h i r d e t é s
Ausztria
Schladming 4 hegy: Planai - Hochwurzen - Reiteralm - Hauser Kaibling
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSAKCIÓ
Natur- und Wellnesshotel Höflehner - Sí és hütték ajánlat síbérlettel
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
ervinsi
11 élménybeszámolót írt
11
11 éve tag
2025.12.29. 19:36
Még karácsony előtt voltunk 4 napot Hauser Kaiblingen, abban reménykedve, hogy ekkor még nem lesz nagy tömeg és ez nagyjából be is jött.
Vasárnap voltak a legtöbben (max. 10p várakozás a legtöbb), aztán a többi nap várakozás sehol. Szerdán azt hittem a hó miatt senki sem lesz, de alig voltak kevesebben mint kedden. Viszont a vadi új 8-as felvonón legalább 3x egyedül ücsörögtem.

A helyet még novemberben néztük ki, és az döntött, hogy sikerült egy nagyon szuper a Seilbahn-hoz közeli szállást szerezni (ilyen fűtött sícipő szárító akasztós falat még sehol nem láttam mint itt volt). A Seilbahn egy 7 személyes felújított régi álló kabinos lift ahol a fenti felén is van 2 kabin ill. a lenti felén is 2, ami felváltva hol le, hol fel megy középső átszálással. Nagy előny, hogy 8-kor indul és ha jól megy akkor negyedóra múlva fent is vagyunk (szerdán valami műszaki hiba miatt 1 teljes felmenetel idejét kb. 12.5 perc ácsorgással töltöttünk a kabinban). Hátrány a kis kapacitás (kb. 6 percenként 7 ember), ami komoly sorokat eredményezhet.

A szezon nov. végén nagyon jól indult, friss hóval, hideggel, ami mostanra eléggé megkopott, a fenyőkre kevés friss hó csak közvetlen karácsony előtt jutott. A forgalmasabb helyeken néhány óra múlva előkerülnek a jégbordák, a 6-os keskeny átkötő pálya lentebb meg eléggé teknő formát vesz fel (két oldalra túrt hó, középen jeges alap), a lenti szűkebb mint 90 fokos kanyarokban meg komoly kupacok alakulnak ki a nem igazán tapadós műhóból.
Mivel a fő pályák rendkívül szélesek itt nagyobb hókupacok sehol nem voltak. A pályák színjelölésében a szélesség is be van kalkulálva, azaz mindenütt, még a kék pályákon is előfordulnak meredekebb letörések.

Bár mivel nem szeretek lecsatolni a kabinos felvonók nem a kedvenceim, de az új 10 személyes felvonó, ami Planai felőli völgyből hoz vissza tényleg lenyűgöző. A két ülés közötti léctároló nagyon praktikus, bár a boardosok számára nem megoldás.

A 8-as gondola tetejénél/az új nyolcas felvonó aljánál lévő hütte nagyon szuper volt, gyors kiszolgálással kávé+süti akcióval. A menü mindig ugyanaz, de az is nagyon finom. A Sailbahn tetejénél lévő hüttét is kipróbáltuk, itt nem mindig van hely, és a bécsi sem volt elég puha.

Összességében ez egy nagyon jó hely, jól kezelt pályákkal, de ide is elkelne egy kicsit több természetes hó. Amit még hiányoltam több pálya tábla ill. háló.
Képek:
https://sielok.hu/fotoalbum/25503/galeria/
IMG-20251223-111429-701.jpg
IMG-20251223-122323-594.jpg
IMG-20251222-160909-790.jpg
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
INGYENES TANÁCSADÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL