Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Csehország
Dolny Morava
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
gyf
571 élménybeszámolót írt
571
17 éve tag
2017.01.16. 10:43
Dolny Morava - ékszer az erdőben.

Úgy tűnik, én leszek a sihu csehországi tudósítója, hiszen az évi 1x csehországi síeléssel a kiérdemlem a legaktívabb csehországi fórumozó címet. A mellőzöttség oka, hogy a hosszú odaút nem hoz annyival kiemelkedőbb élményt. A távoság kb Schladmingnak megfelelő és azért ez nem a schaldmingi sírégió.

2017-re az élet Dolny Morava-t hozta elém (http://www.dolnimorava.cz/ ). A 4 órás út utolsó fél órája ment jól karbantartott alsóbbrendű úton, előtte autópálya vagy 2 sávos gyorsforgalmi.

Bár a pályáról kellene írnom, de nem mehetek el szó nélkül a Holtel Vista 4 csillagos pályaszállás mellett, amelynek szlogenje: "Pályáról a termálba!" Igen, a recepció az 1. szinten van, szobák a 2-4. szinten, konferenciatermek a -1-en, termál, wellness a -2-n, parkoló a -3. szinten. Pazar kiszolgálás, udvarias személyzet, finom ételek, szép, modern hotel.
A mellékelt kép a hotel ajtajából, a recepció elöl készült, ez a pálya részben piros, részben fekete.

A hegytetőn látható acélszerkezet egy Skywalk nevű kilátó és attrakció, előrevetítve, hogy itt nem csak az alpesi sízés az időtöltés.
Először az alpesi síről: A terepet 2 ülős lift , két csákányos plusz a bébipálya szolgálja ki. A hotellel szemben két piros pálya ereszkedik le a hegyről, a szemben lévő alja kellemes gyakorlópálya egy csákányossal. Az ülős végétől indul egy jojós felvonó a hegy legmagasabb pontjára, ahonnan egy focipálya szélességű piros ad lehetőséget a faltól-falig karcolni vágyóknak.

A távolabbi pálya még hosszabb, laposabb kék résszel, funparkkal, mini boardercross pályával szórakoztat.
A pályák szélesek, nem lejtenek oldalra, nagyon jó tempósan lehet sízni, deszkázni rajtuk. Az erdő nekem sűrűnek tűnik, de lehet csak nekem...
A kétpályarészt síbusz köti össze alul, de a lécen el lehet jutni egyikről a másikra és vissza.

Van éjszaki szánkózás, a szánkóra 300CZK kauciót kell fizetni és minden felvonózásra külön jegyet kell váltani, akár előre is. A szánkót a tetőn adják. Mi szombaton voltunk, sok vendég akart szánkózni, ennek eredménye az lett, hogy a hegytetőn a hóviharban kellett vagy fél órát várni a szánkóra. Melegedő, forraltborozó nincs ennek a felvonónak a tetején.

Van kiépített sífutópálya, lehet bérelni fat-bike-ot, a hely nyáron is élő, élhető üdülőhely lehet túra és kerékpár és MTB útvonalakkal.

Ha ki kellene valami negatívumot emelni, akkor az az lenne, hogy a hely cseh és lengyel vendégekre van ráállva, így elég ritka az angolt beszélő személyzet. A recepción kívül egy pincér és az egyik síkölcsönzős srác beszélt angolul.

A néhai Csehszlovák sí kultúrára jellemző, hogy minden faluban van egy felvonó. Éjszaka láttuk, hogy a völgy lejjebbi falvában van kivilágított pálya, éjszakai sízéssel. Hazafele jövet egy nagyobbacska falu iskolája mögött , a kézilabda pályán túl ott volt az iskola sípályája.
Szóval a terület meg van szórva kicsi pályákkal, de semmilyen médiumon nem láttam összefoglalót, hol mi is van. A cseh televízió sportcsatornájának van az osztrákhoz hasonló kamerakép összefoglalója.

Tartalmas pár napot lehet itt tölteni, pláne, ha a sízés csak az egyik szabadidős foglalatosság a sok közül.
2017-01-15-08.50.28.jpg
2017-01-15-09.10.01.jpg
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.