Menü ≡

Jól karbantartott pályák barátai

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként: összesen 1, rendezés:
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Jól karbantartott pályák barátai
Üzenet szövege
Feladó:  StaniFérfiProfi síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2013.03.01. 19:25
(Üzenetazonosító: 156399)
Stani Hozzászólások: 5313
Regisztrált: 2003.11.03.
93 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

szia, lehet, hogy már valaki mondta (akkor bocs az ismétlésért), de:

"
"Ahol sok a természetes hó és a síelő + nagy liftkapacitás van tutira ki fog buckásodni a pálya, bármit csinálnak vele ... "

Így igaz, de másnapra kezdenek vele valamit! ""

Az év egyik felét kinn töltöm,így van "némi" rálátásom a dolgokra, néha találkozom ugyanezzel a kijelentéssel a vendégek részéről, hogy itt vagy ott nem ratrakolnak!

Ausztriában mindegyik terepen ratrakolnak!
Mikor? mindig üzemzárás után, azaz amikor a liftek bezárnak kezdenek el járni a ratrakok és többnyire éjfélig/hajnali 1-2-ig dolgoznak, hogy reggel sima biliárdasztalokon lehessen döngetni.
Ha éjjel esik a hó, akkor az eltakarja a ratraknyomokat, tehát minden bizonnyal ezért nem láttad azokat. Az éjjeli hóesés után a reggeli órákban főbb pályákon többnyire végiggurulnak a ratrakok, de ez sokat nem számít, mivel a a pálya nem tud megkötni, "kifagyni", tehát gyorsan fellazítják a síelők és a snowboardosok.

Ezenkívül ! Hóesés után kb 2, de inkább 3 napra van szükség, hogy a friss hó megkössön az alsó, régebbi alappal, értsd havas időszak után a gondos ratrakolás ellenére gyorsabban "lesíelik" a pályákat.

De a buckásodást a fentieken kívül is megannyi faktor befolyásolhatja; hőmérséklet, időjárás, hófajta/minőség, lejtő meredeksége, x pályafelületen a síelők aránya...
Előzmény: (vassqsa 156387)

laponként: összesen 1, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »