Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Alpok (Dolomitok) körutazás, Ausztria-Svájc (Olaszország)

ÜZENETEK (6)Időben csökkenő Időben csökkenő
- Marky -
754 élménybeszámolót írt
754
15 éve tag
2020.06.10. 12:17
Sziasztok

nagyon köszönöm az eddigieket, szuperek vagytok!
Kezd összeállni egy kép, ahogy nézem még 10 napra is bőven elég lesz a salzburgi régió és Karintia, esetleg egy kis kiruccanással Olaszországba. azért pihenni is szeretnénk 1-2 napot, nem csak vezetni, ill ismerve a svájciakat, ott azért nem biztos, hogy olyan egyszerű lesz a határnyitás nem-svájciaknak, így valószínű most nem megyünk el addig. majd legközelebb, direktben oda.

@ KisKovi: kb telibe találtad, mit jelent nálunk egy nyári vakáció, tavaly volt meg Korzika, 8nap alatt sikerült menni 1100km-t azon a kis szigeten, hihetelen milyen helyek vannak. Bled és környéke szintén ismerős vidék, bármikor vissza tudnék menni oda is, hogy hűek maradjunk a honlaphoz, még a Triglav Pokljuka biathlon centrum is megvolt :)

még 1x köszönöm az infokat, remélem tényleg nem fogja semmi megakadályozni ezt a kiruccanást már.
Observer
485 élménybeszámolót írt
485
19 éve tag
2020.06.09. 15:38
Ha Olaszország felé veszed az irányt, akkor Ausztriában simán útba ejthető a Wörthersee, Faaker See (ez kicsit Bledre emlékeztet, nagyon aranyos kis tó), Ossiacher See és a Minerel által említett Millstätter See. Innen tovább nyugati irányban sem utolsó látvány Heiligenblut (a fizetős alpesi út), Lienz városa, de a listát még lehetne folytatni :)
minerel
3725 élménybeszámolót írt
3725
17 éve tag
2020.06.09. 12:19
A Dolomitok bármelyik tavára böksz nem rúgsz mellé. Karintiában nekem a Millstätter See jött be leginkább a többi nagy tavakhoz képest de titkos kis mártozó tó a Karintiai Feldkirchen melletti Flatschacher See. Itt nincs belépő sem.
Kis Kovi
271 élménybeszámolót írt
271
13 éve tag
2020.06.05. 19:16
Szia,

Nagyon sok szempont és helyszín van:)
Sikerült nyáron jó pár alpesi helyszínen megfordulnom.

Amennyiben fontos számodra a vizes program, akkor talán Karintia az egyik legjobb opció, ott ugyanis a nyár nagy részében fürdőzésre (hőfok) alkalmas tavakat találhatsz bőséggel és a hegyek is karnyújtásnyira vannak.
Ebben a tartományban sok szállást is találhatsz, amelyhez adnak ingyenesen régiós turisztikai kártyát, amellyel rengeteg ingyenes v. kedvezményes programon vehetsz részt (felvonók, élményparkok, strandok, fürdők, múzeumok, stb.).
https://www.karintia.com/tevekenysegek/nyar/karintia-kartya/

Amennyiben a legeket keresed látnivalóban, akkor az egyik helyszín biztos a Dolomitok, viszont ott valamivel kevesebb a fürdőzési lehetőség és a szállások is drágábbak (már nagyon népszerű célpont nyáron is), ellenben pazar a környezet.

Amennyiben kisebb körzetben szeretnéd "kimaxolni" a dolgokat, akkor talán a saalbachi régió kedvezmény kártyájával (Joker Card) lehet akár egy egész hetes programot találni. Nagyon sok felvonó és élmény elem a hegyeken, illetve lent a völgyben ingyenes tenisz, minigolf, akadálypályák és strand és "völgybusz". Itt a zell-i tavat is könnyen hozzácsaphatod a programokhoz vagy más Salzburg tartományi helyszíneket.
https://www.saalbach.com/en/summer/joker-card


Amennyiben a kevésbé urbanizált (felvonók nélküli) hegyeket keresed, akkor Ausztriában a Gesause Nemzeti Park, illetve Szlovéniában a Júliai-Alpok tartogat döbbenetesen szép helyszíneket, ahol igazi hegyi folyamokban (türkiz minden árnyalatával) lehet fürdeni, evezni, canyoningot kipróbálni, persze ha bírod az alacsony hőmérsékletű vizeket.
A szlovénoknál a Kamniki-Alpokat (kevésbé ismert) is lehet párosítani a Júliai-Alpokkal (ide sorolva a bledi és a boveci tavakat, a Soca folyamot) vagy a szomszédban lévő osztrák karintiai tájakkal.
Mondjuk Nassfeld környékéről például három országot (Ausztria - Karintia, Szlovénia - Júliai-Alpok/Kanini-Alpok, Olaszország - Friuli hegyek) is simán "elérsz".

Aztán ott van a korábban javasolt salzburgi régió, ahol fizetős (6 napos és két hetes), de nagyon jó programokat kínáló kártya van rendszeresítve (Salzburgerland Card).
https://www.salzburgerland.com/hu/salzburg-tartomany-vendegkartyaja-a-salzburgerland-card/

Hasonló, a hazánkhoz "eggyel" közelebb lévő schladmingi régió is, de itt bizonyos szállásokhoz adnak szintén igen jól használható kártyát:
https://www.schladming-dachstein.at/en/summer/summercard

Ez nem az Alpok, de ha Európába a hegyeket és a tengert szeretnéd kombinálni, akkor javaslom Korzikát (persze ide érdemes legalább 10 - 15 napra menni, mert eleve az utazás is elég költséges), itt a hegyekben (patak fürdők, vízesések) és a tengerben is bőven meg tudsz mártózni és eszméletlen szép, vadregényes a táj, s nem mellesleg, nem engedték magukat ledózerolni tömegszállásokkal, szóval bőven találsz nyugis részeket és eredeti településeket is.

Természetesen még számtalan más helyszínt fel lehetne sorolni, de talán ennyi elegendő gondolat ébresztőnek.
Előzmény: (- Marky - 209310)
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2020.06.05. 14:17
1. Én Hallstatt-ot ( most ázsiai túristák nélkül ) nem hagynám ki.

Útközben, "apróságok":
Mürzzluschag - van egy símúzeum, jópofa, 1 órás pihenő
Wildpark Mautern - vadaspark szép környezetben, libegő visz fel
le lehet jönni rollerrel
Wildromantische Wörschachklamm - ezt kb. 2 óra bejárni, van több ilyen Klamm
(szurdok)

2. Eisriesenwelt, Sasfészek (https://www.kehlsteinhaus.de/)

3. Salzburg

4. Zell am See és környéke (Kaprun, Weissee ...)
(Pl. fürdőtó van itt is stranddal: Uttendorf -
https://www.uttendorf.com/de/sommer/erlebnisbadesee/ )

5. Kufstein (vár, ott raboskodott Rózsa Sándor), Tux - lehet síelni

6. Grosslockner Panorámaút

Nyugaton nem vagyok ismerős annyira, de Németeknél Zugspitze és Neuschwanstein mesekastély (szintén távolkeleti túristák nélkül) érdekes lehet ... :-)

Ezeken a helyeken részben voltunk, részben nálunk is bakancslistán van. ;-)
- Marky -
754 élménybeszámolót írt
754
15 éve tag
2020.06.03. 13:54
Sziasztok

(nem találtam hasonló topicot, remélem nem duplázok, ha igen, majd a moderátorok mozgassák a helyére, ha kell lszi)

Bízva abban, hogy néhány héten belül a szomszédos országobka már szabadon járhatunk át, miközben a repülővel elérhető országokkal kapcsolatos infok (és maguk a légitársaságok) elég homályosak, elkezdett körvonalazódni a fejemben egy autós körút az Alpok (és esetleg a Dolomitok) legszebb helyeit érintve. Viszont, amennyire jól ismerem a lehetséges téli úticélokat,annyira nem vagyok jártas abban, hova érdemes elindulni nyáron.

A cél aktív kikapcsolódás lenne, lehetőleg olyan tavak érintésével, ahol akár meg is lehet mártózni néhány alkalommal, túrázni, bicajozni, vagy csak "nézni a szépet". A lényeg a természet közelsége lenne, de a kultúrától se kapunk azért sokkot :D

Néztem néhány iroda körutazás ajánlatát, de azok elég kommersznek és nyilván busszal könnyebben megközelithetőnek tűnnek, én inkább az általatok ismert rejtett kincseket szeretném felfedezni.

Ha ezek közül néhányat megosztanátok velem, nagyon megköszönném, és ha összejön a túra, akkor cserébe egy ide feltöltött fotóalbummal hálálnám meg.

üdv
Marky
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.