Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Junior sícipő

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
Szab
2070 élménybeszámolót írt
2070
18 éve tag
2008.12.16. 08:53
Én nem nevezném magam szakértőnek, de próbálok segíteni. Az, hogy pontosan miben más egy felnőtt és egy azonos méretű junior cipő, gyártónként változik. A Fischerekről tudok nyilatkozni, biztos, hogy más a cipők kialakítása, mert más a cikkszáma is. Keskenyebb a lábfej kialakítása, szűkebb a belső kialakítása. A Flex index is alacsonyabb a gyerek/junior cipőknél, hiszen a testsúly is kisebb. Tehát egy felnőttnek szűkebb egy junior cipő és viszont, egy gyereknek túl "lötyögős" egy felnőtt cipő. Van olyan junior cipő amibe három különböző vastagságú talpbetétet adnak. Állítható az x-láb o-láb. A SOMA-TEC lényege, hogy alapállapotban egy kényelmesebb, kifelé forgatott lábfejjel áll a síelő a cipőben, miközben a cipő maga, párhuzamosan áll a lécekben. Kíméli a térdet.
Ezek az elvek, de hát úgy is csak próbával lehet, tudásnak megfelelő cipőt venni. Az örök igazság, hogy egy jó, magasabb Flex-ü cipővel lehet javítani a technikán. A termékpalettán elég jól elhatárolódnak a kategóriák. Más cipő kell a hobbi, freeride vagy a sportos síelőknek. A versenycipőkkel vigyázni kell, az egy külön téma. Minden cipőhöz ajánlanak lécet is, ahol a "tudást" 1-10-ig egy skálán határozzák meg. Nézelődjetek a magyar oldalon:
http://hu.fischer-ski.com/en/#
Ha további segítség kell egy konkrét termékkel kapcsolatban, kérdezzetek bátran, ha vásárolnál abban is segítek, bár nem vagyok kereskedő.
zsoci
552 élménybeszámolót írt
552
18 éve tag
2008.12.15. 23:29
Fordítva,én a gyereknek akarok cipőt venni.És nem tudom hogy a felnőtnek készült cipők miben másabbak?Valami cipőszakértő igazán megírhatná!
punto
54 élménybeszámolót írt
54
18 éve tag
2008.12.15. 22:56
Ugyan nem vagyok szakértő, de 38-as körüli lábamra most keresgélek sícipőt, és Én is gondolkodtam junior cipőben, mivel férfit nem igazán találok. Szaküzletben (nem multi) azt mondták, hogy a junior cipők lábfejnél keskenyebbek mint a felnőttek, meg mivel a gyerekek hamar kinövik, ezért a gyártók az olcsóságra is törekednek, így élettartamban sem olyan tartósak (pl. műanyag csatok).
zsoci
552 élménybeszámolót írt
552
18 éve tag
2008.12.15. 17:29
Arra lennék kiváncsi, hogy van-e valami különbség egy 38-39-es junior és felnőtt cipő között?
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.