Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Svájc
Arosa - Lenzerheide
síterep infó oldal
ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
Da_kore
3 élménybeszámolót írt
3
2 éve tag
2024.01.22. 20:11
A hétvégét Lenzerheideban töltöttük így végre első alkalommal kipróbáltam a pályát nem a bike park miatt. A csúcsról induló pályák fantasztikusan szélesek és remekül karban vannak tartva bár hozzá kell tenni magasan van a csúcs 28xxm. A csúcsról lefelé van egy hosszú sík alagút amibe ha lassan érkezel meg túlzottan akkor önhajtóssá válik a buli (csak így tudták megoldani, bár le lehet veretni a csúcs bal oldalán is viszont a szél miatt nem tudtam, hogy milyen mély a hó és mennyit fújt le, risk management). A következő részen szintén iszonyat széles pályák freeride zónával, bár a jelenlegi hó mennyisége kezd kevés lenni hozzá és a szél miatt figyelni kell hogy mennyi a hó vastagsága alattad. A középső állomástól lefelé igazából mindegyik pálya patika volt. Kényelmes pirosak és kékek. A staff nagyon kedves és segítőkész mindenhol. Első nap 2000meter körül hatalmas köd volt és kétszer eltévedtem mert le fagytak a jelző táblák, de első kérdésre azonnal hozta a staff a térképet és mutatta, hogy merre menjek vissza. Tavalyi szezon a hegyen nagyon gyatra volt, kevés és olvadt hó, az idei szezon viszont fantasztikus. Szombatonként élő dj zenél a Lenzerheide-i oldalon az első nagy bubis végállomásnál. Ajánlom mindnekinek. Jegy árak: elővételben vettem, 65fr ami sztem nagyon patika ár. Ami hatalmas bónusz hogy vettem egy fél napos jegyet hétfőre, viszont végül maradtunk egész nap és az 50fros viszonylag drága fel napos jegyet minden szó nélkül upgradeelték 16frert. Szóval még így se a 89fros jegyárat számolták fel. Aprés ski party a Kuh Barban a legjobb (egész Svájc viszonylatban, helyi arc adta a tippet) viszont ha Lenzerheidben van a szállásod akkor Arosából nem tudsz visszajönni. Esti buli a Cinema nevű szórakozó helyen! Tényleg egy régi mozi. Mi a PRIVÀ Lodgeban voltunk szallason, előre szólok, hogy drága, 3 hálószobás 6 fős pót ágyazható plusz két főnek, viszont ha Svájci életérzést keresed, pálya szállással ami a völgyben van és csak kisétálsz, csatolsz és go akkor ez a legjobb opció. Mi nem a legtopposabb kategóriájúban voltunk, de azért le a kalappal. A teraszról látod a gyereket aki éppen nulláról tanul miközben te éppen sörözöl. Rental Shop a szállás mellett 15 méter. Szálláson privát szauna, van ingyenes közösségi medence, ami több mint korrekt méretű. Hangos zene és buli nem hallatszik ki és még végtelen extra. Nálam egy nagyon erősen ajánlott pontozást kap!
mountain.jpeg
img-6799.jpeg
img-6797.jpeg
img-6779.jpeg
img-6691.jpeg
img-6685.jpeg
img-6729.jpeg
img-6725.jpeg
img-6755.jpeg
img-6765.jpeg
DD580D16-03C8-4232-9DCD-7C56FAEEFBAA.jpeg
TibiF
545 élménybeszámolót írt
545
19 éve tag
2015.01.11. 09:44
Tegnap Arosaban síeltem. A 2014-es versenyen amelyet a Skiresort.de osztott ki ez a síterep az 5 csillagos síterep díjazást nyerte el, amelyben a világ legjobb sítrerepeit hasonlítják össze. Véleményem szerint nem tévedett a zsűri. Na de ne fussunk ennyire előre, kezdjük az elején.

Pénteken és vasárnap csapadékos időt jósoltak Svájcra szombatra pedig napsütést, ezek alapján egyértelmű szombaton kell menni síelni. Igen ám de hova? Hétvégére Föhnt meg a januárhoz képest nagyon meleget jósoltak (+15C), hó pedig amúgy is kevés van tehát a 2000 méter alatti pályák kilőve. 100-150km-es körzetben néztem 2000m feletti pályákat amelyek 1-1.5 óra alatt megközelíthetők Zugból így esett a választás Arosa-Lenzerheidera. 2013-ig ez két különböző pályarendszerként működött de két éve építettek egy kabinos liftet amely két hegyet összeköt így Arosa és Lenzerheide egy síterep lett. Arosa Graubünden kantonban található, olyan olaszos neve van, Davos légvonalban 10 km-re található kelet irányban. Ebben a kantonban hivatalos a 4. nyelv (német, olasz francián kívül) a rétoromán. Chur a kanton központja addig autópályán lehet menni, onnan egy hegyi út vezet fel a síterepre. Olyan Grossglockner Hochalpenstrasse jellege van persze nem olyan nagy a szintkülönbség. Parpan településen parkoltam ez a település 1493m-en fekszik a Rothorn1 lift aljában, parkolásért fizetni kell. Parpanból két irányba lehet menni a völgy jobb oldala a napos, ott nem síeltem mivel erre a napra nagyon meleget mondtak, inkább az északi oldalt próbáltam ki a völgy bal oldalát. A völgy bal oldaláról liftekkel át lehet menni Arosaba. Igazából a völgynek ez a két oldala a lenzerheidi rész a hegy másik fele az arosai a három rész ahol vannak a sípályák. Mikor indultam reggel kint 13C volt (6:30-kor), a völgyben 1500m-en 5C. A liftek hivatalosan 8:45-kor indulnak, én már odaérkeztem 8:00-ra. Azért mentem korábban mert még nem ismertem a helyet, parkolót kellett keresnem olyat ami közel van a lifthez, illetve szeretek időben ott lenni, hogy korán felmehessek síelni. Mivel voltak korán kelők negyed órával korábban elindították a lifteket. 1900m-en 4C volt fél kilenckor, nem fáztam, pedig ez az északi oldal volt ahová csak délután sütött be a nap. A pályák jók voltak, habár kevés a hó (még 2000 méteren is), reggel szépen kivasalva, kemények voltak.
11 körül átmentem az arosai részre, itt ragyogó napsütés volt. Az arosai részre vezető kabinos az új lift amelyet 2013-ban építettek, nagyon gyors (12m/s a sebessége) és ami még érdekesség, hogy egyszerre 151 embert tud szállítani. Az arosai részen értettem meg, hogy hol van itt összességében 225km pálya: ott amerre csak néztél széles, hosszú pályák voltak, igazi síelők Mekkája.

Voltak elég sokan de ez a sípályákon nem látszott, valahogy eloszlott a tömeg. Kíváncsi lennék főszezonban mennyien lehetnek. Lifteknél nem volt várakozás, a pályák délután is kitűnő állapotban voltak. A hegyen nagyon fújt a szél, de élvezhető volt a síelés. Szerintem egy nagyon jó hely, vannak kezdőknek is nagyon lapos pályák (sok gyereket és felnőttet akkor oktattak). A haladóknak meg profiknak ott vannak a hosszú és széles piros,fekete pályák. Freeride lehetőség is van habár kevés a hó, de sokan megpróbálták a pályán kívüli síelést. Sífutó és szánkópálya is van. Ezen kívül a 6-12 éves gyerekeknek a jegy ára a felnőtt jegy 1/3 kerül (más helyeken a felébe).

Negatív dolgot nem tudok mondani a helyről, szerintem ez a hely megérdemli az 5 csillagos síterep címet, nekem nagyon bejött ide biztos visszamegyek még síelni.
Az élet napos oldala
A 21C pálya erdei útja
Heimberg lift ezen a pályán rendezik a slalom versenyeket
Urdenfürggli lift hegyi állomása 2516m-en
Itt lehet átmenni Arosaba
Az arosai 1-es pálya
Sípályák amerre csak a szem ellát
Kb. ennyien voltak a lifteknél maximum
A 151 személyt szállító lift
Délután a lenzerheidi északi oldal ide most besütött a nap
A 21a pálya
Szemben a lenzerheidi déli oldal, mind sípályák
Freeride lehetőség
2865 méteren
A 21-es pálya teteje
Háttérben legtávolabbi zöld pont a völgyben Chur
Így oldották meg a sípályát
Völgyhíd
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.