Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szczyrk síterep leírás cikk galéria értékelés, élménybeszámolók

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként:
összesen 12
, rendezés:
Üzenetek
Üzenet íráshoz regisztrálj
Üzenet szövege
Feladó:  MilFérfiHaladó síelő
Dátum: 2022.03.12. 11:41
(Üzenetazonosító: 215780)
Mil Hozzászólások: 788
Regisztrált: 2007.01.14.
23 síterepet értékelt

Szczyrk siterep a Kis-Beszkidek Potrójna csúcsáról fotózva.
IMG-20220311-094217.jpg
Feladó:  MilFérfiHaladó síelő
Dátum: 2020.02.15. 23:01
(Üzenetazonosító: 208411)
Mil Hozzászólások: 788
Regisztrált: 2007.01.14.
23 síterepet értékelt

Feb 14-én pénteken megnéztük Szczyrket. Hosszas tanakodás után, mert a síterep saját honlapján, friss jelentés szerint bár az összes felvonó járt a pályák fele zárva volt, 0 cm hóval. A nyitva levő páylákon 20-25-30 cm havat írtak.. majdnem nem mertük bevállalni. Ehhez képest a lezárt páyákon is bőven volt elég természetes hó, és a pályán kívül is épp elég freeride-hoz. (Nem készítettem képeket, csak a közeli Czarny Gron-on, azokat feltöltöttem, oda. Nagyon hasonló hóviszonyok voltak, illetve jobbak, ez magasabb.) Íme Szczyrk elrettentése, Feb 13-ról:
viber-kep-2020-02-13-07-12-42.jpgviber-kep-2020-02-13-07-13-05.jpg
Feladó:  százasFérfiKezdő síelő
Dátum: 2020.01.21. 18:51
(Üzenetazonosító: 207706)
százas Hozzászólások: 216
Regisztrált: 2011.12.17.
59 síterepet értékelt

A két ünnep között szerettem volna visszatérni ifjúkorom kedvelt síterepére, de nem tudtak kinyitni.
Feladó:  ttamas1028FérfiHaladó síelő
Dátum: 2020.01.21. 14:03
(Üzenetazonosító: 207696)
ttamas1028 Hozzászólások: 178
Regisztrált: 2009.12.05.
31 síterepet értékelt

Sziasztok!
Volt valaki manapság?
Feladó:  magnum56FérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.02.21. 11:16
(Üzenetazonosító: 204987)
magnum56 Hozzászólások: 240
Regisztrált: 2008.10.16.
40 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Szczyrk ifjúkorom kedvelt színhelye. A 70-es években sokat jártunk ide síelni. Akkoriban még csak a síterep tetejére, a Skrzyczne-hegyre ment ülős libegő. A többi lift mind csákányos volt. De már akkor is nagyon barátságos hely volt, és még kevés magyar járt ide. A tömeg akkor is nagy volt, a csákányos felvonón nem lehetett helyezkedni, hogy ki kivel megy fel. Ahogyan jött sorba. Sokszor előfordult, hogy lengyel sielővel kerültem egy csákányra. Ha megtudta, hogy magyar vagyok rendszerint ez következett: Budapest szép, a magyarok nagyon szimpatikusak. Mondhatom nagyon jól esett. És utána elmondtuk a "lengyel-magyar két jóbarátot". Örömmel jártunk vissza akkoriban éveken keresztül.

Sajnos évtizedek óta nem jártam itt. A fejlesztáseknek köszönhetően sokkal jobb lett a helyzet, új libegők, új pályák épültek. De úgy látom a tömeg megmaradt. A beszámolód olvasásakor elhatároztam, hogy a jövő télen ellátogatok ifjúkorom kedves színhelyére.
Előzmény: (bgyenge 204976)
Feladó:  bgyengeFérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.02.20. 21:57
(Üzenetazonosító: 204976)
bgyenge Hozzászólások: 2
Regisztrált: 2014.02.08.
24 síterepet értékelt

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Az idei évben azért döntöttünk a Lengyelországi Szczyrk síterepe mellett, mert az elmúlt évek megszokott pályái helyett valami másra vágytunk. Szczyrk be is váltotta a hozzá fűzött reményeinket, bár nem minden szempontból kielégítően.

Árak:
A szállásunk 20 km-re volt a síközponttól Tresna faluban, 68 ezer forintos áron ( 5 éjszaka/4 fő- apartman). Akárhogy nézzük, a környező országokhoz viszonyítva ez világbajnok ár. A sípályára autóval mentünk, ez az első két napon gördülékeny volt, forgalom szinte alig. Parkolásra több lehetőség is van, a központi parkolóban a gondola aljánál díjmentesen ott lehet hagyni a négykerekűt, ez azonban már a kora reggeli órákban megtelik. A közeli apartmanok magán parkolói azonban egész olcsóak 10-20 Zlt egész napra. Ezeket el sem lehet téveszteni, mivel a házigazdák zöld jelzőtrikóban (kukás mellényben) integetve és mosolyogva terelgetik be az érkezőket az udvarukra. A harmadik napon azonban indokolatlan dugóba keveredtünk nagyjából 10 km-re a pályáktól, pedig ezen a napon (szerda!) direkt korábban indultunk a megszokottnál, hogy a gondolánál lévő tömeget elkerüljük. A cirka 1 órás araszolást követően nehezen sikerült elhelyezni az autót a központi részen, a gondolát viszont az erős szélre hivatkozva leállították, így síbusz használatára kényszerültünk. Ami ingyenes. Első felindulásunkban tettünk egy kósza kísérletet a jegyek visszaváltására, azonban a recepción gyakorlatilag senki nem beszélt még társalgási szinten sem angolul, így ez jelentősen megnehezítette a kommunikációt- és egyébként sem voltak túl szívélyesek, a legendás magyar-lengyel barátság ellenére sem. Ezután beálltunk a síbuszt váró tömegbe, és az aznapi síelésről tulajdonképpen már le is mondtunk, ám szerencsésen sikerült felpréselni magunkat az első érkező buszra, amely a szélső (Solisko) startállomáshoz fuvarozott bennünket. Ez után következett a java: minden létező ember a felvonóra várt a léceken átgázolva, kissé kaotikus állapot uralkodott.
Síbérlet vásárlására több helyen is van lehetőség, mindhárom indulóállomásnál. A kaució 10 Zlt bérletenként. Három napos síbérletünk 4 főre ( 1 felnőtt, 1 senior és 2 junior) 94 ezer forint volt, amit internetes elővétel esetén még olcsóbbá lehet tenni- ehhez GoPass kártyát kell igényelni legalább két héttel az érkezés előtt, amelyet postán küldenek a megrendelőnek.
A csapolt sör 8-10 Zlt a hüttékben, az ételeket kilóra mérik, 50Zlt/ kg áron a teljes választékból ízlés szerint szedhetünk. Nagyon finom, parázson sült kolbászt több helyen is árulnak, szintén kedvező áron, 10 Zlt/porcio (mustár, ketchup, kenyér)

Pályák állapota:
Megfelelőnek mondható, ám délutánra a meleg és a nagy tömeg hatására lekásásodik, és egyes pályákon rendkívül buckássá válik. Napközben nem ratrakolnak. Ebben a pontban ismételten felhívom a figyelmet az óriási tömegre, amely a pályákon és a felvonóknál sem oszlik el. Némelyik szűkebb kanyarban egyenesben még rutinos síelőként is félszegen indultam lefelé és tettem kísérletet a lefelé hömpölygő ember áradat és a buckák kerülgetésére.
A felvonók java 6 személyes beülős, ami nagy előny a sorban állást illetően, viszonylag gyorsan dolgozik. A gondola viszi a prímet a maga 10 fős kapacitásával. 50-100 m-es sorba beállást követően is nagyjából 15 perc alatt már a kabinban ültünk. Van néhány csákányos és tányéros húzólift is, ezeket kevesebben használják, így ha sokan vannak ezeket javaslom.

Összegzés:
A nagy tömeget és az ebből származó kellemetlenségeket ( sor, buckák, parkolóhiány) leszámítva egy nagyon kellemes helyet volt alkalmunk felfedezni, ami viszonylag nagy és széles pályákat kínál minden tudásszintű sízőnek, nagyon korrekt áron. A táj magával ragadó, a legfölső átvezető pályáról pazar kilátás nyílik a környékre, tiszta időben még a Magas Tátra vonulatai is kivehetőek a távolban. Magyarországról (Szeged) nagyjából 8 órát vesz igénybe az utazás, az utak korrekt állapotban.
Feladó:  - Marky -FérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.02.14. 08:14
(Üzenetazonosító: 204767)
- Marky - Hozzászólások: 672
Regisztrált: 2008.12.02.
61 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Az első képig minden olyan szép volt :)
Feladó:  DogHeadFérfiHaladó síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2019.02.13. 21:25
(Üzenetazonosító: 204755)
DogHead Hozzászólások: 17
Regisztrált: 2011.01.26.
50 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Pár napja megnéztük a legmodernebbnek mondott lengyel síterepet, gondoltuk sok osztrák után megnézünk valami mást, más tájakat, más kultúrát, más kajákat.
Enyhén szólva nem pörög a Szczyrk fórum, ezért ez a bejegyzés most hosszabb lesz.
Szczyrk-en sikerült is szállás foglalni a városhatárában egy 3* szállodában, olyan áron amiért Ausztriában maximum egy egyszerű panzió kapható. Teljesen jó volt, pazar, inkább 4-5* szintű konyhával. Wellness, nagy közösségi tér, étterem, minden volt.

Utazás:
Bár távolságra nem veszélyes, mégsem egyszerű az odajutás. Az út 70%-ban 2x1 sávos utakon, hétköznap tele kamionnal. De azért odaértünk.

Város:
Szczyrk városa egy tipikus 4 évszakos turista központ. Kb 4 km hosszan egy szűk völgyben fekszik, ami tele van szállodákkal, éttermekkel, butikokkal, minden földi jóval. Esténként kivilágítják a város jelképét, a hatalmas sísánc központot. Üzletek, bárok, jégpálya, minden magas színvonalon, magyar árakon. Kártyát mindenhol elfogadnak. Lengyelen kívül nyelvet nem beszélnek, nekünk kb 4 emberrel sikerült találkozni 4 nap alatt, aki tudott valamennyit (keveset) angolul.

Síterep:
A síterep egész nagy, kb. Chopok-nak (észak) felel meg, némiképp könnyebb pályákkal. Minden teljesen új, kb 1-2 éve épülhetett a döntő része. Mindenhol vadiúj 6 üléses liftek és új nagy 10 személyes kabinos. Rengeteg nagyon széles könnyű pálya van, carving-olásra pont megfelelnek. De vannak piros és feketék is, inkább világos pirosak.. A pálya rendszerbe 3 helyen lehet beszállni a legrégebbi COS és az új Szczyrk és Solisko állomásoknál.
Látszik, hogy az elmúlt évek fejleménye a két fő rész összekötése a hegygerincen. Ez elég sportosra sikerült, kb. egy 15-20 méteres szintet kell megmászni vagy léccel vagy gyalog, hogy elérjük a síterep legmagasabb pontját ahonnan vissza csúszhatunk a kabinos lift irányába. Sífutók előnyben. Van egy-két szűkebb, ráadásul technikás átcsúszó szakasz is, ahol azért arra kell készülni, hogy 10 méterenként valaki fekszik előttünk keresztben a havon.
Egy héttel előttünk sajnos megjött ott is a nagy meleg és szél, ami azért lefújta a hó nagy részét a gerincpályákról (lásd: Chopok). Hóágyúkkal igyekeztek pótolni, több kevesebb sikerrel. Ahol nem sikerült, ott korcsolyázni lehetett volna a vastag pályaalapon. Egyébként profi gépekkel profi pályákat csináltak, amit nem is túrtak szét a nap végére.

A “T” alakú város egyik végénél van a BESKID Síaréna ami szintén teljesen új, ezt is kipróbáltuk egy 4 órás jeggyel. Eplény méretű hely, de itt minden high-tech. Van közös bérlet is.

Parkolás:
A pályáknál van ingyenes parkolási lehetőség, de az nem elég. Nyitás után nem sokkal már nincs hely. Az élelmes helyiek átalakították a kertjeiket fizetős síparkolónak (20 Zlt), ahol persze mindig volt hely, az ingyenesbe nem fértünk be egyszer sem. Jó üzlet ez, kb 9 óráig beáll 20-30 autó a kertbe és vége is a munkanapnak. Napközben a kaput behajtják, leginkább, hogy a kertben kószáló tyúkok ne szökjenek meg. Pálya nyitás és zárás környékén megáll az élet a városban, akár 40- percig is lehet dugóban állni. De ez könnyen kikerülhető egy korai indulással és fél órával zárás előtti befejezéssel. Sűrűn jár az ingyenes síbusz is, de figyelni kell mert több járat is van, el lehet kavarodni. Persze a dugó a buszt is megfogja.

Tömeg:
A lifteknél szörnyű, néha borzasztó, jobb pillanatokban óriási. A lengyelek szeretnek síelni, pénzük van, hegyük kevés, Ausztria messze. Így hát oda mennek ami elérhető. Nyitás után van cca 1,5 óra, ami jó és utána 14 óra után újra vállalható. Közben inkább a türelmeseknek való. Minden nagyobb síterepen nyitás után lehet sok ember (Stuhleck, Nassfeld, stb), de 10-11 óra után már eloszlik a tömeg. Szczyrk-en nem oszlik, inkább növekszik. A széles pályákon meglepően nem volt tömeg, nem is értettük, hogy honnan a sok ember a lifteknél.

Kinek:
Azoknak akik valami újra, másra vágynak mint amit nyugat európában megszoktunk. Más ételek, más nyelv, de magas minőségű síipar. És legfőképpen azoknak, akik stressz nélkül viselik a nagy sorokat. Mondjuk a sok “hütte” valamelyikében a napsütésben valamilyen jóféle helyi sörrel és kolbásszal.
Itt nincs tömegItt sincsIMG-20190207-121409.jpgFőportaSenki, de ki van a liftnél?Naplemente a gerincenHütteJó kis pirosGoral stílusú étteremBrutál tömeg
Feladó:  funtineliNőKezdő síelő
Dátum: 2009.03.15. 19:41
(Üzenetazonosító: 67479)
funtineli Hozzászólások: 5
Regisztrált: 2009.02.05.
BEMUTATKOZÁS

Kedves Melinda!

Mi is ide készülünk, de csak majd télen. Minden érdekel Szczyrk-ről. Kezdők vagyunk, van nekünk való pálya? Előre is köszönök minden infót!
Funtineli
Feladó:  Melinda78
Dátum: 2009.03.12. 21:21
(Üzenetazonosító: 67381)
Melinda78 Hozzászólások: 6
Regisztrált: 2008.09.02.

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Szia Nagysanya!
Múlt hétvégén voltunk párommal a Szczyrk síterepen. Egész hétvégén esett a hó:-) A pályákat nem 100%-ban kezelik, de a sítérkép bal oldalán lévő pályákon síeltünk ahol a fekete és piros pálya tetszett. A síterepek különállóak és átsíelésre nincs lehetőség és a jegyek sem használhatók a másik pályákon. Pontos rendszer van ami azt jelenti, hogy 10db felvonózás 55zlotyi ami majd egész napra elegendő (hüttézéssel), de a felvonó kb 10-15 perc és ha felmész a csúcsra akkor 2x annyi idő :-( Haza felé Korbielow-nál léptünk határt és ott őrült sok hó volt. Kicsit bántuk, hogy nem oda mentünk, de legalább adott a következő uticél :-) Egyébként a mostani gazdasági helyzetben nagyon megérte, mert a szállás, kaja-pia szinte olcsó :-) Üdv, Melinda
Feladó:  Nagysanya
Dátum: 2007.02.11. 00:12
(Üzenetazonosító: 32769)
Nagysanya Hozzászólások: 1
Regisztrált: 2005.02.22.

Van esetleg valakinek friss információja Szczyrk síterepéről? Pontos rendszer van, vagy létezik napi bérlet is? Milyen árúak a bérletek? Milyen távolságokra vannak a pályák egymástól?

Köszönettel: Nagy S. Csaba
Feladó:  Janóbátyó
Dátum: 2005.11.21. 18:18
(Üzenetazonosító: 12428)
Janóbátyó Hozzászólások: 10
Regisztrált: 2005.02.07.
1 síterepet értékelt

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Kedves Fórumozók!
Több mint 20 évig jártam még a 70-es évek közepétől minden évben többször is Szczyrkbe síelni... Nagyon kitünő adottságokkal rendelkező hármas pályarendszer... /Bialsko-Bialától 16 km-re/ Sajnos a 90-es évek vége felé nagyon megdrágultak a felvonóárak és a szállás is, megközelítőleg annyiba került egy hét mint Olaszországban, vagy Fr-o-ban... Azóta sajnos nem voltam arrafelé... Ha valaki mostanában síelt ott, írjon néhány sort! Kíváncsi vagyok minden hírre! Köszönettel Baranyi János Orosházáról, baranyi@tancsics-ohaza.sulinet.hu Néhányszor Korbielowban is volt szerencsém síelni, így, ha valakinek van híre erről a helyről, azt is szívesen venném! Az elkövetkező idényre mindenkinek balesetmentes síelést és kitűnő havat, pályákat, és jó társakat kívánok!!!
laponként:
összesen 12
, rendezés:
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
Utasbiztosítás Covid fedezettel
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AKCIÓK
SÍELŐK NAPTÁRA FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.