a falukba levezető pályáról beszélek.
A napsütés azonban rettentő hideggel párosul illetve párosult. A tetőn nem ritka a -15 sőt ma egy kijelzőn -19 fokot és 33 km/h szelet irtak. Fontos a réteges öltözködés :) 1700-1800 méter is -10.  Emiatt a pályák elég jegesek délutánra már kilatszanak a jegfoltok amikből azért elég sok van.
A fenti pályák egyszer sem voltak hosszabb időre lezárva.
Az általam felvetett kérdés miszerint lehet-e visa electron kártyával a kauciót fizetni? Nos az Ecrin hotelben lehet. Zároltak 1 eurót, nem a teljes összeget. (Tudatosan persze)
Feladó:  dtamasFérfiKezdő síelőHaladó snowboardos
Dátum: 2019.01.23. 18:31
(Üzenetazonosító: 203977)
dtamas Hozzászólások: 53
Regisztrált: 2011.03.05.
30 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Sziasztok!

Január 27-től feb. 1-ig buszos társasággal fogok csúszni Alpe d'Huezen, Auris en Oisans városban lesz a szállásunk. Vasárnap-hétfőre min.50 centi havat mondanak, így szívesen csúsznék pályán kívül is. Aki ismeri a terepet, és a lehetőségeket, meg tudná osztani velem a jó spotokat? Esetleg közületek lesz kint vki ebben az időszakban?

Köszi, üdv: Tamás
Feladó:  ipipFérfiHaladó síelőHaladó snowboardos
Dátum: 2019.01.23. 13:14
(Üzenetazonosító: 203965)
ipip Hozzászólások: 38
Regisztrált: 2006.10.17.
35 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Hali baxxter!
Mi megyünk 6-an, egyéni utazással.
Amint látom, felhős hetünk ígérkezik, úgyhogy fel kell tankolni lélekmelegítővel. :)
Előzmény: (baxxter 203639)
Feladó:  Ax3lFérfiHaladó síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2019.01.22. 11:36
(Üzenetazonosító: 203922)
Ax3l Hozzászólások: 16
Regisztrált: 2011.09.25.
7 síterepet értékelt

Sziasztok

Üresedés miatt van 1db eladó 6napos síbérlet( 2019 febr 3-8.) Alpe d’Huez síterepére
Feladó:  baxxterFérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.01.16. 11:14
(Üzenetazonosító: 203639)
baxxter Hozzászólások: 40
Regisztrált: 2006.03.06.
9 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Szerintem nem rosszak a kilátások, főleg ha jön egy kis frissítés :)
Január 25-én Travelex-el jön valaki?
Feladó:  gorogrobFérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.01.15. 08:07
(Üzenetazonosító: 203554)
gorogrob Hozzászólások: 20
Regisztrált: 2014.12.30.
11 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

https://www.bergfex.at/alpe-dhuez-grand-domaine/webcams/
https://www.bergfex.at/alpe-dhuez-grand-domaine/wetter/prognose/


szerintem "a nem túl fényes" nem igazán találó. Sőt az előrejelzések szerint még esni is fog.
Előzmény: (Ax3l 203541)
Feladó:  Ax3lFérfiHaladó síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2019.01.14. 22:30
(Üzenetazonosító: 203541)
Ax3l Hozzászólások: 16
Regisztrált: 2011.09.25.
7 síterepet értékelt

Sziasztok!

hóhelyzetről írhatnátok majd , nem túl fényes ahogy látom ...
Feladó:  gorogrobFérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.01.14. 21:19
(Üzenetazonosító: 203533)
gorogrob Hozzászólások: 20
Regisztrált: 2014.12.30.
11 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Köszi, 1 hét múlva már én is tudok friss információt írni :)

A boríték lehet, hogy "jobbnak" tűnik, de manapság inkább a bankkártyás megoldás a divat. Ha meg amúgy sincs gond, visszajár (mindkettő).

De ezzel a megoldással hamarabb átadható/elhagyható az apartman és egy busznyi ember is hamarabb veheti az irányt hazafelé.
Előzmény: (Egér 64 203509)
Feladó:  Egér 64FérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.01.14. 17:38
(Üzenetazonosító: 203509)
Egér 64 Hozzászólások: 212
Regisztrált: 2009.11.26.
26 síterepet értékelt

Szia, 1 hét múlva már tudok írni valami tájékoztatót, igaz mi inkább borítékba tesszük a pénzt, azt hamarabb visszakapjuk mintha a kártyát zárolnának valamilyen összeggel. Boltban meg igáig is elfogadták.
Előzmény: (gorogrob 203500)
Feladó:  gorogrobFérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.01.14. 14:58
(Üzenetazonosító: 203500)
gorogrob Hozzászólások: 20
Regisztrált: 2014.12.30.
11 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Sziasztok,

van valakinek friss bankkártyás kaució fizetési "élménye" Alpe'd Huez-ből?

Legutóbb 3 éve voltam itt és már akkor is visa electron kártyám volt és gond nélkül zárolták az összeget. Így számomra furcsa, hogy az utastájékoztatóban külön kiemelve szerepel, hogy ezt nem fogadják el.

Történt valami változás esetleg?
Illetve a boltokban gondolom elfogadják továbbra is?

Köszönöm.
Feladó:  FreeriderMFérfiProfi síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2018.12.22. 20:08
(Üzenetazonosító: 202662)
FreeriderM Hozzászólások: 5
Regisztrált: 2018.12.22.
5 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Nekem Alp d'huez tetszett a legjobban,két alkalommall is tavaly és az idén is ottvoltunk .Val Thorans igaz flancosabb , de az egy síhaditámaszpont.Tehát ott nincs falu ,csak bárok ,síboltok és néhány élelmiszerbolt .Le 2Alpes is jó ,de nekem ,mégis Alp d'huez sármosabb,mert ott a maison l'alpes ban fantasztikus kilátásunk volt és valóban a lépcsőjéig lehetett lecsúszni ,és a silift is a ház sarkában volt . Ahárom völgyben inkább a Meribel lenne jobb választás ,mert a pályarendszer közepén van . Nekünk mindig a sielés minősége ,tehát minnél vadabb profi pályák és nem az éjszakai élet a mérvadó .De mindenki megtalálja a magáét ,mert aFrancia síterepek fantasztikusan jók !A pályàk állapota a lehető legjobb kondíciót mutatjàk januàr égén februàr elején .A tömeg akkor szokott lenni amikor hétvévénh, ha jó az idő elárasztják a helybéli franciák .De mivel mindhárom mega sìrégió 200+ km pályával ,ezért eloszlik a tömeg .Legtöbbet eddig aLe 2alp-i Jandri express kabinjainál vártunk . De tudnunk kell az aranyszabályt ha elég korán kintvagyunk asìpályán , akkor se sorbanállásról nincs szó, és apályák is elő vannak készìtve becsületesen . Januàr 26 àn indulunk Les Arcs ba , mert sok jót hallottam a Paradiski síterepről ,és ha igaz a teljes Paradiski bérletben benne van egy nap három völgy és egy nap Val d'Isiere- Tignes ! Ez év februárjában az Alp d'Huez i bérlet birtokában bebarangoltuk Le 2Alp, Monatier les Bains, és 20% engedménnyel egy felejthetetlen napot töltöttünk La Grave ban . Ezért válasszuk a fárasztó és nem éppen olcsó autós utazást ,hogy szabadon mozoghassunk a síközpontok között , ha már a franciák olýan elözékenyek , hogy egy síbérletben benne van még néhány sípálya felfedezésének lehetösége .Mindenkinek jó sielést az eljövendö 2019 es síszezonban !
Előzmény: (baxxter 202567)
Feladó:  baxxterFérfiHaladó síelő
Dátum: 2018.12.19. 10:22
(Üzenetazonosító: 202567)
baxxter Hozzászólások: 40
Regisztrált: 2006.03.06.
9 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Január végén ti melyiket választanátok?
Alpe dHuez, Les 2 alpes, vagy Val Thorens?
Pályák állapota, tömeg és éjszakai élet szempontjából?
Feladó:  belcsa2FérfiProfi síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2017.02.09. 20:05
(Üzenetazonosító: 193950)
belcsa2 Hozzászólások: 4
Regisztrált: 2017.01.08.
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Sok-sok éve síelek, de még egyszer sem voltam Franciaországban. Jó döntés volt, másnak is ajánlom, aki ódzkodik a távolság miatt, hogy elmenjen oda. Sajnos egyre kevésbé hóbiztosak 1000- 2500 m magas Közép-európai terepek még a tél közepén is váratlan meleg viheti el a havat. Franciaország előnye, hogy mindig van a pályarendszeren belül olyan magasságú fekvésű pálya, ami garantáltan hóban gazdag. Ezentúl pedig soha nem tudtam megszeretni az ágyúzott havat, a reggelre meredek jégpályává fagyott ratrakolt lejtőket, - gyerekkoromban még ilyen nem volt - az eredeti síélményhez igazi puha hó kell. Úgy keveredtem Alpe d'Huez-be, hogy az utitárskereső fórumon csatlakoztam egy teljesen ismeretlen társaságba, akik ráadásul nem tudtak elvinni és az utat külön kellett megszerveznem, szerencsésen volt jó áron egy ajánlat az Oszkár-on oda-vissza. A sírégió központja Alpe d'Huez, egy 1860 m magasan épült üdülő-komplexum, körülötte az megszokott alpesi hegyifalvakra hasonlító családias, kis kunyhókkal, faházakkal teli apróbb települések és ráadásul ezek is pályaszállásosak. A település-részek között - földrajzi okokból - nincs könnyen használható közúti kapcsolat, ezért mindenki gondolja át mit szeretne: sok fiatallal teli nyüzsgést vagy békés nyugalmat. Az út hosszú, nincs idő megállni csak rövid pihenőkre, hajnali indulás után este 6-7 órára érkezünk, ha nincs hosszabb megálló. Érkezés után fáradtságra kell készülni. A turnusok általában vasárnapi sínappal kezdenek, amikor sokan vannak, sajnos nem sokkal lesznek kevesebben hétköznap sem, mert ez egy nagyon felkapott síterep. Ha jó az idő ki kell használni, fel kell menni a legmagasabb pontra, akkor is ha valaki kezdő síelő, a Pic Blanc-ra és beleszédülni a nyugati Alpok hegyóriásainak látványába. Utána vagy leliftezni, vagy lesízni a Sarenne nevű fekete jelölésű, de közepes lesikló tudással is teljesíthető 15 km hosszú pályán.
Egyébként is felfoghatatlanul sok alternatív útvonalon mehetünk, egyik sínap sem lesz ugyanolyan, mint az előző volt.
Összefoglalóan, ameddig nem voltam síelni Franciaországban, nem is tudtam, milyen síélmény hiányzott is igazán. Európában ilyen nincs máshol.
Előzmény: (doxa13 191814)

következőutolsó laponként: összesen 696, rendezés:
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
KÖVESS MINKET!
facebook twitter youtube instagram
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 48 vendég és 4 regisztrált felhasználó látogatja.
Asztali nézet