Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hova érdemes menni márc végén/április elején

ÜZENETEK (5)Időben csökkenő Időben csökkenő
vasssy
1780 élménybeszámolót írt
1780
18 éve tag
2006.11.13. 15:34
Köszi a segítséget! Ezek szerint még a 100éves statisztika is mellettünk van! :-)
Jó utat + sok havat Devoluyba!
Gergő
Tobi
80 élménybeszámolót írt
80
17 éve tag
2006.11.10. 21:41
"hogy van-e valakinek tapasztalata ezzel az időponttal."

Nekem van. Az az igazság, hogy ez is sok mindentől függ. Ha jó tél volt, sok hó esett, akkor nem lehet probléma, még meleg tavasz esetén sem! Ha viszont mondjuk már februártól kezdve nem esett jelentős hó, akkor komoly baj lehet a hóviszonyokkal. Annyi, hogy szerintem sokkal jobb március végén-április elején menni, mint decemberben. Szinte biztos, hogy több havat találtok akkor. Régebben láttam egy 100 évre visszatekintő hómaximum-térképet, miszerint Val Thorensben 3000 méter magasan április 2-ára éri el a hóvastagság a maximumot. 2000 méteren ez az adat március 21, 1500 méteren március 4. Tehát nem rossz választás. Ha magasra mentek (3 Völgy, Les 2 Alpes, de Devoluy sem alacsony) akkor szerintem vállaható. Persze folyamatosan nézni kell a hójelentéseket és a webkamerákat! Tavaly pl. még június 5-én is síeltek Val Thorensben, (és nem csak a Péclet-gleccseren) bár ez egy extrém hosszú szezon volt.


"Nagyon jól tudjuk magunkat érezni kisebb pályarendszerekben, de az a véleményem, hogy ha már ilyen messzire megyünk, akkor kipróbálhatnánk valami nagyobbat..."

Egyetértek. Ha az ember több, mint 1200 km-t utazik, megéri. Szerintem a 3 Völgy jobb, mint Les, mert utóbbi sokszor nagyon szeles. Jómagam január 26-án megyek Superdevoluyba, ha visszatértem, írok egy szösszenetet, hogy mit találtam odakinnt. Február elején, ha jó hó van kinnt, az már jelent valamit. :)
vasssy
1780 élménybeszámolót írt
1780
18 éve tag
2006.11.10. 11:32

Természetesen átbogarásztam az ide vonatkozó topicokat és jónéhány ajánlatot is megnéztem. Amiért valójában a kérdés megszületet az ahogy Te írtad, az "igen későn mész" volt, hogy van-e valakinek tapasztalata ezzel az időponttal.
"Persze mit jelent a haladó?"
Kisebb csoporttal mennénk, így van feketepályamániás is köztünk, én személy szerint elvagyok a piros pályákon, a barátnőm még inkább a kékeket részesíti előnyben, de közös szempont, hogy mindnyájan szeretjük a hosszú lesiklásokat. Nagyon jól tudjuk magunkat érezni kisebb pályarendszerekben, de az a véleményem, hogy ha már ilyen messzire megyünk, akkor kipróbálhatnánk valami nagyobbat...
Nekem 3Völgy és Les2Alps nagyon szimpatikus, de az ára miatt felmerült Devoluy is, bár azt nem tudom, mennyire hóbiztos.
Egyébként köszi a gyors reakciót!
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
Tobi
80 élménybeszámolót írt
80
17 éve tag
2006.11.09. 14:06
Szia!

Mivel igen későn mész, szerintem feltétel, hogy magasan fekvő üdülőhely legyen. Ezért én olyan helyre nem mennék, ahol mondjuk 1500 méter alól nem indulnak a pályák. Az sem baj, ha északi fekvésű. Bár ha szerencsétek van, kifoghattok igazi havas tavaszt is (mi tavaly kifogtuk, de ilyenre még az ottlakók sem igen emlékeztek, hogy március-áprilisban összesen 180 cm hó esett egyes helyeken).

A kérdésed egyszerre könnyű is, meg nehéz. Mert minden francia síterep, amit valamelyest jegyeznek, az rendelkezik mindenféle-fajta pályával. Szóval azt mondom, ami magasan fekvő hely, gyakorlatilag mind jó lehet. Persze mit jelent a haladó? Piros, vagy feketepályát? Hosszú pályákon, nagy sírendszereken, vagy inkább családias jellegű üdülőtelepen szeretnétek sízni?

Mert ha nagy terepre szeretnél menni, akkor ajánlhatom a 3 Völgyet, főleg Val Thorenset, Tignest, esetleg Les 2 Alpest. Szerintem ez a 3 legjobb e témában, persze lehet, mások nem így látják. Ezek abszolút hóbiztosak, magasak és rengeteg pályájuk van.

Ha családias, kissebb terepre vágytok, akkor mondjuk megfelelő lehet La Norma, vagy Valfréjus. Erről is van topik, én jártam is ezeken a helyeken, olvasdd el az írásokat.

Ha van kérdésed, nyugodtan írj.
vasssy
1780 élménybeszámolót írt
1780
18 éve tag
2006.11.09. 11:11
Sziasztok!

Úgy néz ki, hogy hosszabb, egész hetes síelésre csak a fent nevezett időpontban lenne lehetőségünk. Még csak Szlovákiában és Ausztriában síeltem, de szeretnénk kipróbálni Fro-t is. Persze tudom, hogy az időjárás nem kiszámítható, de nagyon örülnék, ha meg tudnátok velem osztani az említett időintervallumra vonatkozó tapasztalataitokat/tanácsaitokat. Olyan helyet keresnék, ami viszonylag kezdőknek és haladóbbaknak is egyaránt élvezhető.
A segítséget előre is köszönöm!
Gergő

Olaszországnál is indítok 1 hasonló témájú topicot.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.