Jan 13-15 zdiári ottlétünk alatt kétszer jöttem/tünk át síbusszal csúszni pár órát.
Az idő képeslapra illő, friss havas volt. A kilátásról így nem is beszélve.
Nem csalódtam, de kezdjük sorban:
A hosszú kék pálya jó, de tanulóknak helyenként szűk, így forgalmasabb napokon zavaró lehet. Valamint javarészt oldal irányba is döntött így ez is egy negatív faktor.
A fenti rövid kéket ezáltal rengetegen használják, így az itt lévő húzó liftnél alakult ki egy kisebb várakozás.
Az elkerített részre, babapályára csak oktatóval lehet menni.
A Jazersko régebbi lifthez tartozó pályák vezetése remek, szintes, de nem túl hosszúak, viszont még mindig sokkal jobban tetszettek mint az új lifthez tartozó pálya.
Ugyan két számmal van jelölve, ez a valóságban inkább csak 1. Havat ez a rész alig kapott, innen volt az uralkodó szél irány, így azonnal elfújta a havat, ebből a Jazersko völgy profitált.
Az új lift nagyon nyugati, viszont hatalmas tarvágások jellemezték ezt a részt, gyanum szerint a nem ágyúzott 3. pálya aljára(ennek az alja amúgy teljesen sík) építenek egy víztározót.
A külön álló feketét szinte egész nap lőtték, hamarosan nyitni fog.
Az étterem magas színvonalú, ehhez mérten drágább is, főleg ital terén. Itt a gyerekeknek elkerített rész van dorbézolásra, így azok is jól járhatnak akik a kabinossal feljönnek és csak egy délelőttöt töltenek itt.
Várakozás sehol sem volt.
Összességében akár több napra is jó, főleg ha az ember kombinálja a többi környékén lévő terepekkel. Ehhez ajánlott a tatry super ski, erről a Strachanhoz írtam beszámolót.
Képek érkeznek.