Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Snowboard tanuláshoz szükséges dolgok

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
TZoli
1157 élménybeszámolót írt
1157
20 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Snowboard tanuláshoz szükséges dolgok
2016.11.22. 07:51
Fiuk! Nem tértetek el a témától, értem az átviteleket és a lényeg a vélemények ütköztetése. Mert a különböző tapasztalatokból lehet ismereteket szerezni.
Mi hasonló cipőben járunk, annyi különbséggel, hogy 12 éves fiú (szerintem nem számít) és a család kisebbik fele, hárman a fiatalok közül (életkor 24-52) snowboardozik már jó régóta. Összefoglalom mi jó tanáccsal láttak el.
A deszka. Mi egy jó régi használt flat lapot vettünk. Dani szerint, akitől itt az aprón vettem, ez a legjobb a tanulásra.
"A deszka az orrától a végéig egyenes. A camber deszkákkal ellentétben kisebb erőkifejtéssel kanyarodásra bírhatók és megengedőbbek a hibákkal szemben. A rocker deszkákhoz képest viszont precízebben vezethetők élen, magabiztosabb csuszást biztosítanak"
Persze ehhez tartozó kötés és cipő.
Ruha, mint írták előttem, tökéletes az eddigi síruhája. (egyszer volt rajtam egy "igazi" snowboard kabát, olyan merev volt, abban biztos nem tudnék síelni).
Protector-t viszont használnak bőségesen. A smowboardos kesztyűben van csuklóvédő, ami nem engedi hátrahajolni a kézfejet. A popó alá erősen ajánlják kezdőknek a kispárnát, mert a farokcsont amit leginkább megvisel a sok huppanás. Gerincvédő manapság nagyon divatos, de ez inkább a brahizás során számít. Vagy belemenés ellen nagyon jó.
Szeműveg: dizájn és megkülönböztető jelzés. Míg a síelésben a minél keskenyebb napszemüveg a divat, a snowboardban a teljes panorámás, sisakra erősíthető, színvisszaverős a sláger. Feeling és a snowboardosokhoz tartozás erősítője.
Műanyagpályáról vegyesek a benyomások. Minden igaz pro és kontra, amit itt is elhangzott. Viszont mi szeptember óta próbálkozunk oktatással, de a mi környékünkön még nem jött össze egy kis csoportra való nebuló. Magánórára pedig nem nagyon akarok befizetni.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.