Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Autómentes sínapokra ötleteket várok... topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2011.09.29. 21:41
Fanningberg helyett én inkább Katschberget ajánlanám, ha pályaszállás. Mind a hágónál (ezek drágábbak), mind a völgyben St Margarethenben találsz.

Van egy olcsóbb pályaszállás a duplaüléses hegyállomásánal korlátozott szobaszámmal: Aineck Stub'n
Loser so..so
Balog Attila
144 élménybeszámolót írt
144
18 éve tag
2011.09.15. 10:08
Tisztelt síbarátok!
Az elmúlt három esztendőben a síszünetünket Gerlitzenben töltöttük, melynek kiváltó oka első alkalommal 60%-ban a terep iránti kíváncsiság, 40%-ban a jónak ígérkező szállás volt. Ez az arány a 2. évben 50-50%-ra módosult, majdan ezévben 30-70% volt immáron a szállás javára.
Az arányeltolódásból úgy gondolom jól leszűrhető, hogy a helyzetünk megérett a váltásra.
A szállásról anno a Gerlitzenről szóló fórumból értesültem, s az szerencsére be is váltotta legszebb reményeinket(Tökéletes pályaszállás, csodás kilátással, egyszerű, csendes, meghitt, jól felszerelt, önellátós apartmannal 4fő részére). Az autót a központi parkolóban hagyva, a tulaj a megbeszélt időpontban motoros szánnal repített minket csomagjainkkal egyetemben a szállásra, majdan gyakorlatilag csak az 5nap végeztével találkoztunk újra, hogy az előbb említett folyamatot visszafelé is eljátszuk.
Az ár 4főre összesen mintegy 400Euro volt.
A naplementéket volt szerencsénk a szállás fölötti Hüttéből(Pöllinger), csapolt sör társaságában "elfogyasztani", igény szerint esetleg helyi ételekkel kiegészítve.
Majdan lecsorogtunk a szállásra(ez kábé 200m volt), s jöhetett a vacsorakészítés-fürdés-alvás kombináció, ugyanis a bulizós korszakunkat magunk mögött hagyva a reggeli "magányos", üres pályákban bővelkedő síeléseknek mára igencsak megnőtt a prioritása, s az sem utolsó szempont, ha mondjuk dél körül "haza" tudunk csúszni egy forró levesre, teára, síruházatmódosításra.
Eme hosszú bevezetővel arra próbáltam rávilágítani, hogy nagyjából miféle elvárásaink lennének szállásügyileg(jelen állás szerint 3-4főre, s kábé 4-5éjszakára).
Végső esetben egy szállásmenti síbuszjáratot is el tudnék képzelni, de az lényeges, hogy "harci díszben" átöltözésmentesen, kényelmesen, korán oda-későn vissza tudjunk közlekedni.
Síterep tekintetében egy Gerlitzenhez hasonló méretűvel(s lehetőleg lakhelyünktől mért távolságúval) boldogan beérnénk, s az előzetes böngészéseim eredményeképpen vannak is kiszemeltjeim, többek között Fanningberg, Dachstein West, Tauplitz, Loser...
Tippjeiteket, tapasztalataitokat örömmel olvasnám ill. reményeim szerint olvasnánk itt a fórumon.
Előre is köszönet érte,
Balog Attila
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.