Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Kérdések egy világkupagyőztesnek?

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként:
összesen 6
, rendezés:
Üzenetek
Üzenet íráshoz regisztrálj
Üzenet szövege
Feladó:  vasssyFérfiHaladó síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2011.03.18. 14:26
(Üzenetazonosító: 115480)
vasssy Hozzászólások: 1771
Regisztrált: 2006.02.27.
43 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Igen, jó lett volna, ha másoktól is jönnek kérdések. Gondolom a rövid határidő is belejátszott, hogy ennyi lett csak, tesóm későn szólt, hogy ez lesz.

Egyébként nekem még így is élmény volt "riportot készíteni" vele, hogy nem is voltam ott. :-)

Ezek szerint akkor már mindkét nemből jönne legalább egyvalaki, ha rendeznénk versenyt. Pl egy jó kis Nachtslalom néhány nagy névvel, amit az Eurosport is közvetít, az tényleg jó reklám lenne.
Feladó:  Bata Attila | sielok.huFérfiHaladó síelő
Dátum: 2011.03.17. 21:57
(Üzenetazonosító: 115432)
Bata Attila | sielok.hu Hozzászólások: 2056
Regisztrált: 2007.02.14.
1 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Vasssy! Hálás köszönet neked, és mindenek előtt a húgodnak, hogy sikerült tolmácsolni (szó szerint is) kérdéseinket. Kár, hogy mások annak idején nem tettek fel további kérdéseket.

Néhány éve én is találkoztam vele egy versenyen, tényleg olyan, amilyenek leírta a húgod, kedves és közvetlen.

Ezt "Mikor jössz Magyarországra síelni?" kérdést mindenkinek felteszem, eddig Ted Ligety volt a legbiztatóbb: "Szervezzetek versenyt, és rögtön megyek!"
Micsoda lökést adna a hazai síelésnek, ha Tanját vagy Tedet mondjuk egy fél napra a Bakonyba vagy a Mátrába lehetne csábítani!
Feladó:  vasssyFérfiHaladó síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2011.03.17. 18:59
(Üzenetazonosító: 115405)
vasssy Hozzászólások: 1771
Regisztrált: 2006.02.27.
43 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Már több mint 10 éves hagyomány, hogy Tanja minden év tavaszán ellátogat volt általános iskolájába a rovaniemi Lappföldi Egyetem Gyakorló Általános Iskolába – ahol az iskola tornatermét az Ő tiszteletére Tanja-sali-nak nevezték el - és az ötödik osztályos gyerekek kérdéseire válaszol. (Hogy miért pont az ötödikesekére, arról nincs információm, de minden bizonnyal azért, mert kíváncsiak okosabb-e mint 1 ötödikes :-) ) Így történt ez 2010-ben is amikor húgom E ott tanított.
A gyerekek az iskola dísztermében várták Tanját, és közös énekkel fogadták. Ezen ő nagyon meghatódott, és látszott rajta, hogy tényleg nagyon örült neki. Az ünnepélyes fogadtatás után a gyerekek a díszterem lépcsőjén ücsörögtek, Tanja velük szemben egy széken ülve fogadta a kérdéseket, amiket a gyerekek előre kigondoltak. Legalábbis nagyrészt. Így aztán a záporozó kérdések meglehetősen széles palettán mozogtak a síeléstől egészen a kedvenc színéig, de ő hősiesen – és néha mosolyogva – mindegyikre válaszolt. Ezután még eltöltött egy kis időt az iskolában, amikor E-nek volt lehetősége személyesen is beszélgetni vele és feltenni a mi kérdéseinket is.

Batus: Mikor jössz Magyarországra síelni?
Tanja: Ott is lehet síelni? – kérdezte meglepődve és itt is elmosolyodva – Nahát, ezt nem is tudtam, de jó hallani, hogy nálatok is ilyen sokan szeretik a síelést. Ha lesz ott verseny, nagyon szívesen elmegyek.
vasssy: Van időd vagy egyáltalán kedved versenyeken és felkészülésen kívül a szabadidődben síelni?
Tanja: Szabadidőmben nem igazán szoktam síelni, csak tavasszal szoktunk elmenni néhány napra a barátaimmal.
vasssy: Ilyenkor maradsz a pályán, vagy ki szoktál merészkedni a mélyhóba, esetleg parkokba?
Tanja: Ó, nem, azt hiszem egy kezemen meg tudnám számolni hányszor próbáltam a freeride-ot. Sífutni viszont szeretek, kikapcsolódásnak nagyon jó.
Batus: Tényleg annyira szereted a focit?
Tanja: Igen, ez a kedvenc hobbim. Szerintem nagyon élvezetes sport és alapozásnak is kitűnő a síeléshez.
vasssy: Nem félsz, hogy lesérülsz foci közben és nem tudsz versenyre menni?
Tanja: Szerintem az ember bármikor beszerezhet sérüléseket, a foci sem veszélyesebb, mint bármi más. Persze az orvosaim is aggódnak emiatt, nekik azt szoktam mondani, hogy ha nem engednek focizni, akkor lehet, hogy a következő idényben nem fog tudni majd olyan gyorsan síelni - válaszolta ismét mosolyogva.
Batus: Miért döntöttél úgy, hogy hat év után otthagyod a Völkl-t és átmész a Fischer-hez?
Tanja: Nem volt semmi bajom a Völkl-lel, de így hat év után eljött az idő, hogy kipróbáljak valami újat. Elkezdtem tesztelni a Fischernél, megtetszettek a leceik és váltottam.
vasssy: Versenyek szempontjából mik a terveid? Gondolkodtál esetleg azon, hogy az alpesi számok után mást, például freestyle számokat is kipróbálj?
Tanja: Nem, amíg síelek megmaradok az alpesi számoknál. Ha ezt abbahagyom, a versenyzést is abbahagyom.

Ez végülis nem is tűnik olyan rossz döntésnek, ha azt vesszük, hogy jelenleg szlalomban a második, GS-ben a harmadik helyen áll a pontgyűjtésben 1-1 futammal a vége előtt, de még összetettben is a hatodik úgy, hogy csak az előbbi két számban indul.
"Egyébként, tényleg nagyon kellemes személyiségnek tűnt így elsőre, és a kollegám szerint is az. Igaz azt nem kérdeztem meg, hogy miért örült, amikor megtudta, hogy én is itt leszek, de szerintem csak azért, mert barátságos nyitott ember és örült, úgy egyáltalán. Szimpatikus benne, hogy egyáltalán szállt a fejébe a siker, hanem olyan normális, természetes ember, akinek ez a munkája, és azt igyekszik a legjobban csinálni." – Írta róla E a találkozás után. Ezt egyébként Finn kollégák is megerősítették, akik ugyan személyesen nem ismerik, de követik a médiaszerepléseit és nekik is ez jön le. Mindenesetre jó, hogy vannak olyan sztárok, akik emberek tudnak maradni. Hajrá Tanja!
E és TanjaTanjaAutogramm
h i r d e t é s
Feladó:  vasssyFérfiHaladó síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2011.03.17. 18:55
(Üzenetazonosító: 115403)
vasssy Hozzászólások: 1771
Regisztrált: 2006.02.27.
43 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Hát, úgy tűnik aludtam erre a témára néhányat - jónéhányat.
A találkozás megtörtént és sikerült Batus és az én kérdéseimet is feltennie a Húgomnak. A találkozás összefoglalóját a következő hozzászólásban olvashatjátok, a mi kérdéseinkre adott válaszokat úgy igyekeztem leírni, mintha mi kérdeztünk volna. :-)
Feladó:  Bata Attila | sielok.huFérfiHaladó síelő
Dátum: 2010.05.03. 21:57
(Üzenetazonosító: 89037)
Bata Attila | sielok.hu Hozzászólások: 2056
Regisztrált: 2007.02.14.
1 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Mikor jön Magyarországra síelni? :)
(én mindegyik versenyzőtől ezt kérdezem ...)

Vagy esetleg:
Tényleg igaz, hogy nagyon szeret focizni?
Mi döntött, hogy hat év után otthagyta a Völkl-t és átment a Fischer-hez?
Előzmény: (vasssy 89036)
Feladó:  vasssyFérfiHaladó síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2010.05.03. 21:10
(Üzenetazonosító: 89036)
vasssy Hozzászólások: 1771
Regisztrált: 2006.02.27.
43 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Tanja Poutiainen Rovaniemibe valósi és ellátogat a régi iskolájába, ahol jelenleg a Húgom is tanít. Úgy néz ki, hogy lesz néhány perce beszélgetni vele, így arra gondolt megpróbál egy rögtönzött interjút összehozni, amit aztán megosztanánk veletek, ha érdekel titeket.
Ha esetleg volna valamilyen jó kérdésetek, amit fel lehetne tenni, amire kíváncsiak vagytok, írjátok meg itt, vagy a mailcímemre (ha lehet 9:00-ig), aztán meglátjuk mi lesz! ;-)
laponként:
összesen 6
, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
További sítáborok
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »