h i r d e t é s
Svájc
Grindelwald - First
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
TibiF
563 élménybeszámolót írt
563
21 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Grindelwald - First
2026.02.14. 17:00
Február első hétvégéjén mindkét nap Grindelwald First síterepen síeltem. Eddig nem mentem ide ebben a szezonban mivel nem volt elég hó. Mindig szembe mentem (Grindelwald Kleine-Scheidegg) onnan láttam, hogy a hegyoldal elég barna, csak a tetején van hó. Február elején sem volt sok hó de többéségében a sípályák nyitva voltak. Nem mindenhol lehetett a völgyig csúszni mert 1400-1600 méter alatt barna volt minden. Ez Gridelwald déli oldala igaz, hogy 4 ezres hegyek vannak a környéken de ezen a felén hamarabb elolvad a hó. A pályák jó voltak, habár februárban elkezdődött Svájcban is az iskolákban a síszünet a pályákon nem voltak sokan. Korán kezdtem és ahogy láttam, hogy egy liftnél sokan lesznek (várakozni kell 5 percet) mentem tovább a Grosse Scheidegg felé. Ott pedig kevesebben voltak. A szánkó pályák sincsenek nyitva a völgyig, csak egy sípálya vitt le a völgybe de az sem teljesen. A piros 22-es pl. csak Stählisbodenig(1200m) volt nyitva onnan busszal lehetett Grindelwaldba menni. A pályák állapota jó volt.

Ez volt az a hétvége mikor a téli olimpián a lesíklást tartották. Ekkor nyerte Franjo von Allmen az első olimpiai aranyát (utána még nyert két aranyat). Mikor volt a lesíklás a pályák üresek voltak, mindenki állt valahol hütte vagy a pályá szélén és a mobilján az SRF közvetítést nézte. Hihetetlen volt ez látni, senkit nem érdekelt a saját síelés hanem az olimpián a lesíklás nézték. A főnököm következő héten mondta is, hogy a svájciak megnyerték a legfontosabb aranyérmet az olimpián a többi már nem érdekes :)
Az Eiger mellett még fent van a Hold
A Faulhorn irányba a hegy tetejét már süti a Nap
"Kivasalt" pályák 2500 méteren
Szemben az Alpok fő gerince
Faulhorn 2681m
Szemben a Schreckhorn és az Eiger
A sziklákon látszik itt nincs méteres hó. 2300 méter felett vagyok
Völgybe vezető fekete pálya
1400 méteren, bal oldalon azért vannak barna részek
Tömeg nem volt
Wetterhorn(3672m) és a Nap
Sípálya 1300 méteren