Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Lengyelország
Krynica
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
atideath
1 élménybeszámolót írt
1
11 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Krynica
2012.12.31. 11:15
Az út nagyjából 2,5 óra alatt teljesíthető. Mi olyan 200-205 km között értünk oda Miskolcról. Az út minősége Magyarországon jó, Szlovákiában rémes, Lengyelben jó. Az útvonal nekünk: Miskolc - Tornyosnémeti - Kassa - Presov - Muszyna - Krynica-Zdroj
A GPS sajnos megkavarodott nálunk Kassa és Muszyna között ezért (hatalmas kerülővel akart minket vinni +50km-ért cserébe) mi Presov-ot köztes útvonalnak betettük, így hiba nélkül vitt át minket teljesen a Lengyel határig. Érdekesség képpen Szlovák oldalon egy gramm havat nem láttunk, amint Lengyelbe értünk már azért néhol lehetett látni hogy volt havazás.

A sípálya természetesen nincs jelölve GPS-ben ezért egy kisebb útbaigazítást akartunk kérni a helyiektől, de meglepetésünkre az égvilágon senki nem beszélt Angolul. Így hát ráragadtunk egy autóra amint tetőboxot láttunk és mentünk utána. Így gyorsan megtaláltuk magát a pályát. A pálya mellett hatalmas parkoló van, kényelmesen volt hely még fél 11 körül is. A parkoló fizetős: 10 PLN (750ft/nap). A parkolótól kb 100-150m sétálva egyből mellette található a Kassza és a felvonók kiinduló helye. Mivel mi a nagy reggeli zűrzavarban nem tudtunk időben elindulni mi csak a délutánira váltottunk jegyet. A jegyárak a következők:
9:00 - 13:00 --- 85 PLN
13:00 - 18:00 --- 35 PLN
12:00 - 18:00 --- 80 PLN

Van még pontos belépő is. Előre megadott pontért vehetünk jegyet (1 pont = 1,4 PLN) és a felvonók külön-külön más pontért vehetők igénybe. A zárt, kabinos felvonó 10 pont. A többi 3-4 pont között van. (Kezdőknek inkább ezt ajánlanám).

A felvonónál hatalmas sor állt (Gondolom mivel nem igazán jók most még a Szlovák pályák). Magyarokkal is összefutottunk. Jó 20p várakozás után a sorban végre sikerült elindulni felfele. 10p menetidő felfele nagyjából és olyan 2-3km hossz.

Pályákról:
A pályák minősége szerintem kifogásolhatatlan volt. Minden szépen rendbe volt rakva. Azt azért muszáj megjegyeznem hogy a pálya nem való kezdők számára. A legtetején van csak kék pálya. Nagyrészt piros pályából áll az egész. A fekete pálya nem volt nyitva, de gondolom az se lehet kispályás a piros pályákhoz viszonyítva. Egy helyen van egy lankásabb rész a pályában de azon kényelmesen át lehet csúszni. Több felvonó is van útközben. 2 beülős 3 személyes, a többi tányéros. A leghosszabb nyomvonalon közlekedve az én tudásommal 8 perc volt a pálya. A pályák szélesek, jól eloszlik rajta a tömeg. Nem lejt jobbra-balra. Mivel nekünk a jegyünk este 6-ig szólt így mi ott voltunk végig. 4-6 között már kezdtek elfogyni az emberek szerencsére és a zárt felvonóra se kellett várni már. A pálya teljes mértékben ki volt világítva, jó élmény volt így csúszni rajta. Alig voltak már emberek a pályán, így még figyelni se kellett csak menni mint a meszes. Igaz ekkor már volt bőven hóbucka a pályán, de érdekes hogy a lengyelek közben is végigtoltak egy jó részt ahol sima volt. Szóval lehetett úgy csúszni hogy nem kellett ugribugrizni.

Helyről:
Gyönyörű kilátás van a legtetején. Egészen a magas Tátráig elláthatunk. Nagyon igényes és rendezett hely. A szlovák pályákhoz képest magasan kiemelkedik a színvonala és nem is nevezném drágának. Sőt inkább olcsónak. A végén beültünk egy kicsit ott a pályán egy kis kapucsínóra és kajára. A Kebab: 10Pln (750Ft), Cappucinó: 8PLN. Amit nem mondanék drágához ahhoz képest hogy pályán fogyasztottunk.

Személyes vélemény:
Én mindenképpen vissza fogok még menni, nagyon tetszett. Mindenkinek bátran ajánlom.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.