h i r d e t é s
Szlovákia
Látky
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
mawer
20 élménybeszámolót írt
20
9 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Látky
2025.12.30. 11:07
2025-2026 szezonkezdő síelés Látkyban (2025.12.28). Salgótarjánból indulás 07:00. Érdemesebb rajta maradni a losonci régi (16-os) úton és menni egyenesen észak felé, mert már kész az R2 autópálya és az elviszi a forgalom nagyobb részét. Ez a régi út jobb minőségű és kevesebb falun kell átmenni mint Poltár felé az 595-ös úton.
Már reggel 9 előtt kezdett betelni a fenti 3 parkoló. Sokan jöttek. A webkamerán is látszott, hogy csak a pálya közepén van hó egyelőre. A hotel felé eső oldalt még nem tudták beágyúzni. Ez nem probléma, de mivel a szomszédos kokavai sípálya még nem nyitott meg így mindenki idejött és a szűkebb pálya kissé nehezítette a biztonságos meneteket. A pálya alján elég hosszú sorok alakultak ki, közel negyedórás várakozással lehetett csak bejutni a tányéros lifthez. A hosszabb liftnél szerettem régen, hogy mindkét oldalon fenyőfák hajlottak fölénk és egyedi hangulata volt. Sajnos most a bal oldali fenyősávot kivágták, így ez már csak a múlté, viszont szellősebbé vált a terep. A pálya tetején volt korábban egy elhagyatott régi trolibusz. Ezt most felturbózták és kávézóvá alakították. Noha ez nem igazi hütte, de bent és kint is le lehet ülni és frissítőzni jó zene mellett.
A pálya jó, a felső harmad kicsit jeges, de nem volt semmi baleset. A 4 óra nonstop síelés alatt 16 kört tudtam menni a lent kialakult sorok miatt és 40 km/h fölé nem is mertem engedni a léceket, mert sok volt a kezdő és vigyázni kellett rájuk a szűkebb pályán. Összességében jó volt idei első bemelegítő síelésre, a végére már éreztem a combomat rendesen. A vakító napsütés és -3 C már nagyon hiányzott.
Üdv mawer
1k.jpg
2k.jpg
3k.jpg
4k.jpg
5k.jpg
6k.jpg
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
INGYENES TANÁCSADÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK