Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Ischgl síterep leírás szállás cikk galéria videó értékelés, élménybeszámolók

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
következőutolsó laponként: összesen 130, rendezés:
Üzenetek Üzenet íráshoz regisztrálj
Üzenet szövege
Feladó:  JaniJuliFérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.03.10. 14:22
(Üzenetazonosító: 205323)
JaniJuli Hozzászólások: 41
Regisztrált: 2018.01.09.
13 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
2019. március 2-9.

Már útközben megcsodáltuk, hogy milyen rengeteg hó van Ausztriában, s a sípályákon sem kellett hóhiányra panaszkodni. Jó vastag, így könnyen buckássá váló hó, mint kiderült egy nappal érkezésünk elött volt havazás, így kiváló minöségü, nem jeges gombócos. Nem voltak jegesek a pályák. A hömérséklet néhány mínusz fok volt, s legtöbbször szélcsendes, magas felhözetü és napsütéses idö volt napközben, majd délutánra eleredt a hó. Egy napra ígért az elörejelzés viharos szelet, s a jóslat be is vált. Aznap átautóztunk Pitztalba, ahol a gleccser elég szélvédetten egy katlanban van, de ott erös köd és hóesés fogadott bennünket.
Ez a hét síszüneti, illetve karneváli hét volt. Talán ezért lehetett, hogy irdatlanul sokan voltunk szinte minden területen, bár dél körül ritkult a nép. Délután viszont az élelmiszerüzletekben volt irdatlan a tömeg. Jó az áruellátás, ha valaki maga szeretne fözni, mindent megtalál.
A szállás kiválasztása nem a legegyszerübb.
Mi Mathont választottuk, mert aránylag olcsó, csendes és innen jó a buszkapcsolat Ischglbe. A magassága is elegendö ahhoz, hogy enyhébb idöben itt még havazás az, ami lejjebb már esö. Ezen a héten több napon is elöfordult délutánra havazás a faluban.
Sajnos rengetegen pályáznak a buszokra, s a söförök úgy hajtanak, hogy nem egyszerü a sílécekkel sértetlenül megúszni az utat. Mi Mathon nyugati megállójához laktunk közel egy kellemes apartmanban, s reggel 8 óra után pár perccel jött ide az elsö busz. Sosem lehet tudni, hogy 2 vagy 3 ajtós lesz-e, így nem könnyü helyezkedni, pedig egy ülöhely nagyon elönyös az 5 perces út sértetlen átvészeléséhez. A mi megállónkba üresen érkezett az elsö busz, de meg is töltik az itt felszállók, az Ischglhöz közelebbi déli megálló utasai már nehezen préselhetök be, de volt rá példa, hogy mentesítö buszt küldtek pár percen belül az ottragadtak szállítására. A buszról le lehet szállni az A1 liftnél, ami a megállótól 1-2 perc séta, vagy egy megállóval késöbb az A2-höz és A3-hoz (ide kicsit körülményes az eljutás, mert felfelé kell gyalogolni, majd egy lifttel jutsz fel a lifthez) vezetö alagútnál.
Hazafelé is éles a harc a buszra való feljutásért, így érdemes az A2-es gondolával lejönni, majd mozgólépcsön 2 szintet leutazva egy alagúton átgyalogolni, s ott van a buszmegálló, ahol az A1 liftnél nagy tömegben várakozó utastársak elött fel tudtok szállni a még majdnem üres buszra.
A liftek 08.30-kor nyitnak, de a kandidátusok már addigra szépen kígyóznak a kapuknál.
A pályarenszer nagy, a liftek nagy kapacitásuak, ha van is sorállás, nem tart sokáig. Sok pálya nagyon széles, sok torkollik egymásba, így nagyon oda kell figyelni, hogy ki honnan jön, mert a keresztezö sporttársak nem veszélytelenek.
Rengeteg az étterem, a sítérképröl kiderül, hogy melyek az önkiszolgáló rendszerüek.
Szerencsés dolog, hogy szinte minden liftnél, vagy azok közelében van WC.
Vannak gyakorlópályák Idalpnál a B5, B6, B9, liftek mellett, de a pályák nem könnyüek. Szerintem nincs igazán kék pálya, csak piros és fekete.
Vannak jópofa körútvonal javaslatok, ezekröl is lehet térképet találni nagyban és kicsiben is.
Jó, hogy a lifteknél mindenhol van térkép az adott területröl, sok helyen pedig az egész rendszerröl. A liftröl való leszállásnál vannak iránymutató táblák. A pályák jelölése viszont elég visszafogott, csak az indulásnál van néhány kék, piros, vagy fekete korongon feltüntetett szám, aztán a korongokon csak nyilakkal jelölik a pályák szélét. Mivel lehet, hogy egy egész domboldal a pálya, nem mindig egyszerü a tájékozódás, föleg, ha leszáll a köd. A korongokat tartó rudak színe nem mutatja meg, hogy milyen nehézségü a pálya, de elágazásnál megint megjelennek a pálya nehézséget mutató színü korongok, így ez segít a választásban.
Ûgyes, hogy a lifteknek betüjele és száma van, ami jól látható helyen van. Sok elágazásnál is van segítö, iránymutató táblázás, így nem kell a térképet bújni menet közben.
Az osztrák és svájci oldal zökkenömentesen átjárható, csak diszkrét jelölések mutatják, hogy merre van az egyik ország síterepe, s hol kezdödik a másiké.
Idalp az egyik fontos csomópont az osztrák oldalon. Ez reggel még árnyékos, a svájci Alp Trida oldala már akkor is napos. Mindkét területre jellemzö a pályák egymásbafutása, úgyhogy csak óvatosan.
Az Alp Bella felé vivö lift nagyon népszerü délelött, de az Alp Trida liftjeinél is nagy a forgalom. A Salaas területnél van egy húzólift O2, ami nagyon meredek, jeges volt ottjártunkkor, úgyhogy késöbb elkerültük. A Höllboden, Höllkar, Paznauer Thaya, Palinkopf és Piz Val Gronda részek is nyüzsgösek, ennek következtében buckásak, kikapartak voltak.
Legnyugodtabb, talán, korán reggel a Velillscharte és a Pardatschgrat alatti pályák voltak.
A 15-ös piros pályán itt-ott vigyázni kell a lendület megtartására, mert egyébként mászás lesz a dologból.
A piros 37-es pályának van egy lapos szakasza, ahol húzóliftre lehet felszállni mászás helyett.
Sajnos nincs ilyen segítség Samnaunban a 80a végig lapos, mászós szakaszán.
Nagyon szép hetünk volt, ide érdemes eljönnie minden símegszállottnak.
Feladó:  jaap12FérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.02.12. 18:56
(Üzenetazonosító: 204706)
jaap12 Hozzászólások: 1
Regisztrált: 2019.02.12.
1 síterepet értékelt

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Sziasztok, január 26-tól egy hetet síeltünk Ischgl pályáin. A szállásunk Kappl-ben volt így rögtön a bérlet vásárlásnál szembesültünk azzal, hogy Ischgl-i guest card híján 50 euróval drágább a bérlet 6 napra (300EUR)! A pályarendszer beszállóinál tömeg de a pályarendszer akkora, hogy elnyeli :) Délután is tudtunk szinte érintetlen pályán síelni... az időnk bár nem volt ideális csak egy nap volt amikor küzdelmes volt a csúszás. A legnagyobb negatívum, hogy alig van hütte! Emiatt mindenhol tömeg és egyforma árak tekintve, hogy egy kézben van az összes. Kivéve a svájci oldal mert ott minden lényegesen drágább. Samnaun duty free része síléccel elérhető viszont csak piát érdemes venni az valóban durván olcsóbb. Összességében jó hely, jó pályák, nagyon szép környezet viszont túlárazott minden tekintetben.
Feladó:  surany2017FérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.01.23. 16:06
(Üzenetazonosító: 203970)
surany2017 Hozzászólások: 3
Regisztrált: 2014.10.07.
46 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Kedves Renike29!
Mi szombaton érkezünk Ischglbe egy hétre, tehát vasárnaptól csúszunk. Ha érdekel valahol összefuthatunk egy kis csevegésre. Írj privátba és küldök telefonszámot. surany2017
Előzmény: (Renike29 203572)
h i r d e t é s

Feladó:  varia2000FérfiKezdő síelő
Dátum: 2019.01.20. 15:19
(Üzenetazonosító: 203841)
varia2000 Hozzászólások: 54
Regisztrált: 2008.01.30.
32 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Jan.05-12. között síeltem Ischgl és Galtür Síterepen , az egy hétből sajnos csak két nap volt csodálatos napsütés amikor fantasztikus volt a síelés ,a síterep változatos a pályák jól kezeltek , a felvonóknál csak ritkán és keveset kellett várni , nagyon jók és modernek az új felvonók. A szálloda galtürben volt és a hét közepén másfél napra lezárták az utakat az erős havazás és a lavina veszély miatt . Nagyon gyorsan felszabadították az utat , a buszok a nagy havazás ellenére is percre pontosan közlekedtek.Összességében nagyon jó síterep ,kár volt az időjárásért a hóviharért de a két napos nap megmutatta a hely minden szépségét ,messze van , de ajánlom mindenkinek !!! üdv,István

/ Album feltöltve : https://sielok.hu/fotoalbum/ischgl-...galtur-2019-januar/galeria/ (szerk.)
Feladó:  surany2017FérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.01.17. 16:00
(Üzenetazonosító: 203733)
surany2017 Hozzászólások: 3
Regisztrált: 2014.10.07.
46 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

január 26-tól február 2-ig Ischgl-ben sielünk. Ha lesz ott magyar, összefuthatunk egy kis eszmecserére. Visszajelzés esetén privátban küldök telszámot.
Feladó:  Renike29NőKezdő síelő
Dátum: 2019.01.17. 09:15
(Üzenetazonosító: 203698)
Renike29 Hozzászólások: 2
Regisztrált: 2019.01.15.
1 síterepet értékelt

Ez szuper! Akkor megnyugodtam, mindenképp megyünk! Köszönöm az információt. :)
Előzmény: (Soma 203660)
Feladó:  SomaFérfiProfi síelő
Dátum: 2019.01.16. 17:15
(Üzenetazonosító: 203660)
Soma Hozzászólások: 674
Regisztrált: 2005.11.28.
59 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Itt ülök Kappl-ban a szállásunkon, most értünk haza Ischgl-ből, ahol egész nap vakító napsütésben,csodálatos pályákon síeltünk. Szinte az összes pálya és lift nyitva van, az utak tökéletesen járhatók, és a hét hátralévő idejére, végig ilyen időt mond! Nyugodtan gyertek, szuper lesz!
Előzmény: (Renike29 203572)
Feladó:  Renike29NőKezdő síelő
Dátum: 2019.01.15. 10:45
(Üzenetazonosító: 203572)
Renike29 Hozzászólások: 2
Regisztrált: 2019.01.15.
1 síterepet értékelt

Sziasztok! Január 25-31-ig mennénk a párommal Ischgl-be síelni. Úgy értesültünk, hogy a hóhelyzet miatt le vannak zárva az utak és ahogyan látom csak néhány pálya és felvonó üzemel a síterepen. Valaki, aki most ott van tudna esetleg egy kis beszámolót írni, hogy mire készüljünk, illetve érdemes-e egyáltalán autóba ülni? Tényleg olyan rossz a helyzet, a környéken? Előre is köszi!
Feladó:  snowfanFérfiHaladó síelő
Dátum: 2018.12.31. 22:49
(Üzenetazonosító: 202864)
snowfan Hozzászólások: 6
Regisztrált: 2009.01.09.
44 síterepet értékelt

Óriási pályarendszer, szépen karbantartott pályák, sok lift, ritka a sorban állás, gyönyörű környezet, KISSÉ magas árak, a vendéglátásban legfőképp!
Samnaun-ba, CH(össze van kötve) átcsúszva, vámmentes vásárlási lehetőség!
Részemről: feltétel nélkül AJÁNLOTT!!!
Feladó:  RM
Dátum: 2018.12.07. 14:30
(Üzenetazonosító: 202284)
RM Hozzászólások: 844
Regisztrált: 2004.10.27.
75 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Téli mentrend szerint (dec. 10-től) megállnak a Budapest-Zürich vonatok Landeck-Zams-ban. Szóval átszállni nem kell. Csak az éjszakai vonat 05:30-ra ér oda. Az egy kicsit korai ...
Előzmény: (TZoli 202282)
Feladó:  TZoliFérfiKezdő síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2018.12.07. 13:00
(Üzenetazonosító: 202282)
TZoli Hozzászólások: 952
Regisztrált: 2004.01.22.
37 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Érdekes program, majd kíváncsi leszek a beszámolóra. Van valahol egy vonatos topic is. Az esti vonatos utazás odafelé magában szerintem nem lenne egy problémás dolog, de ahogy néztem, valahol az éjszakában át kell szállni, ugye?
Előzmény: (RM 202233)
Feladó:  RM
Dátum: 2018.12.05. 13:03
(Üzenetazonosító: 202233)
RM Hozzászólások: 844
Regisztrált: 2004.10.27.
75 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

9 éves lányommal megyünk. Igazából volt kedve velem jönni azért. A vonatos nyugat tiroli sízést pedig már korábban ki szerettem volna próbálni. A vonatjegy egész olcsó volt gyereknek egyébként, OEBB oldalán meg lehet venni online. Vezetni nincs kedvem 2x800+ kilométert.

Első nap 1/2 6-ra érünk reggel Landeck-Zams-ra és 7-8 között adhatjuk le a szálláson a csomagot. Este 9 körül indul a vonat Budapestről, azon alszunk. Az kemény lesz.

De utána már ok. Vissza 13:30-kordul a vonat, kb 10 perc séta a helyi "kis" sípálya a vasútállomástól. A szállásunk a sípálya alján lesz.

Egy-egy napra majd átmegyünk Albergbe és Ischglbe esetleg Fiss-be. Első kettőnél elvben 10 éves korig ingyen síel a gyerek ...
Előzmény: (TZoli 202229)
Feladó:  TZoliFérfiKezdő síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2018.12.05. 11:38
(Üzenetazonosító: 202229)
TZoli Hozzászólások: 952
Regisztrált: 2004.01.22.
37 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Milyen megfontolásból? Gyerekekkel?
Feladó:  RM
Dátum: 2018.12.05. 11:15
(Üzenetazonosító: 202227)
RM Hozzászólások: 844
Regisztrált: 2004.10.27.
75 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Mi vonattal tervezzük az utazást. A Budapest - Zürich vonatok (nappali/esti) megállnak Landeck-Zams-ban télen. Onnan kb. 45 perc Ischgl, Alberg és Fiss is busszal. Én 2 nagy rendszert a háromból egy-két napra + a helyi sípályát egy délelőttre tervezem.
Feladó:  hu1zamFérfiProfi síelő
Dátum: 2018.12.03. 23:27
(Üzenetazonosító: 202201)
hu1zam Hozzászólások: 375
Regisztrált: 2008.11.06.
63 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Múlt szerdán megegyeztünk az öcsémmel, hogy ideje elkezdeni a szezont. Ezáltal csütörtök reggel egymagam elindultam az arlbergi lakókocsihoz (Érdről 851 km), én odaértem délután ötre, öcsém éjfélre (ő ellenkező irányban lakik, neki 3 óra az út, de későn indult). A közelben Ischgl tűnt a legalkalmasabbnak, kb. 60 km/40perc autóút, úgyhogy péntek reggel odamentünk.
- pályák: a 250 km-ből 60-70 volt nyitva, de a kevés hó ellenére kifejezetten jól előkészítettét őket. Semmi jég vagy kavics, estére se buckásodott, igaz tömeg sem volt. Látható módon az osztrák dolgozók jobban odatették magukat, mert szombaton a samnauni oldalon nem volt ratraknyom... Persze, ez legyen életem legnagyobb problémája :) Már most is simán le lehet jönni a völgybe a szállodák közé.
- időjárás: pénteken felhős (az előrejelzés 2 óra napsütésről regélt, de ez abban nyilvánult meg, hogy 14:00-kor 3 percig átszűrődött a nap a felhők mögül), aztán szombaton gyönyörű verőfény volt.
- problémák: első felmenetelkor kihullott egy telefon egyikünk zsebéből (még a kabinban). A liftesek még este is közölték, hogy nem találták. Aztán másnap reggel átadták, szépen kikapcsolva, hogy nehogy lemerüljön! Pénteken rossz pályán jöttünk le a völgybe, több kilométeres kutyagolás után sikerült megtalálni a parkolóházat, ahol reggel hagytuk az autót. De legalább jól körülnéztünk a városban.
- láthatólag folyamatosan fejlesztenek. Eddig se volt egy nyomor hely, de továbbra is Labancország egyik legelitebb síközpontja. Pl. az egyik szálloda 8-ik emeletén van az úszómedence, aminek üveg oldalában látszanak a fürdőző népek... Az árakat nem kommentálom.
- elég sokat járok mindenféle európai síterepen, de ennyi román szót sípályán utoljára Brassó Pojánán hallottam, magyarul csak mi ketten beszéltünk...
- gurmandoknak ajánlom a Schwarzwandhüttét, kiváló olasz kaják vannak ott
apartman.jpg Brudern.jpg Svajc-Ausztriabol-nezve.jpg IMG-0149.JPG IMG-0153.JPG
Feladó:  mitroNőKezdő síelő
Dátum: 2017.12.23. 00:54
(Üzenetazonosító: 197507)
mitro Hozzászólások: 1151
Regisztrált: 2008.01.30.
27 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Nem az lehet a "gond", hogy túl sok hó esik mostanság és mire nyitnak a pályák újabb kezeletlen hóréteg rakódik az éjszaka során ratrakolt pályákra?...ami viszonylag hamar kibuckásodik és úgy tűnik, hogy hozzá sem nyúltak a pályákhoz? Maradj egyszer kint zárásig, már akkor indul a ratrak-sereg!
Feladó:  szraymyFérfiProfi síelő
Dátum: 2017.12.22. 10:10
(Üzenetazonosító: 197486)
szraymy Hozzászólások: 24
Regisztrált: 2009.02.05.
26 síterepet értékelt

Sziasztok. tobb helyrol is vallottam, hogy nem ratrakozak minden nap. mennyiben igaz ez?
Aparmannt esetleg tudtok ajanlani Ischglben, kozel a felvonokhoz?
Feladó:  SomaFérfiProfi síelő
Dátum: 2017.01.25. 22:25
(Üzenetazonosító: 193293)
Soma Hozzászólások: 674
Regisztrált: 2005.11.28.
59 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Eddig csak csupa jót írtam Ischg-ről, de most nagyon ki vagyok akadva. Negyedik napja vagyunk itt, de még nem találkoztunk egy ratrakkal sem. Az osztrák oldalon kezdenek a pályák katasztrófálisak lenni, de a svájci oldalra is ráférne a felújítás. Az 52 eu-s napi bérletárba szerintem bele kéne férjen, hogy naponta, ratrakolt pályák várják a síelőket!

A másik negatívum a síbusz járatok. Kappl-ban van a szállásunk, és ebbe az irányba sokkal ritkábban járnak a buszok, mint Galtűr felé. Sokszor közelharc van, hogy feljuss a buszra, különösen csúcsidőben.

Nem tudom mi történhetett, begyűrűzött ide is a válság?
Feladó:  TibiFFérfiHaladó síelő
Dátum: 2016.12.08. 21:30
(Üzenetazonosító: 190853)
TibiF Hozzászólások: 528
Regisztrált: 2004.11.30.
57 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Ma Ischglben voltunk. Azért esett erre a területre a választás mert jelenleg ez az a síterep Európában ahol a legtöbb km sípálya nyitva van. Hó nincs(természetes) az biztos, de a hideg időnek meg a hóágyuknak köszönhetően csodálatos pályákat tudtak nekünk varázsolni. Ma munkaszüneti nap volt a GSA (Germany, Switzerland, Austria) országokban ez a sípályán egyáltalán nem látszott, ugyanis nagyon kevesen voltak. Az idő jó volt, anticiklon jellemzi az időjárást már jó pár napja. A hegyen ragyogó napsütés, inverzióval a völgyben -6C ugyanabban az időben 2000 méter felett pedig 6-10C volt. Egy felújított liftet fedeztem fel ma Ischglben neve Flimjoch B2, amely Idalpból indul és a Svájci/Osztrák határra megy. Ez a lift már létezett az előző szezonban idén az oszlopokat illetve az üléseket cserélték ki: nyolc üléses lift, fűthető üléses Doppelmayr liftet építettek amely 2298 illetve 2752m között közlekedik. A lift épület hegyállomésa is új. Annyira kevés volt a hó, hogy még 2800 méter felett is hóágyuztak. Már a völgyig lehet síelni, egy hete még csak a középső állomásig lehetett itt lecsúszni. Érdekes volt síelni, pálya mellett minden zöld vagy barna hó csak a pályán van. Olyan március végi időjárásnak megfelelő érzésem volt ma. Ischgl egy tökéletes hely a síelésre.
Reggel kivasalt pályák fogadtak az  új lift hegyállomása ez a rész még nem volt nyitva jó időnk volt a pálya mellett semmi hó kb. 1500 méteren ennyi hó volt P1350828.JPG P1350839.JPG P1350851.JPG
Feladó:  TibiFFérfiHaladó síelő
Dátum: 2016.04.11. 21:04
(Üzenetazonosító: 189039)
TibiF Hozzászólások: 528
Regisztrált: 2004.11.30.
57 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Hétvégén voltunk itt ismét havazás után. A hóhatár kb. 1600 méteren lehetett ugyanis Ischglben a völgyben még zöldek voltak a fenyők, pár száz méterre feljebb már fehérek. Tömeg alig volt, szinte lézengtek az emberek, ilyenkor már kevesen mennek síelni. Húsvét után a legtöbb síterep bezár, csak a "nagyok" vannak nyitva. Reggel tökéletes pályák voltak, az első két körben mikor lecsúsztuk az "eleven"-en, senkivel nem találkoztunk, furcsa is volt. A völgybe vezető rész alja fekete pálya az utolsó 200 méter, ott már csak egy sávban van hó mellette minden zöld. A pályák 11-12-ig jól tartották magukat utána nagyon olvadt. 14C volt a völgyben de fent a hegyen sem fáztunk 2800 méteren. Szélcsend volt, nagyon jót síeltünk áprilisban jó hóviszonyok között. A hegytetőn is látszott, hogy múlt héten sok helyen a völgyben 26C volt, olvadt a hó rendesen a múlt hetekhez képest. Május 1-ig ez a síterep még tökéletes hely a síeléshez.
P1310713.JPG P1310717.JPG P1310742.JPG P1310743.JPG P1310745.JPG P1310751.JPG P1310754.JPG P1310788.JPG P1310819.JPG P1310820.JPG

következőutolsó laponként: összesen 130, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »