Sportfelszerelés USA-ból?

ÜZENETEK (21)Időben csökkenő Időben csökkenő
Rajah975
61 élménybeszámolót írt
61
13 éve tag
13 éve
Csak a tapasztalatok gyűjtése végett írom, hogy mindenki tudja, mire figyelje:

Megvettem kint az új Nitro Magnum deszkámat. Sokat agyaltam, hogy hogyan hozzam haza, aztán végül sikerült találnom egy ismerőst, aki jön haza. Mivel, ha személyesen hozzák a deszkát 430€ értékig nincs vám meg ÁFA, ezért ezt választottam. Meg én naív, gondoltam biztonságosabb is, mint a posta.

Ennek ellenére a San Francisco-i reptéren valami nagytudású check-in pultos embernek sikerült összecserélnie a csomagmatricát egy bőrönd matricájával. Most Ferihegyen figyel egy bőrönd az én matricámmal és a boardom meg valahol járja a világot, ki tudja, milyen matricával ráragasztva. Lufthansa 90 nap után fizet kártérítést, addig keresik. De a kártérítés súly után megy, szal fogalmam sincs, hogy mit fogok kapni. De az érdekel a legkevésbé, mert vége lesz a szezonnak, mire kifizetik.

Szal csak annyi, hogy ha valaki személyesen hozza be a vásárolt cuccot, semmiképpen ne jöjjön el addig a check-in pulttól, míg a saját szemével nem látja, hogy a jó matricát ragasztották rá. Meg úgy általában, ha repülővel megy, akkor se.

Egyébként minden tiszteletem a ferihegyi csomagos munkatársaké. Ilyen segítőkész társaságot nem nagyon láttam még. Ha rajtuk múlna, már tuti meglenne...
Rajah975
61 élménybeszámolót írt
61
13 éve tag
13 éve
Találtam egy magyar céget, aki az e-bay-en és egyéb internetes áruházakban vásárolt dolgok hazahozatalára szakosodott.

http://uspack.hu/

Most várok tőlük egy árajánlatot a board-ra, ha megkaptam, megosztom Veletek, hátha használható alternatíva...
supersport dude
228 élménybeszámolót írt
228
16 éve tag
13 éve
Ez a bolt pl. szerintem jó, sok olyan új sí is van, ami nem idei modell elég jó árakon, főleg Atomic és Stöckli.

A szállítási ktg (biztosítással, trackinggel) kb. 90 USD egy pár lécre kötéssel.

http://stores.ebay.com/Denver-Wholesale-Skis

Semmi közöm hozzájuk, csak úgy összehasonlításképpen az 100 ezres szállítási költségre.
h i r d e t é s
minerel
3724 élménybeszámolót írt
3724
16 éve tag
13 éve
100 ropi szállítási költség???? A repülő építését is a vevő finanszírozza vagy mi?
Előzmény: (Rajah975 73999)
Rajah975
61 élménybeszámolót írt
61
13 éve tag
13 éve
Na, nekem is sikerült találni egy olyan boltot, ahol 240USD a deszka és 390USD a szállítási költség FedEx-el és mást nem is lehet választani. Kár, pedig jó vétel lett volna...
Rajah975
61 élménybeszámolót írt
61
13 éve tag
13 éve
Sziasztok!

Egy kis infó, frissen begyűjtve a vámhivataltól.

USA-ból a következőképpen alakulnak a díjak:

1, Postai úton érkező csomagot terheli:
- 150 EUR felett vám (mértéke a termék vámtarifa számától függ)
- 22 EUR felett 25% ÁFA

2, Közúton érkező, magánember által behozott (mondjuk lövésem sincs, hogy jöhet valaki közúton az USA-ból, de most nem releváns):
- 300 EUR felett vám

3, Repülőn érkező, magánember által behozott:
- 430 EUR felett vám

Szal a lényeg, hogy az áfát csak akkor kell fizetni, ha postán, futárral jön a csomag. Ezt akkor is ki kell fizetni, ha magánember küldi ajándékként és nem csak a csomag tartalma után kell vámot fizetni, hanem a szállítási költség után is.

Így az egyetlen normális megoldás tényleg az, ha talál valakit az ember, aki vállalja, hogy hazahozza, ha jön haza.

Remélem hasznos volt az infó, megszenvedtem érte :-D

Rajah
realndrew
8 élménybeszámolót írt
8
13 éve tag
13 éve
Igen, olyan boltot kell kerseni, ahol fix szállítási költség van, mondjuk nem egyszerű...
Nekem egy lapra meg kötésre 100$-t mondtak ott, ahol nem volt fix áras, de a 100 e Ft kicsit soknak tűnik :)
supersport dude
228 élménybeszámolót írt
228
16 éve tag
13 éve
A százezer az egy vicc (több mint 500 dollár?).

Van olyan jól bejáratott pecabolt e-bay helyem, ahol mindenhová globál 20$ a szállítási költség, biztosítással.

Magyarisztánba minden drága, a fizetések meg szarok.
Előzmény: (realndrew 72399)
Szab
2070 élménybeszámolót írt
2070
17 éve tag
13 éve
Nekem léc jött be, pár éve 85$-ért USPS. Az Ebay-ről rendeltem. Kicsit sokat mondanak, Neked.
Agent
1632 élménybeszámolót írt
1632
19 éve tag
13 éve
Keresel Amerikában élő magyarokat akár az iwiwen, aztán ha jönnek haza karácsonyra, velük hazahozatod, nem hülyeség, működhet. Normál csomagként biztosítva esetleg - de leginkább talán ausztriai címre rendelni, mert a magyar posta az bizony lopós.
Előzmény: (foldimiki 73364)
foldimiki
2 élménybeszámolót írt
2
17 éve tag
13 éve
Sziasztok! Én az itt olvasottakon felbuzdulva rendeltem egy boardot és egy kötést.
Viszont a UPS 100 e ft-os dijat mondott. Kérdésem, hogy hogy lehet a legjobb fuvardijat megtalálni?
Üdv és köszi előre is,
Miki
realndrew
8 élménybeszámolót írt
8
13 éve tag
13 éve
Üdv!

Megérkezett a cucc, tehát a tapasztalatok...
Kíváncsi voltam a tényleges vám és áfa szabályokra, mert eddig csak ellentmondó információkat kaptam ezzel kapcsolatban. Ezért semmit nem trükköztem, megrendeltem és kész. (ráadásul ilyen nagy cégnél nem hiszem, hogy díjaznák :)
Tehát a vámérték határ 100 €, a vám mértéke 3,7 %. A nagyobb részt képezi az áfa, amely ugye 25 % és mindenképpen fizetendő, nincs értékhatár.
Így végül 16 ezer Ft-ot fizettem az államnak :)
Egy Ride Agenda lap és Ride RX kötés 78 ezerből jött be.
Mivel minden zökkenőmentesen történt, itthon vehettem át a terméket, a UPS mindent intézett helyettem, így azt mondom megérte, de nem sokat lehet spórolni.

A lényeg, most már csak hó kell :)
realndrew
8 élménybeszámolót írt
8
13 éve tag
13 éve
Hali!

Nem az ebay-en vettem, van egy webáruház (sierratradingpost), ahol a postaköltség maximum 52 $ (UPS world wide expedited, biztosítással, követéssel), bár nem túl nagy a választék, de lehet jó dolgokat találni.
Előzmény: (isu 71901)
isu
69 élménybeszámolót írt
69
19 éve tag
13 éve
Hello!Erre én is kíváncsi leszek,hogy sült és mennyibe állt meg!Az ebuy-en vetted?Én ott néztem ki magamnak egyett de nem mertem megrendelni. :S :)
Előzmény: (realndrew 70887)
realndrew
8 élménybeszámolót írt
8
13 éve tag
13 éve
Köszi a segítséget!
Megrendeltem egy lapot kötéssel $340-ért, majd leírom a tapasztalataimat. Kb 3 hét, mire ideér...
supersport dude
228 élménybeszámolót írt
228
16 éve tag
13 éve
Valószínűleg ott lesz a kutya elásva, hogy más valamit egy szolgáltatóval idehozatni, és valamit a zsebedben, csomagban behozni; ha nem akkor ez számomra jó hír.
Krampusz
367 élménybeszámolót írt
367
15 éve tag
13 éve
a vámszabályokról itt olvashattok:
http://vam.gov.hu/viewBase.do?elementId=2492
Nem kereskedelmi forgalom esetében a vámmentes értékhatár 300EUR, hogy ez most mennyi USD-ben pontosan nem tudom, de szerintem kicsivel több mint 100USD.
supersport dude
228 élménybeszámolót írt
228
16 éve tag
13 éve
Jelenleg általam használt sílécet, síszemüveget, síkesztyűt vettem e-bay-n, de pecabotot, orsót, ruhát, meg minden mást is innen intézek, mert olcsó.
Mindig ebay store-ból vettem cuccokat, nem biddeltem (szép magyar kifejezéssel élve), újonnan.

A lényeg: 100 $ a vámtarifa határ (magánszemélytől, magánszemélynek), és nekem eddig mindig sikerült leleveleznem a boltossal, hogy ez az érték szerepeljen a szállítólevélen, mint a szállítmány értéke. Ez esetben érdemes drágább szállítási szolgáltatást kérni, amiben van nyomon-követés, bár ha PayPallal fizetsz, akkor biztosítva vagy. Ez azért mui importante, mert legtöbb szállítási módban benne foglaltatik a biztosítás, ennek alapja azonban a bevallott érték.

Pecaorsóval már "kaptak el" a vámosok (500 $-os orsó, 80$-os szállítási értékkel); egészen egyszerűen ilyenkor vámot+áfát be kell fizetni - értesítést küldenek a levelezési címedre, és a vámudvarban át tudodvenni a cuccot.
Stani
5395 élménybeszámolót írt
5395
19 éve tag
13 éve
Ha ajándékként küldik, akkor nem fognak vele a vámon vacakolni, ezt jelezd annál, akitől rendeled, hogy így küldje, de legtöbbjük eleve felajánlja ezt a lehetőséget.
következőutolsó
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.