Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Francia hóhelyzet tapasztalatok

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Sörapu.
1360 élménybeszámolót írt
1360
15 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Francia hóhelyzet tapasztalatok
2011.02.16. 13:41
Én sem szeretnék vitatkozni, már azért sem, mert nem jártam francia sípályán. De úgy tűnik, hogy néhányatok meg nem járt rendes osztrák síterepen. Én ebben a szezonban talán ha 4-5 alkalommal álltam sorban, és ezek is inkább a lift meghibásodásából adódtak, illetve a kora délelőtti órákban a parkolókból induló lifteknél fordul elő ilyesmi. A tömeg sokkal inkább jellemző a hüttékre, ott 12 és 2között valóban rengetegen tudnak lenni.
Amit pedig a síbérletek összehasonlításáról olvasok az csúsztatásnak tűnik. Mondjuk Mariazell az 12 km sípályával rendelkezik. 75 euró lehet a háromnapos zsuga, melyik francia pályán adnak ennyiért 6 naposat? Persze én sem járok ilyen "családias hangulatú" terepekre, csak valaki ezt a példát hozta fel. Ahogy olvasgatom a Síelőkön lévő infókat, nekem egyáltalán nem tűnik olcsóbbnak Franciaország. Huligán számolgatásával értek egyet, amit valahol egy-két hete írt.
A nagyobb osztrák rendszerek 150-200 km pályával rendelkeznek és sok terep, ha még nincs is összekötve, de nagyon könnyen átjárhatóak.
Azt is butaságnak tartom, hogy az egyik ország hegyei szebbek mint a másiké. Ugye én Ausztriáról, Olaszországról, Szlovákiáról, meg Romániáról tudok nyilatkozni, ahol országon belül is más-más környezetben síelsz. Van ahol szép a panoráma, van ahol lerombolta a szélvihar az erdőt, stb.
Tényleg úgy van ahogy Soma írta, mindenki más alapon választ. Úgy gondolom az érzelmek is sokat nyomnak a latba. Én pl éveken át Olaszországba jártam és ma is azt mondom, hogy azt szerettem legjobban, de nem hinném, hogy jobb lenne mint Ausztria. Itt is, ott is vannak kisebb és nagyobb pályarendszerek, de mostanában az idő fontos számomra és lehető legkevesebbet próbálok utazással tölteni.
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.