Sok-sok "kaprunozás" után szombat délután Zellre mentünk.
Ekkora már erősen tavaszias volt a hegy és a meredekebb részeken tekintélyes kásabuckák alakultak ki.
Snowboardos haveromnak mondtam, hogy nézzük meg az 5-öset. Bár völgypálya, mivel északias fekvésű + jellemzően kevesen síelik ezért még délután is jó néhány szuper menetet tartogatott.
Terveztem a 6-os pirost és feketét is, de az idei szezonra ezeket már bezárták, beleértve az Ebenbergbahn ülőliftet is.
A napot a 4-es piroson zártuk, ami egy naposabb fekvésű völgypálya, így ez már kása volt a javából.
Ez a délután itt snowboarddal és vastag léccel élvezhető volt.
Másnap, azaz március 15-én délután újra itt. Időközben megérkezett a lehűlés , ami kifejezetten jót tett a pályáknak, ezt főleg úgy 1400-1500 métertől lehetett érezni, de a 13-as Standard fekete is egész jó volt, jelenleg ez a legjobb karban lévő völgypálya Zellben. Porhóról természetesen továbbra sem beszélhetünk itt ! Ugyan a felső részeken esett pár centi kirakathó.
Úgy néz ki holnapra virradóra komolyabb hóesés a láthatáron, ami átmenetileg újra téliessé varázsolhatja ezt a hegyet. A felső részeken, főleg az északias hegyoldalakon még van elegendő hó, így az itteni erdőkben akár freeride is lehetséges nagyobb havazás után.