Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovákia
Csicsmány
síterep infó oldal
ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
dodi
48 élménybeszámolót írt
48
16 éve tag
2018.02.12. 20:01
Üdvözöllek! Hol van ez a Csicsmány" mi a szlovák neve?
cwetok
10 élménybeszámolót írt
10
7 éve tag
2018.02.11. 19:47
Újabb két napos szlovákiai síelésem első napját töltöttem itt. Szigetszentmiklósról 4 óra volt az út M1-Komáromon keresztül. Szlovákiában az út egy része szintén autópályán ment.
Egy órával a nyitás után - szombat révén - a parkoló már tele volt, nekem pont sikerült egy helyet megcsípnem. Viszont a pályákon a tömeg egész jól eloszlott. Délután meg egyre kevesebben lettek. Az egész napos felnőtt jegy 16,5€ volt, plusz 3€ kaució a kártyáért, ami visszajár leadáskor. Furcsa volt, hogy a kártyaleolvasók a jobb oldalon voltak. A síbérlet viszont a kabátom bal ujjában, így ki kellett tekerednem, ahányszor csak le akartam olvastatni a kártyát. Apróságnak tűnik, de szerintem fontos kényelmi szempont.
WC és büfé csak a "középállomáson" van, az 1-es jelzésű felvonó mellett. Oda csak léccel lehet felmenni.
A pályák közül csak a 2-es (piros) nem hóágyúzott része volt csak zárva. Az előző nap esett néhány centi hó jótékonyan eltakarta a jeges alapot, cserébe délutánra buckás lett. A 1-es fekete pálya némely részéről meg már délelőtt lesíelték a havat. Figyelni kell, mert ez a pálya keresztezi az 1-es lift nyomvonalát.
A pályák lejtése a jelzésnek nagyjából megfelelő.
Viszont csak húzóliftek vannak, ami a combot alaposan igénybe veszi. Az 1-es lift nyomvonala az elején olyan egyeletlen, hogy majdnem kiestem belőle.
1 napos síelésre teljesen jó annak, aki közelebb lakik. Viszont Pest környékéről, ha már 4 órát autózunk, akkor Ausztriában ennél sokkal jobb pályák vannak. De az eplényi és a mátraszentistváni pálya is hozza ezt a szintet, főleg hogy ez utóbbiban van már ülőlift. Nem rossz a hely, csak vannak jobbak. Ezért Csicsmány a "nem jövök vissza" kategóriába került nálam. Eléggé ködös volt az idő, képeket nem csináltam.
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.