Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovákia
Donovaly
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSAKCIÓ
Sport Hotel Donovaly - "Winter & Ski" téli ajánlat - 2-7 éj
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
D.Dani
72 élménybeszámolót írt
72
15 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Donovaly
2025.01.13. 20:27
Szia! Donovaly kék felén nagyon sok szép, lapos pálya van, én pár éve tanítottam kezdő felnőttet, és kicsit sajnálom, hogy nem ott. 2 kezdőt tanítottam, de végzettségem nincs, szóval kicsit hasonló helyzetben vagy, mint én 2-3 éve. Amit az akkori tapasztalataimból tudok mondani:
A fokozatosság nagyon fontos, ha ügyesek, és gyorsan akartok haladni, akkor se lépjetek egyszerre túl nagyot. Szerencsére elég sok kék pálya van, először az említett funpark, aztán a rövidebb tányérosok, aztán a hosszabb tányéros vagy az ülőlift, végül a csákányos. Nekünk anno azt mondták, hogy tányérozni hamarabb kell tudni, mint ülőliftezni.
Pattyski hozzászólásával azért nem teljesen értek egyet. Ha megvettétek a jegyet, akkor szerintem ugyanannyi jogotok van "irritálni" a többieket, mint a többieknek titeket. A bénázás a síelés velejárója. Donovaly kék felén azért tippre nem haladó síelők szoktak csúszkálni, hanem olyanok, akik szintén nemrég kezdtek. Szóval én semmiképp nem mondanék olyat, hogy csak azért óvakodj bármitől, mert irritálod vele a többieket. A kezdőidnek se mondj ilyet, mert ezzel el lehet venni az ember kedvét az egésztől. Azért ne menjetek fel rögtön a nagyobb liftre, mert nem álltok még készen rá. 2-3 órányi varázsszőnyegezés után szerintem egy rövidebb tányérossal már be lehet próbálkozni.
Illetve ha semmiképp nem akartok profi oktatót fogadni, akkor készülj fel, hogy elég sok türelemre és bátorításra lesz szükség. Nézz előtte néhány oktatóvideót, rávezetőgyakorlatokat.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
Havazás Előrejelzés
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE