Sziasztok!
Január 19-24 között síeltünk - 5 család, 18 fő - a régióban: 4 nap Ischgl, 2 nap Kappl. Szállásunk is Kapplban volt, buszoztunk minden nap. A reggeli órákban igencsak sokan tettek hasonlóan sajnos😊. Az időjárással szerencsénk volt. Éjjel mínuszok, nappal is ekörül. Többnyire napos idő, kisebb felhők jöttek-mentek. Csütörtökön délelőtt pár centi hó is esett, amire már nagy szükség volt. A terep magassága ellenére látszott, hogy komolyabb mennyiség hiányzik az elvárható(?), szokványos(?) hóvastagságból. Első nap (vasárnap) kialakult némi torlódás az Idalp és Alp Trida liftjeinél -meg is ijedtünk kissé, de a nagy és modern liftek gyorsan szállították a sporttársakat. Hétfőtől ez a tumultus már nem volt jellemző, csak a C2 liftnél, itt mindig volt pár perc sorban állas. A pályákra ennek ellenére nem lehetett panaszunk, általában jól tartották magukat, talán csak a 62-es adta meg magát viszonylag korán. Igaz, mi ezen csak átmenőben közlekedtünk a kiváló 65-76 pályák irányába. Leginkább tetszettek még a 7-8-10-11-12-13-23-24-38-40 pályák. Egyszer lecsúsztunk a 80-on Samnaunba is, nem rossz. Az 1-est csak a nap végén használtuk, rosszabbra számítottam délutánra, hiába a rengeteg lefelé igyekvő. Paznauer Thaya-nál minden nap DJ nyomja 16:00-ig, fokozott a hangulat, kötelező. Du. 4-kor megindul innen 1-2 ezer ember a 37-esen, talán láttatok videókat a Youtube-on a letörésről… A motoros szánok nem pihennek abban az időszakban. A pályák jellemzően erősek, kezdőknek kékből is csak a B1-B6 liftek melletti részeket ajánlanám nyugodt szívvel. Szerintem nagyon jól ki van találva a rendszer, nagy kapacitású- többnyire modern- liftek, jó kitáblázottság, elkerülő és összekötőpályák. Ami kevésbé tetszett: az ipari jelleg, illetve a nagy és kevéssé hangulatos önkiszolgáló éttermek. Viszont lent a faluban, na ott megvan az igazi 5* apres ski hangulat. Méltó zárása egy-egy sínapnak. A fürdő is jó. Szép kilátás a hegyre, a víz lehetne kicsit melegebb. Az árak tekintetében én kellemesen csalódtam -ha lehet ilyet mondani- legalábbis rosszabbra számítottam. Természetesen nem olcsó, de cserében minden nagyon profi. Összességében tetszett a hely, még ha nem is vágyom azonnal vissza.