Menü ≡

Alpe d'Huez síterep leírás cikk galéria videó értékelés, élménybeszámolók

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
következőutolsó laponként: összesen 701, rendezés:
Üzenetek Üzenet íráshoz regisztrálj
Üzenet szövege
Feladó:  gorogrobFérfiHaladó síelő
Dátum: 2020.01.06. 21:29
(Üzenetazonosító: 207229)
gorogrob Hozzászólások: 19
Regisztrált: 2014.12.30.
12 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Az, hogy van-e újabb éjszakai pálya nem tudom. Tavaly nem volt. A térkép szerint sincs.
De még ha van is én biztos nem kockáztatnék onnan koromsötétben Oz-ba csúszni.
Oz-ban van valami kis tanulópálya kivilágítva, tudom nem ugyanaz. Amúgy maga az éjszakai pálya nem egy hosszú szakasz, nem tudom ér-e annyit, nekem nem ért.
Talán Baxxter megerősíti ezt.
Én 1x voltam Oz-ban, aztán már Alpe d'Huez. Központibb, többet tud csúszni az ember, de ez személyes vélemény. :)
Előzmény: (baxxter 207202)
Feladó:  baxxterFérfiHaladó síelő
Dátum: 2020.01.06. 00:13
(Üzenetazonosító: 207202)
baxxter Hozzászólások: 39
Regisztrált: 2006.03.06.
10 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Szia!

Úgy tudom, hogy idén már van egy újabb pálya is éjszakai síelésre, ami a Les Jeux-tól indul a DMC-hez. Les Jeux-ról visz Oz-ba pálya, de persze ezt nem tudom éjjel mennyire belátható. A pályák szerintem esti sízésre rendben lesznek újra, legalábbis tavaly így volt.
Előzmény: (Zozo93 207172)
Feladó:  gorogrobFérfiHaladó síelő
Dátum: 2020.01.04. 21:44
(Üzenetazonosító: 207180)
gorogrob Hozzászólások: 19
Regisztrált: 2014.12.30.
12 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Szia,

Oz-ba nem tudsz visszajutni. Az éjszakai síelésről le kell mondanod.
A sítérkép 2D-ben kicsit becsapós. A kivilágott pályáról nem lehet "hazacsúszni" Oz-ba. Ez egy másik oldala a hegynek, de ha ott leszel látni fogod.
DMC középállomástól vagy Jeux felvonótól lehet napközben Oz irányába menni.
Azt mondom emiatt ne bánkódj, én már többször voltam itt, de az egész napos síelés után már nem sokszor lett volna kedvem egy egész nap használt pályán még csúszni. Amúgy is azt hiszem csak csütörtökön van esti (nem biztos a nap)
Előzmény: (Zozo93 207172)
h i r d e t é s

Feladó:  Zozo93FérfiProfi síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2020.01.04. 17:25
(Üzenetazonosító: 207172)
Zozo93 Hozzászólások: 1
Regisztrált: 2020.01.04.

Sziasztok, lenne egy olyan problémám hogy Ozban lesz a szállásunk, viszont mennénk az esti sízésre ami a signal pályán lesz. Esetleg este van valami transzfer vissza Ozba Huezből amiről tudtok valamit? Az esti freeride hazafelé se hangzik rosszul de vannak a társaságban akik nem biztos hogy bevállalnák.
Feladó:  KorisBalázsFérfiProfi síelőProfi snowboardos
Dátum: 2019.12.13. 08:25
(Üzenetazonosító: 206715)
KorisBalázs Hozzászólások: 9
Regisztrált: 2016.08.24.
20 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Sziasztok!
2016 februárjában jártunk itt barátaimmal!
Nem a központban volt a szállásunk, de ezt nem is bántuk.
A szállásra ebben az évben rászántunk +20.000 fejenként.
Nem volt rossz döntés. 2 hete átadott épület, tiszta, és franciáktól szokatlanul tágas.
Majdnem elsírtam magamat, mert mikor leszálltunk a buszról, homokot fújt a szél az arcunkba.
Sajnos a pályán kívüli csúszások egész héten korlátozva voltak emiatt.
Egyébként ez a pályarendszer amúgy sem erről híres.
A pályák jól karban voltak tartva. Minden tudásszint élvezkedhetett.
Aztán találtunk egy szép meredek falat, amelyen végig traverzálva (minimál szint csökkenéssel, oldal irányban átszelve) egy gyönyörű freeride részre juthattunk. Utolsó három napot gyakorlatilag itt töltöttük.
Aztán megalázó módon jött egy pályamunkás és elkezdte kitűzni a pályát freeride oktatáshoz.
:D
Alapvetően meleg idő volt, +5-7 fok, ami miatt patakok indultak lefele.
Többször is ezeken ugráltunk át, s nevettük ki akinek nem sikerült.
Pályán kívüli csúszóknak nem ajánlom, de mindenki másnak igen.
Balázs
Feladó:  nimbus2FérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.02.18. 22:21
(Üzenetazonosító: 204890)
nimbus2 Hozzászólások: 22
Regisztrált: 2015.03.07.
12 síterepet értékelt

Nem akarok okoskodni, de ezeket pontosan lehet tudni, ha a foglalás előtt tájékozódsz.

Mi ezek elkerülése miatt mentünk Alpe dHuez központba egy kis apartmanházba (Richelieu), 4-en 6 fős apartmanba üres ágy felár nélkül, tehát csak 4 főt kellett fizetni. Így mindenki elfért és a nappali nappaliként volt használható.
Mivel ez a hét (február 2-9) még nem főszezon, volt bőven szállás választási lehetőség amikor foglaltunk, nem is volt a ház előtt 3 autónál több egész héten :)
Felújított fürdőszoba és WC, modernizált szabadon állítható/programozható fűtés volt, erősen túlméretezett fűtőtestekkel, akár 30 fokot is lehetett volna csinálni. Rengeteg beépített szekrény, elektromos redőny, stb.
A konyha és felszerelései voltak régebbiek, de volt minden, a szokásos francia szintnek felelt meg.
Sítároló kicsi, de 4 felszerelésnek éppen elég, 6 szerintem nem fért volna be. Wifi itt is csak fizetős volt, de ez egy kicsi külön álló apartmanház recepció és közösségi terek nélkül.
Mindez utazási irodán keresztül, mert a bérlet így olcsó csomagban foglalva. Az iroda van érted, nem kell elfogadni kérdés nélkül azt amit a katalógusban ajánlanak, meg kell őket dolgoztatni a pénzükért ;)

A boltokban mindent lehet kapni, az árak kb egyformák a Carrefour-ban és a SPAR-ban.
Sok az étterem, bár, pizzéria, palacsintázó, de pl van az üzletsoron "kifőzde" jellegű bolt is, ahol becsomagolják a sült-főtt ételeket és az apartmanban elfogyaszthatod.

A síelési lehetőségek tökéletesek voltak, a Tunnel-t viszont nem mertem bevállalni. Az "oldalágak" közül nekem az Auris rész jobban tetszik, mint Oz, de szállást szerintem a központban érdemes foglalni.
Előzmény: (Zpéter 204634)
Feladó:  bertazsFérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.02.18. 17:37
(Üzenetazonosító: 204882)
bertazs Hozzászólások: 86
Regisztrált: 2013.01.03.
60 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Mindenben igazad van, de a szállással kapcsolatban szerintem nem a franciáknak kell címezni a leírtakat, hanem a magyar szervezőknek, akik úgy próbálják alacsonyan tartani az utak árát, hogy 5 embert bezsúfolnak egy max 4 fős apartmanba a pótágyat is teljes áron számolva. A franciáknak szerintem mindegy hány fő fizeti az apartman árát. Valamint az alacsonyabb ár érdekében nem a legfelkapottabb helyekre viszik a magyar síelőket, így próbálva 400 euro alatt tartani az árakat. De őszintén, ha jobban bele gondolunk, hol kapnánk ennyi pánzért Ausztriában, vagy Olaszországban utazással, sokszor pályaszállással, 6 napos síbérlettel 200 km körüli pályarendszerekre lehetőséget? Hát sehol. Amíg a magyarok ennyire árérzékenyek lesznek, be kell érnünk ezekkel a gagyi szállásokkal.

A másik észrevétel: számomra is érthetetlen, hogy miért ilyen katasztrófális a WI-FI ellátottság a franciáknál, de az olaszokat is említhetném. Jahorinán szinte mindenhol, szállodában, hüttében, étteremben, volt free WI-FI, Európa fejlettebb felén, meg szinte sehol. "Jobb" helyeken nagy kegyesen megadják a kódot, de ott vagy korlátozzák a felcsatlakoztatható eszközök számát, vagy olyan lassú és állandóan megszakad, hogy nem érdemes vele vacakolni, mint pl. legutóbb Vars-ban, ahol viszont még a térerő is olyan gyenge volt szinte mindenütt, hogy még a 3G-t sem vitte.
Előzmény: (Zpéter 204634)
Feladó:  magnum56FérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.02.11. 09:54
(Üzenetazonosító: 204653)
magnum56 Hozzászólások: 212
Regisztrált: 2008.10.16.
40 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Két éve voltunk itt, és mi is hasonlókat tapasztaltunk.
A szállásünk szintén Oz-ban volt és ugyanilyen szűk helyen. Mi 7 fős appartmanban laktunk. Egy nappali 2 ággyal, egy franciaágyas kis szoba és egy ablaktalan pici szoba 3 ággyal, az egyik ágy az ágyneműtartóból kihúzható. Ezt a kihúzható ágyat mi kigurítottuk a nappaliba, így éjszaka jobban elfértünk, nappal pedig begurítottuk a nappaliban lévő egyik ágy alá, hogy ne legyen útban.

Az élelmiszer bolt valóban drága és szegényes kínálatú volt. Ez a nagy sörfogyasztóknak hamar feltűnt. Viszont van egy Carrefour szupermarket a völgyben lévő városban Le Bourg d'Oisans-ban. Mi busszal voltunk és egy napra átmentünk Les 2 Alpes-ra. Az út éppen a szupermarket mellett halad el, így megáltunk és feltankoltunk étellel és itallal. Itt a sör harmadába került, mint Oz-ban.

A magyar ember találékony is.
Előzmény: (Zpéter 204634)
Feladó:  Zpéter
Dátum: 2019.02.10. 14:21
(Üzenetazonosító: 204634)
Zpéter Hozzászólások: 6
Regisztrált: 2009.01.02.

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Ma reggel érkeztem meg innen. Néhány szó, jó és kevésbé az, nehogy Ti is belefussatok azokba a gondokba, amibe én.
1. Sípályák. Sok van, jó vonalvezetésűek, volt rendesen rajtuk hó. Reggelente kicsit nagyobb a sor, de bőven ki lehet bírni, később már eloszlik. Kicsit fura volt, de egyáltalán nem bántam, hogy sok felvonó kilenckor kezd és bőven négy után áll le.
2. Szállás. Oz en Oisans-ban volt, valaminek a C,D épületében. Összességében az átlagos francia színvonalnak megfelelő volt. Azért jó lenne, ha valaki egyszer elmagyarázná a franciáknak, hogy a magyarok is értelmes, érző emberek, sőt tovább menve kulturált lények tehát:
Egyikünk sem akar ágyneműtartóban aludni, mert ugye az apartman öt személyesnek van eladva, de öt ágy már nem fér el 28 nm-en, tehát egy ágyneműtartót hívnak ötödik ágynak, 20 cm-el lejjebb.
Mi is szeretjük, ha nem húz be a hideg az ablakok alatt, különösen azért, mert az említett ágyneműtartóban, öt cm-re a föld felett alvó fiam rendesen megfázott (lehet, hogy emiatt?).
A különszobában levő franciaágyat jó lenne, ha rendesen meg lehetne közelíteni több oldalról, tehát átlagos felépítésű embernek nem elég 40 cm az ágy és a fal között körbe, ez csak arra jó, hogy néha-néha jól beverd a lábad az ablak alatti radiátorba, ami még elvesz a fenti 40 cm-ből.
Nekünk is van ám okostelefonunk, és használunk internetet is, és ha lenne a házban pl. a közösségi szobában vagy a recepció mellett free wifi, akkor nem éreznénk úgy, hogy el vagyunk a világtól zárva egy hétre. Ebben a házban nem volt sehol free wifi, tudom, nem is előírás, de jól eső apró figyelmesség lenne, amivel azért sok helyen találkozik az ember utazás során. (A teljességhez hozzátartozik, hogy az A,B szálláson, 50 m-re van a recepcin free wifi)
3.Beszerzés. Egy élelmiszerbolt van Oz en Oisans Station helyén, megdöbbentően kis kínálattal és magas árakkal. A párom kérte, hogy külön említsem meg, hogy még ez a kevés kínálat is néha igen-igen alacsony minőségű termékekből volt. Három jó evő, 70-90 kilós nagykamasz gyermekeink nem bírták megenni az ott vásárolt készételeket.
4.Közlekedés. Egy faluba (10km) megy egy ingyenes busz, (nem Alpe d Huezbe, nem ám!) kb óránként, de itt sincs egy normális bolt sem, és valamilyen okból kifolyólag a busz is csak akkor közlekedik, ha mennek a felvonók, kb 4-ig, 5-ig.
Viszont Alpe d Huezben a központi stationon van egy Intermarche, ez teljesen rendben van. Csakhogy ide Oz-ból és innen Oz-ba csak sílécen (illetve felvonóval) lehet eljutni.
Szóval ezt jobb tudni, ha azt tervezed, mint én, hogy esténként főzöl egy isteni vacsit a családnak, hát jól át kell gondolni a logisztikáját.
Összességében jó síterep, de ez az Oz-i rész egy nagyon kezdetleges, problémákkal terhelt, alacsony szintű szállás.
Feladó:  Ax3lFérfiHaladó síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2019.01.31. 14:34
(Üzenetazonosító: 204277)
Ax3l Hozzászólások: 17
Regisztrált: 2011.09.25.
7 síterepet értékelt

én is reménykedem :)
Feladó:  Zpéter
Dátum: 2019.01.31. 13:54
(Üzenetazonosító: 204276)
Zpéter Hozzászólások: 6
Regisztrált: 2009.01.02.

Szia, igen
mi is akkor megyünk és oda. Úgy tűnik, talán kicsit sok is lesz a hó. :)
Feladó:  Zsolti1983FérfiProfi síelőHaladó snowboardos
Dátum: 2019.01.30. 18:58
(Üzenetazonosító: 204254)
Zsolti1983 Hozzászólások: 1
Regisztrált: 2019.01.02.
BEMUTATKOZÁS

Sziasztok!
Péntek este induluk travelexel.Azt néztem, hogy egész héten esett/esni fog úgyhogy jók a kilátások! 😊Van most kint valaki? Helyzetjelentés?Illetve megy még valaki péntek esti indulással?
Feladó:  gorogrobFérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.01.24. 17:49
(Üzenetazonosító: 204020)
gorogrob Hozzászólások: 19
Regisztrált: 2014.12.30.
12 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Helyzetjelentés:
Vasárnap óta folyamatos napsütésben tudtunk síelni. Kivéve a tegnapi napot ekkor hóesés volt egész nap. Nem tudom megítélni mennyi hó eshetett de a palyaknak jót tett.
Mindenki megnyugtatására a pályákon van elég hó. Néhány helyen kövek és föld látszik így nem tudom megítélni mennyire reális a hovastagsag. És most nem a falukba levezető pályáról beszélek.
A napsütés azonban rettentő hideggel párosul illetve párosult. A tetőn nem ritka a -15 sőt ma egy kijelzőn -19 fokot és 33 km/h szelet irtak. Fontos a réteges öltözködés :) 1700-1800 méter is -10.  Emiatt a pályák elég jegesek délutánra már kilatszanak a jegfoltok amikből azért elég sok van.
A fenti pályák egyszer sem voltak hosszabb időre lezárva.
Az általam felvetett kérdés miszerint lehet-e visa electron kártyával a kauciót fizetni? Nos az Ecrin hotelben lehet. Zároltak 1 eurót, nem a teljes összeget. (Tudatosan persze)
Feladó:  dtamasFérfiKezdő síelőHaladó snowboardos
Dátum: 2019.01.23. 18:31
(Üzenetazonosító: 203977)
dtamas Hozzászólások: 51
Regisztrált: 2011.03.05.
30 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Sziasztok!

Január 27-től feb. 1-ig buszos társasággal fogok csúszni Alpe d'Huezen, Auris en Oisans városban lesz a szállásunk. Vasárnap-hétfőre min.50 centi havat mondanak, így szívesen csúsznék pályán kívül is. Aki ismeri a terepet, és a lehetőségeket, meg tudná osztani velem a jó spotokat? Esetleg közületek lesz kint vki ebben az időszakban?

Köszi, üdv: Tamás
Feladó:  ipipFérfiHaladó síelőHaladó snowboardos
Dátum: 2019.01.23. 13:14
(Üzenetazonosító: 203965)
ipip Hozzászólások: 39
Regisztrált: 2006.10.17.
35 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Hali baxxter!
Mi megyünk 6-an, egyéni utazással.
Amint látom, felhős hetünk ígérkezik, úgyhogy fel kell tankolni lélekmelegítővel. :)
Előzmény: (baxxter 203639)
Feladó:  Ax3lFérfiHaladó síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2019.01.22. 11:36
(Üzenetazonosító: 203922)
Ax3l Hozzászólások: 17
Regisztrált: 2011.09.25.
7 síterepet értékelt

Sziasztok

Üresedés miatt van 1db eladó 6napos síbérlet( 2019 febr 3-8.) Alpe d’Huez síterepére
Feladó:  baxxterFérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.01.16. 11:14
(Üzenetazonosító: 203639)
baxxter Hozzászólások: 39
Regisztrált: 2006.03.06.
10 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Szerintem nem rosszak a kilátások, főleg ha jön egy kis frissítés :)
Január 25-én Travelex-el jön valaki?
Feladó:  gorogrobFérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.01.15. 08:07
(Üzenetazonosító: 203554)
gorogrob Hozzászólások: 19
Regisztrált: 2014.12.30.
12 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

https://www.bergfex.at/alpe-dhuez-g...rand-domaine/webcams/
https://www.bergfex.at/alpe-dhuez-g...rand-domaine/wetter/prognose/


szerintem "a nem túl fényes" nem igazán találó. Sőt az előrejelzések szerint még esni is fog.
Előzmény: (Ax3l 203541)
Feladó:  Ax3lFérfiHaladó síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2019.01.14. 22:30
(Üzenetazonosító: 203541)
Ax3l Hozzászólások: 17
Regisztrált: 2011.09.25.
7 síterepet értékelt

Sziasztok!

hóhelyzetről írhatnátok majd , nem túl fényes ahogy látom ...
Feladó:  gorogrobFérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.01.14. 21:19
(Üzenetazonosító: 203533)
gorogrob Hozzászólások: 19
Regisztrált: 2014.12.30.
12 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Köszi, 1 hét múlva már én is tudok friss információt írni :)

A boríték lehet, hogy "jobbnak" tűnik, de manapság inkább a bankkártyás megoldás a divat. Ha meg amúgy sincs gond, visszajár (mindkettő).

De ezzel a megoldással hamarabb átadható/elhagyható az apartman és egy busznyi ember is hamarabb veheti az irányt hazafelé.
Előzmény: (Egér 64 203509)

következőutolsó laponként: összesen 701, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »