Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ki és hol érezte már, hogy átvágták sícucc vásárlásakor?

ÜZENETEK (9)Időben csökkenő Időben csökkenő
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2005.02.07. 09:02
Sziasztok! Most eppen sikeres ragasztas utan egyben van a lec es a talpa, igerem amint elvalik rakok fel kepeket. Az Intersiben nem ajanlottak fel a leccseret, hanem a kukat javasoltak, egy masik siszervizben megragasztottak kb. 1-2 honapig birta (kozben csak hetvegenkent jartam sielni 1 napokra). Egyik haverom, aki versenyszeruen sielt szinten javithatatlannak minositette a lecet. A legutobbi ragasztas utan mar 1 hetet sieltem vele, most egyben van. A hiba leirasa: A talp, kantnival egyutt kb 2-3-cm hosszan, kb 1-2 cm melyen elvalt a lec tobbi reszetol (mas helyen, mint ahol kore futottam). Egy papirvago sziket be tudsz nyomni a resbe. Ha szembol nezed a talpat es nincs ragasztva azon a reszen kb. 3cm x 1cm terulet kicsit ki is "dudorodik" a talp. En ugy erzem, hogy tudhatott az elado a hibarol, de lehet rosszul erzem. Tenyleg biztam a boltban, mert lattam jo lecek vannak (magyar viszonylatban kiemelkedo), rendesek voltak, az ar is jonak tunt ... Biztos nem minden lec ilyen allapotu, amit eladasra kinalnak, csak lehet nem art jobban megnezni amit veszel. Egyebkent, ha barkit erdekel eloben a hiba szivesen megmutatom. A mail cimem publikus. Vegul a hetvegen vettem egy uj lecet, mivel az akciok miatt most lenyegesen olcsobb. Az ominozus lecet 2. leckent fogom hasznalni. A jo arrol meg annyit, hogyha 2-3 evig kiszolgalt volna, akkor azt mondom hogy magyar viszonyok kozott jo volt az ar. (De csak hasonlitas keppen: A baratnomnek iden decemberben vettunk egy Blizzard SL versenylecet 150EU-ert egy osztrak kolcsonzoben. 2 eves lec, az uj lec alapara decemberben kotessel 650EU volt. Egy UJ Atomic SL11-es, GS11-es kotessel most akcioban februar elejen 400EU Ausztriaban. ) AMIKOR A ROSSZ TAPASZTALATAIMAT LEIRTAM, NEM AZ VOLT A CELOM, HOGY LEJARASSAK EGY HELYET.(HA EFELE MENT EL A DOLOG, AKKOR SAJNALOM, PILLANATNYI BOSSZUSAGOMNAK TUDHATO BE.) Sokkal inkabb azt szerettem volna, hogy minden boltos legyen tisztaba vele, ha elad rejtett hibas arut, ugy hogy a vevot nem tajekoztatja, az hosszutavon nem biztos, hogy a legjobb uzlet.
boarder
2 élménybeszámolót írt
2
19 éve tag
2005.02.05. 23:26
Agent: én történetesen már jártam az ominózus síkölcsönzőben, és arra vetemedtem, h egy ilyen "pofátlan" helyen érdeklődjek a használt lécek iránt, és történetesen a többi felkeresett használt léceket értékesítő hellyel szemben itt a hazai viszonyokhoz képest egészen jó állapotú -egyáltalán nem szétcsiszolt- síléceket találtam. ez természetesen nem zárja ki azt, h a kedves topiknyitó nem egy 0-ra csiszolt lécet kapott, de ez mit sem változtat a lényegen, miszerint égtelen butaságot követett el, mikor a sérült lécet máshová vitte "javíttatni". egyébiránt olyan dologról társalgunk, amiről NULLA konkrét infónk van. (egyikünk sem látta a szóban forgó lécet!!!!!)
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2005.02.04. 23:30
boarder, a rossignol race carver egy használt léc volt az én olvasatomban, mégpedig azzal a súlyos problémával, amit az elcsiszolt talp okoz, miszerint a körefutásnál a talp anyaga annyira vékony, hogy nem egy darab hasad ki belőle, mint normál esetben, hanem leszakad, gyűrődik a léc szerkezetéről.
Nos egy ilyen lécet ennyiért rásózni valakire, az súlyos pofátlanság.
Lehet akármilyen csúcs léc, ha vékony a talpa, akkor nulla forintot ér.
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
boarder
2 élménybeszámolót írt
2
19 éve tag
2005.02.04. 16:39
kedves RM!:
szerintem oltári butaság volt részedről másik szervízbe vinni a sérült lécet, és egyébként az nem jutott eszedbe, h az Intersi-nél csak azért nem javították a lécet, mert azon keresnek 1500 Ft.-ot, viszont ha rá tudtak volna dumálni h cseréld be náluk, akkor egyrészt kaszálnak pár 10 ezret a léccserén, másrészt megjavítják a rossignolt, és utána alig használtként még azt is eladják?! aztán itt van mág az is, h ha egy rossignol race carvingot vettél 65ezerért, akkor nem kicsit jártál jól, mert újonnan (kötés nélkül!!) egy ilyen 120-tól indul...
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2005.01.10. 09:44
Elolvastam a hasznalt silec utmutatot. A "... kivéve, ha az eladószemélyzet kellően szakképzett és ténylegesen a mi érdekünket nézi, nem a haszonszerzését" tanacs az amire en mostansag ugy erzem nagyon rafaragtam a Fay utcaban. Szerintem a szakertelemmel nem volt gond. Ezert is lenne jo, ha mindenki leirna a jo ill. rossz tapasztalatait az egyes boltokkal, kolcsonzokkel kapcsolatban, hogy tisztaban legyunk vele, hova lehet nyugodt szivvel bemenni egyedul is. Ugy nez ki, hogy vannak boltok, ahol igenis figyelnek az ilyen velemenyekre. Pl. miutan ide beirtam, az Intersi-tol kaptam egy levelet (ide vittem be eloszor javittatni a lecem, bar a Fay utcaba visszavinni lehet jobb lett volna, kivancsi lettem volna mivel nyugtatgatnak), hogy nem akartak ramijeszteni, szivesen megjavitjak a lecem, de hosszutavon mindenkeppen a csereben kell gondolkodnom. Egyebkent hozzaerto barataim is a leccserere biztatnak, mert sajnos ugy nez ki a ragasztas csak rovid idore oldja meg a problemamat. :-( Szoval osszegezve az eddigi elmenyeket, a Fay utcai kolcsonzorol eleg rossz a velemenyem lecvasarlast illetoen. Az Intersi szakuzletben korrekten, egyenesen megmondtak a velemenyt, de vasarolni meg nem vasaroltam naluk. Az idenyvegi akcioikat azert majd megnezem :-)
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2005.01.07. 21:38
https://sielok.hu/hasznaltsi.htm

felkerült a részletes útmutató használt léc vásárlásához!
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2004.11.22. 10:04
Koszi a felajanlott segitseget! Ha Pest kornyeki vagy erdekelne a dolog. Az e-mailed nem publikus, igy nem tudtam irni. Irnal nekem, aztan majd valaszolok. Koszi.
sigesa
19 élménybeszámolót írt
19
20 éve tag
2004.11.22. 09:21
Hello ! Sajnos itt M.O-on nem egyedi eset, hogy át qrják az embert. A hosszu léc esetében még nem is annyira, mert a te magasságodhoz hagy-os lécböl ez a jó méret, és sajna az utóbbi években tényleg ennyire lezuhantak az ilyen típ. cuccok árai. Kár, hogy a kövezés után, nem hozzájuk vitted vissza, bár azért szerintem annyira nem eszik forrón a kását, nem hiszem, hogy ne lehetne megjavítani, inkább a szeryizesnek talán nem éri meg sokat foglalkozni vele. Talán az volt a butaság részedröl, hogy belementél egy ilyen méregdrága cucc megvételébe. Tanácsom, ha végképp nem boldogulsz, egyszer hozd el hozzám, megnézem, és megmondom mit lehet vele kezdeni, ha nincs törve, sz.tem meg is tudom neked javítani, hogy használható legyen, és ne kelljen kidobni. Majd írj egy mailt, hogy mire jutottál, üdv : Géza
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2004.11.22. 09:04
Sziasztok, gondoltam a tobbiek okulasara leirom sajat rossz tapasztalataimat. 2-szer vettem kezdokent majd majnem kezdokent lecet a Fay utcai kolcsonzoben. Elsore egy 195cm regi Head cap lecet ajanlottak 15eFt-ert (kb. 2003. december, 192cm magas vagyok). Amit meg is vettem. Nem akartam sokat kolteni sielesre, mivel akkor kezdtem, gondlotam legyen sajat cuccom, mivel ez a hetvegi sielgetest leegyszerusiti. Vegulis tanulni olyan szempontbol jo volt, hogy a hossz miatt a sok bukdacsolas utan ereztem, hogy ennel mar csak konnyem lehet egy masik leccel. Mivel mindenki ajanlotta, hogy erdemesebb lenne egy carving leccel probalkoznom, igy visszamentem es megprobaltam visszacserelni. Az eledoval termeszetesen kozoltem, hogy kb. 2 honapja sielek hetvegenkent. Szeretnek egy carving lecet. Ekkor egy Rossignol Race Carving lecet ajanlottak 70eFt-ert, amibol engedtek 5-ot a regi lécemre tekintettel (2004. februar eleje) és még egy zarat is kaptam ajandekba. Ezzel a leccel valoban konnyebb sielni, de most, amikor egy kore futas miatt egy masik szervizbe vittem, kozoltek, hogy nem igazan erdemes javitani, mert a talp egy darabon elvalt, igy jo lec mar ugysem lesz belole. Hat nem tudom, eleg baleknek erzem magam. Ezek utan hasznalt lecet Magyarorszagon kolcsonzobol biztos nem fogok venni.

Amit maskeppen csinalnek, k. hosszu lecet semmikeppen nem vennek kezdokent es masnak sem ajanlom. (Bar nagy sebessegnel tenyleg stabil, de fordulni szar vele es gyakorlatilag eladhatatlan.) Hasznalt lec vasarlasakor egy hozza nagyon erto embert mindenkeppen vinnek magammal es a szintemnek megfelelo lecet valasztanek (Ez 2 honap hetvegenkenti sieles utan nem feltetlenul egy Race Carving Rossignol topp lec, amit pl. nekem ajanlottak.).
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.