Új-Zéland síterep leírás

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként:
összesen 2
, rendezés:
Üzenetek
Üzenet íráshoz regisztrálj
Üzenet szövege
Feladó:  bouquetkFérfi
Dátum: 2016.09.27. 13:49
(Üzenetazonosító: 189586)
bouquetk Hozzászólások: 334
Regisztrált: 2011.11.29.
64 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Azt hogy kell érteni, hogy nem volt lehetőség alkoholfogyasztásra? Elvették a laposüveget? Arra nem is merek gondolni, hogy nem vittetek.
Előzmény: (Negmaak 189585)
Feladó:  NegmaakFérfiKezdő síelő
Dátum: 2016.09.27. 13:11
(Üzenetazonosító: 189585)
Negmaak Hozzászólások: 1
Regisztrált: 2015.11.19.

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Sziasztok,

9 hónapig laktuk és dolgoztunk Új-Zélandon, szinte mindenre rácsodálkoztunk, a gyönyörű természetre, a barátságos állatokra, tényleg mindenre. Azt terveztük, hogy annyi helyre megyünk síelni, amennyire csak tudunk, de sajnos augusztusig nem jött meg a jól síelhető hó a legtöbb helyre, így végül a lakhelyünkhöz legközelebbi Rainbow ( http://www.skirainbow.co.nz/ ) volt az egyetlen egy esélyünk. Amit érdemes tudni, hogy itt a pályák nagy része magánkézben van, néhány pedig non-profit (a Rainbow is), szóval nem olyan rózsás a helyzet mint Európában. A főútról egy 12 kilométeres bekötőút vezet a parkolóig, a hólánc kötelező és bónuszként át kell hajtani 5 vízátfolyáson is. A parkolóban át lehet szállni shuttle buszra 20 NZD / főért, ami nagyon megéri az árát, ha meglátja az ember, hogy hol kellene felvezetni 1700 méterre. A cipő/léc bérlés napi jeggyel kb 150 NZD (30eFt)/fő, ami drágának tűnik, de az itteni fizetéshez képest nem kirívó. Két pálya működött a 4-ből, amikor ott voltunk és nagyjából 30-40 cm hó volt.A kilátás és a környezet gyönyörű, de azért a csákányozás nem könnyíti meg az ember helyzetét :). Ami nagyon fontos és nagyban eltér az európai helyektől, hogy egyáltalán nem volt lehetőség alkoholfogyasztásra, sajnos. Összességében gyönyörű napot töltöttünk itt, a csúcsról lehet látni a sziget két partját, a Tasman tengert és a Csendes óceánt és a hegy lábánál fekvő Nelson tavakat - lenyűgöző.
A videóban hosszan van a bekötő út, mi nem tudtuk mire számítsunk, de szerencsénk volt, még nem volt nagy hó vagy jég. Egy kisebb vagy alacsonyabb személyautóval már nehezebb lehet elérni a középállomás parkolóját. Akit ez a rész nem érdekel kb a videó felétől láthatja a pályát.

további, új-zélandi kalandjainkat a www.travelextraordinarytogether.blogspot.com -on olvashatjátok.

a video youtube linkje:
Kattints a képre a videó megtekintéséhez:


Fotók: https://sielok.hu/fotoalbum/rainbow...-ski-uj-zeland/galeria/
laponként:
összesen 2
, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.