Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kérdések egy világkupagyőztesnek?

ÜZENETEK (6)Időben csökkenő Időben csökkenő
vasssy
1780 élménybeszámolót írt
1780
18 éve tag
2011.03.18. 14:26
Igen, jó lett volna, ha másoktól is jönnek kérdések. Gondolom a rövid határidő is belejátszott, hogy ennyi lett csak, tesóm későn szólt, hogy ez lesz.

Egyébként nekem még így is élmény volt "riportot készíteni" vele, hogy nem is voltam ott. :-)

Ezek szerint akkor már mindkét nemből jönne legalább egyvalaki, ha rendeznénk versenyt. Pl egy jó kis Nachtslalom néhány nagy névvel, amit az Eurosport is közvetít, az tényleg jó reklám lenne.
Bata Attila
2086 élménybeszámolót írt
2086
17 éve tag
2011.03.17. 21:57
Vasssy! Hálás köszönet neked, és mindenek előtt a húgodnak, hogy sikerült tolmácsolni (szó szerint is) kérdéseinket. Kár, hogy mások annak idején nem tettek fel további kérdéseket.

Néhány éve én is találkoztam vele egy versenyen, tényleg olyan, amilyenek leírta a húgod, kedves és közvetlen.

Ezt "Mikor jössz Magyarországra síelni?" kérdést mindenkinek felteszem, eddig Ted Ligety volt a legbiztatóbb: "Szervezzetek versenyt, és rögtön megyek!"
Micsoda lökést adna a hazai síelésnek, ha Tanját vagy Tedet mondjuk egy fél napra a Bakonyba vagy a Mátrába lehetne csábítani!
vasssy
1780 élménybeszámolót írt
1780
18 éve tag
2011.03.17. 18:59
Már több mint 10 éves hagyomány, hogy Tanja minden év tavaszán ellátogat volt általános iskolájába a rovaniemi Lappföldi Egyetem Gyakorló Általános Iskolába – ahol az iskola tornatermét az Ő tiszteletére Tanja-sali-nak nevezték el - és az ötödik osztályos gyerekek kérdéseire válaszol. (Hogy miért pont az ötödikesekére, arról nincs információm, de minden bizonnyal azért, mert kíváncsiak okosabb-e mint 1 ötödikes :-) ) Így történt ez 2010-ben is amikor húgom E ott tanított.
A gyerekek az iskola dísztermében várták Tanját, és közös énekkel fogadták. Ezen ő nagyon meghatódott, és látszott rajta, hogy tényleg nagyon örült neki. Az ünnepélyes fogadtatás után a gyerekek a díszterem lépcsőjén ücsörögtek, Tanja velük szemben egy széken ülve fogadta a kérdéseket, amiket a gyerekek előre kigondoltak. Legalábbis nagyrészt. Így aztán a záporozó kérdések meglehetősen széles palettán mozogtak a síeléstől egészen a kedvenc színéig, de ő hősiesen – és néha mosolyogva – mindegyikre válaszolt. Ezután még eltöltött egy kis időt az iskolában, amikor E-nek volt lehetősége személyesen is beszélgetni vele és feltenni a mi kérdéseinket is.

Batus: Mikor jössz Magyarországra síelni?
Tanja: Ott is lehet síelni? – kérdezte meglepődve és itt is elmosolyodva – Nahát, ezt nem is tudtam, de jó hallani, hogy nálatok is ilyen sokan szeretik a síelést. Ha lesz ott verseny, nagyon szívesen elmegyek.
vasssy: Van időd vagy egyáltalán kedved versenyeken és felkészülésen kívül a szabadidődben síelni?
Tanja: Szabadidőmben nem igazán szoktam síelni, csak tavasszal szoktunk elmenni néhány napra a barátaimmal.
vasssy: Ilyenkor maradsz a pályán, vagy ki szoktál merészkedni a mélyhóba, esetleg parkokba?
Tanja: Ó, nem, azt hiszem egy kezemen meg tudnám számolni hányszor próbáltam a freeride-ot. Sífutni viszont szeretek, kikapcsolódásnak nagyon jó.
Batus: Tényleg annyira szereted a focit?
Tanja: Igen, ez a kedvenc hobbim. Szerintem nagyon élvezetes sport és alapozásnak is kitűnő a síeléshez.
vasssy: Nem félsz, hogy lesérülsz foci közben és nem tudsz versenyre menni?
Tanja: Szerintem az ember bármikor beszerezhet sérüléseket, a foci sem veszélyesebb, mint bármi más. Persze az orvosaim is aggódnak emiatt, nekik azt szoktam mondani, hogy ha nem engednek focizni, akkor lehet, hogy a következő idényben nem fog tudni majd olyan gyorsan síelni - válaszolta ismét mosolyogva.
Batus: Miért döntöttél úgy, hogy hat év után otthagyod a Völkl-t és átmész a Fischer-hez?
Tanja: Nem volt semmi bajom a Völkl-lel, de így hat év után eljött az idő, hogy kipróbáljak valami újat. Elkezdtem tesztelni a Fischernél, megtetszettek a leceik és váltottam.
vasssy: Versenyek szempontjából mik a terveid? Gondolkodtál esetleg azon, hogy az alpesi számok után mást, például freestyle számokat is kipróbálj?
Tanja: Nem, amíg síelek megmaradok az alpesi számoknál. Ha ezt abbahagyom, a versenyzést is abbahagyom.

Ez végülis nem is tűnik olyan rossz döntésnek, ha azt vesszük, hogy jelenleg szlalomban a második, GS-ben a harmadik helyen áll a pontgyűjtésben 1-1 futammal a vége előtt, de még összetettben is a hatodik úgy, hogy csak az előbbi két számban indul.
"Egyébként, tényleg nagyon kellemes személyiségnek tűnt így elsőre, és a kollegám szerint is az. Igaz azt nem kérdeztem meg, hogy miért örült, amikor megtudta, hogy én is itt leszek, de szerintem csak azért, mert barátságos nyitott ember és örült, úgy egyáltalán. Szimpatikus benne, hogy egyáltalán szállt a fejébe a siker, hanem olyan normális, természetes ember, akinek ez a munkája, és azt igyekszik a legjobban csinálni." – Írta róla E a találkozás után. Ezt egyébként Finn kollégák is megerősítették, akik ugyan személyesen nem ismerik, de követik a médiaszerepléseit és nekik is ez jön le. Mindenesetre jó, hogy vannak olyan sztárok, akik emberek tudnak maradni. Hajrá Tanja!
E és Tanja
Tanja
Autogramm
vasssy
1780 élménybeszámolót írt
1780
18 éve tag
2011.03.17. 18:55
Hát, úgy tűnik aludtam erre a témára néhányat - jónéhányat.
A találkozás megtörtént és sikerült Batus és az én kérdéseimet is feltennie a Húgomnak. A találkozás összefoglalóját a következő hozzászólásban olvashatjátok, a mi kérdéseinkre adott válaszokat úgy igyekeztem leírni, mintha mi kérdeztünk volna. :-)
Bata Attila
2086 élménybeszámolót írt
2086
17 éve tag
2010.05.03. 21:57
Mikor jön Magyarországra síelni? :)
(én mindegyik versenyzőtől ezt kérdezem ...)

Vagy esetleg:
Tényleg igaz, hogy nagyon szeret focizni?
Mi döntött, hogy hat év után otthagyta a Völkl-t és átment a Fischer-hez?
Előzmény: (vasssy 89036)
vasssy
1780 élménybeszámolót írt
1780
18 éve tag
2010.05.03. 21:10
Tanja Poutiainen Rovaniemibe valósi és ellátogat a régi iskolájába, ahol jelenleg a Húgom is tanít. Úgy néz ki, hogy lesz néhány perce beszélgetni vele, így arra gondolt megpróbál egy rögtönzött interjút összehozni, amit aztán megosztanánk veletek, ha érdekel titeket.
Ha esetleg volna valamilyen jó kérdésetek, amit fel lehetne tenni, amire kíváncsiak vagytok, írjátok meg itt, vagy a mailcímemre (ha lehet 9:00-ig), aztán meglátjuk mi lesz! ;-)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.