Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovákia
Polomka
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
magnum56
322 élménybeszámolót írt
322
15 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Polomka
2019.02.17. 21:59
Három fős csapattal támadtuk meg a Polomka (Garamszécs) feletti hegyen lévő pályát február 17-én. Bánréve-Tornaalja-Murányalja-Garamszécs útvonalon mentünk. Az út jól járható, szinte teljesen száraz volt végig. 10 óra körül érkeztünk ragyogó napsütésben és néhány fok mínuszban. Először kissé megijedtünk, mert elég sok embert láttunk a pályán is és a felvonónál is.
Hamarosan kiderült, hogy síverseny van gyerekeknek, ezért a rengeteg ember. A pálya felső, meredekebb részének fél oldala le volt kerítve a verseny miatt, de a többi része jól használható volt.
A hó minősége viszonylag jó volt, annak ellenére, hogy februárban még nem esett itt számottevő természetes hó. Kemény alapon műhó, ami csak délutánra jegesedett ki egy kicsit a meredek részen. A lankásabb alsó részen azonban ezerrel lehetett húzni az íveket.
Dél körül a síversenynek vége lett, a tömeg hirtelen eltűnt, mert megkezdődött az eredményhirdetés. Ettől kezdve a korábbi néhány perces sorban állás is teljesen megszűnt. A hőmérséklet is melegedett kb. 6-7 fokot a napsütésben, ami jót tett a pályának, mert a kemény hó teteje kissé felpuhult. A pálya elkerített részét gyorsan felszabadították, így délután már az is használható volt.
Lehetett pörögni és nagyon jókat csúszni, de a kb. 1600 méter hosszú tárcsás felvonó, miután jó nagyot ránt a derekadon, a combodat is igencsak próbára teszi.
Habár ez egy kicsinyke pálya, mégis élvezetes volt, és hamarabb elfáradtunk, mint meguntuk volna.
Az árak viszonylag barátságosak, 16 euró a felnőtt napijegy. A büfé sem drága, csak lassan csapolják a sört.
Összességében nagyon kellemes napot zártunk.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.