Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Azért nem (volt) olyan rossz az idei szezon!

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
TZoli
1159 élménybeszámolót írt
1159
20 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Azért nem (volt) olyan rossz az idei szezon!
2007.05.10. 10:02
Kedves Hogwash!
Nagyon tévedsz, ha azt hiszed, hogy ha majd nem veszünk tudomást a tényekről, akkor azok nem is léteznek. Javasalom az alaposabb utánolvasást.
Elösször is, a globális klima nem állandó, nem stagnál, folyamatosan változik valamerre. Most éppen mellegszik. Nem ez a gond, majd hülni is fog, mindig is voltak ilyen ciklusok. A gond az az, hogy most túl gyorsan csinálja. Az élő környezet nem tud lépést tartani vele, nem marad ideje a változásokhoz alkalmazkodni. Példa: Szibériában a csigák egyre északabbra jutnak, az általuk hordozott férgek nem pusztulnak el télen, a kérődző állatok egyre inkább férgesednek.
Másodszor pedig szintén nem a szélsőségekkel van a baj, mert mint írtad ezek is voltak mindig. Inkább az a gond, hogy egyre nagyobbak, egyre több a szélsőséges időjárás megnyilvánulás. Pl. hosszab száraz időszakok, több, nagyobb zivatarok és viharok, amitől nagyobb árvizek lesznek.
Végezetül pedig senki sem akar riogatni senkit ( a bulvársajtót leszámítva). Egyszerüen a klimaváltozást vizsgálók csak arra akarnak figyelmeztetni, hogy fel kell készülni a változásokra.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.