Menü ≡

Grúzia síterep leírás cikk galéria értékelés, élménybeszámolók

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként:
összesen 1
, rendezés:
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból:
Üzenet szövege
Feladó:  UKT BalázsFérfiProfi síelő
Dátum: 2019.03.03. 12:13
(Üzenetazonosító: 205178)
UKT Balázs Hozzászólások: 1
Regisztrált: 2019.03.01.
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Grúziai síterep

Félévet töltöttünk el Grúziában (Erasmus miatt) és mindenképpen ki akartunk próbálni legalább egy grúz síterepet. Minden helyi Gudauriba megy, ha síelni szeretne, ezenfelül vannak lankásabb pályák Bakurianiban és magas de szintén lankás pályák vannak Svanetiben is.

Gudauri 2 órára van Tbiliszitől, mi marhsrutkhával mentünk (8lari azaz 800 ft volt a jegy) Didube metró megállóból. Amúgy meg Kutaisiból is lehet menni, ahonnan van reptéri transzfer egészen a sípályáig (20lari azaz 2000ft-ért).
A síbérlet egy napra 50 lari, tehát 5000 ft volt és nagyon megérte. Rengeteg pálya van, mi haladóként nagyon élveztük a kék pályákat is, mert hosszúak és élvezhetőek voltak. Kopár magas hegyeket kell elképzelni, szóval nagyon népszerű a freeride, szóval mi is nyomtuk a lankásabb terepeken :D A két csúcs amire mennek liftek, igencsak magasak, onnan fekete és piros pályák mennek le, azokat nagyon élveztük és a kilátás a környező hegyekre elképsztő!
A hegy nagyon hóbiztosnak tűnt, amikor ott voltunk mindkét este esett a hó, az egyik este majdnem 20 cm-t!
A pályák rendezettek bár nincsenek olyan jól karbantartva, mint Ausztriában. A liftek mind jó minőségűek, Doppelmayer márkával találkoztunk csak. Maga a falu kicsi és nagyon aranyos, tele van pompás szállodákkal, mi azonban egy egyszerű pályaszállást béreltünk 7000fő/éj-ért. A felszerelést ott béreltük, 3000 ft-ért lécet, bakancsot és bukósisakot kaptunk.

Mi jól éreztük magunkat és minden költségünk sokkal kevesebb volt, mint az Alpokban bárhol. Jövőre társasággal tervezünk visszatérni.

Készítettünk egy vlogot is az utunkról:
Kattints a képre a videó megtekintéséhez:
laponként:
összesen 1
, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknekUtasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »