Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Autómentes sínapokra ötleteket várok...

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2011.09.29. 21:41
Fanningberg helyett én inkább Katschberget ajánlanám, ha pályaszállás. Mind a hágónál (ezek drágábbak), mind a völgyben St Margarethenben találsz.

Van egy olcsóbb pályaszállás a duplaüléses hegyállomásánal korlátozott szobaszámmal: Aineck Stub'n
Loser so..so
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2011.09.29. 21:37
Zell am See-n aludhatsz 2000 méteren a hegytetőn (Berghotel), vagy a Südabfahrt mellett a feketén. Azért mindegyiket meg kell fizetni.
Ausztriában megszoktuk, hogy valamennyit utazunk autóval vagy síbusszal.

Autós átöltözés? Szerintem ez legfeljebb az elutazási napokon van, mert amúgy mindenki síruhában megy a pályára.
Hidegbakancs húzás sincs, kivétel ha kocsiban felejted.
Hólánc szerelés nem tartózkodik a kedvenc elfoglaltságaim köze, de meg kell, hogy mondjam tavaly egyszer sem használtam. Általában ez a magyarok által leginkább látogatott síterepek közül Obertauernon és Katschbergen jellemző, de még ott is megcsinálhatod azt, hogy az autót a völgyben hagyod és busszal mész tovább.

Wagrainban is van egy jó kis pályaszállás (sárga hotel) a Flying Mozart középállomásánál.

Ezt már nézted? https://sielok.hu/szallasok/ausztria/palyaszallas/
Balog Attila
144 élménybeszámolót írt
144
18 éve tag
2011.09.29. 06:24
Ezek szerint mindenki a kiszemelt sítereptől távol szereti éjszakáit tölteni, hogy ne zavarják a ratrakok áldásos munkáját kísérő zörejek?
Avagy az autós átöltözés, hidegbakancs-húzás vált ily népszerűvé?
Netán a napi szerpentinezés utáni vágy, hólánc-szerelés az esetleges friss, szakadó hóban mely örömet ad?

Bizonyos vagyok abban, hogy rejlenek egyszerű, jól bejáratott szállások, melyek éppen megfelelőek lennének számunkra is.
Kérem ne tartsátok magatokban eme infókat...vészesen közeleg a szezon.
...Már a lécemmel is egyre többször kacsintgatunk egymásra a garázsban, hisz lassan ébredezik nyári álmából, s roppant kíváncsi már, hogy talpai ezévben mely lejtőket simogatják majd.
Balog Attila
144 élménybeszámolót írt
144
18 éve tag
2011.09.15. 10:08
Tisztelt síbarátok!
Az elmúlt három esztendőben a síszünetünket Gerlitzenben töltöttük, melynek kiváltó oka első alkalommal 60%-ban a terep iránti kíváncsiság, 40%-ban a jónak ígérkező szállás volt. Ez az arány a 2. évben 50-50%-ra módosult, majdan ezévben 30-70% volt immáron a szállás javára.
Az arányeltolódásból úgy gondolom jól leszűrhető, hogy a helyzetünk megérett a váltásra.
A szállásról anno a Gerlitzenről szóló fórumból értesültem, s az szerencsére be is váltotta legszebb reményeinket(Tökéletes pályaszállás, csodás kilátással, egyszerű, csendes, meghitt, jól felszerelt, önellátós apartmannal 4fő részére). Az autót a központi parkolóban hagyva, a tulaj a megbeszélt időpontban motoros szánnal repített minket csomagjainkkal egyetemben a szállásra, majdan gyakorlatilag csak az 5nap végeztével találkoztunk újra, hogy az előbb említett folyamatot visszafelé is eljátszuk.
Az ár 4főre összesen mintegy 400Euro volt.
A naplementéket volt szerencsénk a szállás fölötti Hüttéből(Pöllinger), csapolt sör társaságában "elfogyasztani", igény szerint esetleg helyi ételekkel kiegészítve.
Majdan lecsorogtunk a szállásra(ez kábé 200m volt), s jöhetett a vacsorakészítés-fürdés-alvás kombináció, ugyanis a bulizós korszakunkat magunk mögött hagyva a reggeli "magányos", üres pályákban bővelkedő síeléseknek mára igencsak megnőtt a prioritása, s az sem utolsó szempont, ha mondjuk dél körül "haza" tudunk csúszni egy forró levesre, teára, síruházatmódosításra.
Eme hosszú bevezetővel arra próbáltam rávilágítani, hogy nagyjából miféle elvárásaink lennének szállásügyileg(jelen állás szerint 3-4főre, s kábé 4-5éjszakára).
Végső esetben egy szállásmenti síbuszjáratot is el tudnék képzelni, de az lényeges, hogy "harci díszben" átöltözésmentesen, kényelmesen, korán oda-későn vissza tudjunk közlekedni.
Síterep tekintetében egy Gerlitzenhez hasonló méretűvel(s lehetőleg lakhelyünktől mért távolságúval) boldogan beérnénk, s az előzetes böngészéseim eredményeképpen vannak is kiszemeltjeim, többek között Fanningberg, Dachstein West, Tauplitz, Loser...
Tippjeiteket, tapasztalataitokat örömmel olvasnám ill. reményeim szerint olvasnánk itt a fórumon.
Előre is köszönet érte,
Balog Attila
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.