Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Francia vendégszeretet

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Sztrogacsev
3 élménybeszámolót írt
3
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Francia vendégszeretet
2006.11.14. 17:00
NEEEEEEEEEEM!!!!

hááát én tavalyi Orcieresi síelésünk után azt mondtam: Franciaországba soha többet!! (igaz most is oda megyek, mert minden haverom ott lesz..)
Lehet azért mert először voltam Fr.o.-ban, de kicsit furán érintett annak a ténynek a beigazolódása, hogy - Eu és fejlett oktatási rendszer ide vagy oda - a franciák k***ra nem szólalnak meg más nyelven. A központi bérletpénztárban sem volt semmi kiírva más nyelven. Ez azért felháborító, mert ugye a külföldiekből (is) élnek. A másik: én is mindenhol igyekszem a helyi nemzet nyelvét használni, ill. próbálkozok egy-egy szóval hogy megnyerjem szimpátiájukat... de a franciáknál néha úgy éreztem hogy "egy nagy ****t! ha ők nem képesek egy kicsit is próbálkozni akkor én miért tenném?" persze lenyeltem a tüskét és inkább megmutattam hogy kéne csinálni... egyetlen emberrel sikerült angolul beszélgetnem: egy koromfekete szenegáli biztonságiőrrel... ő perfektül tudott angolul és nem is átalt használni...
A hüttében nem volt problémánk... Viszont a szórakozással annál inkább: összesen egy db diszkó volt: 13 euró/fő a belépő! jó monnyuk lehet francia viszonylatban ez potom összeg... Megpróbáltunk alkudni: voltunk 30-an: ha enged 3 eurót az árból akkor mind a 30-an bemegyünk az egyébként hajnali kettőkor szinte üres diszkóba... még csak el sem gondolkodott a dolgon... hiába: más világ!

(a hütték szerintem inkább a kocsmákkal mutatnak rokonságot, ahol én simán előveszem a szendvicsemet! a magyarországi téli melegedőkből, túristaházakból kiindulva pedig... hát ismeritek)

Megszoksz vagy megszöksz! választhatsz!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.