Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Tauplitz
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSAKCIÓ
Kukoricza Hacienda - Nyaralás a Salzkammergut régióban
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
kulacs
110 élménybeszámolót írt
110
20 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Tauplitz
2010.02.17. 10:26
Tauplitz

E terep és a közelében lévő szállások választása előtt érdemes az alábbi okfejtést végig gondolni:
Az itteni pályák sajnos a terepviszonyok miatt nemigen vetekednek a modern élvezhető terepekkel. Ennek mi a következménye? A környéket ha tehetik elkerülik az osztrák, német (jól fizető) síturisták. Marad a kelet-európai spórolós vendég, aki otthonról szépen kikalkulálja a költségeket és nagyon is számít neki a 100 €-s megtakarítás. Ennek mi a következménye? A környező szállások olcsók - nincs kereslet. Venni is olcsóbb, akár egész szállodákat is, de apartmanokat is. Sok magyarnak van így itt szállás lehetőséget kínáló ingatlana. Amit aztán természetesen propagál a sikatalógusában, és egyéb helyeken. Sokkal erőteljesebben mint az egyébként jobb helyeket. A terepeket nem fejlesztik, vagy csak igen kismértékben. Ezzel úgysem sem tudnák elcsábítani a jobb helyekről a jól fizető turistákat, mert a jobb helyeken a fejlesztés atomi tempóban zajlik. Marad az olcsóságra vágyó tömeg és biztosan maradi is...
Nem csak Tauplitz tartozik ide, de említhetném BKK-t vagy Murau-t is. Vagy egy más témában a horvát adrián Vir szigetét.
A megoldás? Ezeket a terepeket messziről kerüljük el. Az a véleményem, hogy 20%-kal több ráfordítással simán lehet kiváló terepeket találni 600 km-es távolságon belül (Budapestől mérve) Ez max. plusz egy óra autóval. Ha a takarónk nem ér tovább én azt javaslom, hogy inkább szűkítsük a sielt napok számát. Ezerszer választanék egy 4 napos Zell am See-t, mint egy 6 napos Tauplitz-t.

Kulacs
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.