Ahogy Mogy mondta Szlovákiában egy ilyen pálya van, Chopok, az is csak akkor 32 kilométeres, ha az időjárás engedi és a két oldal átjárható.
Ahová Ti mentek az a Magas-Tátrától még nyugatra van, Tátralomnictól pl. 45 km, ha jó számolom.
Stára Lubovna (Ólubló) alatt van, a neve is az jelenti, hogy Újlubló. Annyira kicsi, hogy egyik szlovák síelős oldalon sem írnak róla, pedig sok aprócska pályát felsorolnak máshonan. Találtam egy képet a város (?) saját oldalán a síterepről, ami egy nagy dombnak tűnik, egy felvonóval.
Nyárra jó választás a hely (lublói vár, skanzen, dunajeci tutajozás, Pieninek hegység), de síelésileg nem irigyellek.
Ahogy mondtam Tátralomnic 45 km innen, de itt tuti tömeg lesz, a felső részt Karácsonykor adják át, az pedig inkább csak haladóknak való.
Ha már utaznatok kell napi 100 kilométert síelésért, akkor Zdiarban is van két pálya, a Strednica és a Bachledova dolina. Az első inkább kezdőknek, a másik már változatosabb és van ülőlift is. Az idéntől állítólag a bérlet érvényes mindkét helyre.
Hát sajnálom, hogy nem tudtam bíztatókat írni, de ilyenkor nem a hírvivőt szokták lelőni:-)))