Svájc
Engelberg - Titlis
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
TibiF
553 élménybeszámolót írt
553
20 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Engelberg - Titlis
2025.10.20. 18:49
Október 11-től Engelberg is nyitva van a síelők számára. Igaz csak a Titlis gleccser két pályával. Hó csak a gleccseren van 2700m-tól 3000m-ig. Pálya mellett még semmi hó. Késöbb nyit a Trübsee környéki pályák, majd ha hideg lesz meg behavazzák nyithatnak a völgy pályák. Pár kép a hétvégéről.

Amit nem értek az árazás, illetve értem de nehezen magyarázható matematikailag. Illetve magyarázható de az csak egy szóval amit úgy hívnak, hogy profit. Mondok egy példát: a síelő napijegy jelenleg 69CHF. Ez annyit jelent, hogy 1000m-ről felvonóval felvisznek 3000m-re majd ott 2 pályán lehet többet csúszni a nap végén meg felvonóval lehoznak 3000m-ról 1000m-re. Eddig világos. Most jön képbe amit nem értek: a turista jegy az 102CHF-be kerül. A turista az a személy akit 1000m-ról felvisznek 3000m-re majd miután fent körülnézett ugyanott lejön. A turista elivleg kevesebbszer használja a felvonót mint a síelő több pénzért. Értem én, hogy az árat a kereslet/kínálat határozza meg és turista sokkal több volt mint síelő, illetve a svájci turizmus szárnyal mert sok az ázsiai, arab, stb. aki ide jön hegyet/havat nézni jó sok pénzért ezért pörög a gazdaság. Nekem ez kicsit átverős miért fizet a turista többet holott kevesebbet használja a felvonókat? Értem én, hogy árazás, fejleszés de akkor is ez nekem matematikailag nem levezethető. Lehet nálam van a gond :)
Próbál terméket keresni
Reggel kivasalt pályák
A völgyben 1700 méterig rétegfelhő
A berni és a wallisi Alpok
A csákányos lift pályája
Síelő nem volt sok, turista az rengeteg volt, épp itt jöttek lifttel lefele
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
Havazás Előrejelzés
INGYENES TANÁCSADÁS