Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Túrázás a Dolomitokban. Gabler

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként: összesen 1, rendezés:
Üzenetek Üzenet íráshoz regisztrálj
Üzenet szövege
Feladó:  TZoliFérfiKezdő síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2007.04.03. 14:35
(Üzenetazonosító: 35433)
TZoli Hozzászólások: 941
Regisztrált: 2004.01.22.
37 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Márciusban Dél-Tirolban, a Plose-n sieltünk egy hetet. Az egyik nap felmentem a szomszédos Gabler hegycsúcsra.
Reggel fél nyolckor indultam a Park Hotel elöl. A térképek jeleznek egy piros-fehér jelzésű túraútvonalat, ami mentén nyáron felé lehet menni a csúcsig. Nagyjából ezt követtem én is. Ez az út megkerüli a hotellel szemben lévő hegyet, majd innen vezet fel az út a gerincre, át a csúcson le a völgybe, majd a Plose sípályáin keresztül vissza a hotelhez. Délben értem fel a kereszthez. Itt megebédeltem a magammal hozott kaját, majd a völgyön keresztül fél háromkor értem vissza a sípályákra, a liftek középállomásához. Innen már 5 perc alatt lesíeltem a szálláshoz.
Felfelé az elején cipeltem a lécet, majd mikor alkalmas havas részhez értem, onnan már léccel mentem végig. Lefelé küzdelmes volt. A kereszttől nagyon keskeny, meredek rész vezetett le a völgybe, ahol megint cipkedni kellett. A völgyben pedig elég nagy hó volt, jeges kéreggel, amit elég nehéz volt a túraléccel megsielni. Mikor elértem a völgyben lévő gyalog utat, újra egyszerüen ment minden.
Útközben találkoztam több túrázóval is. Voltak túraléccel és hótalppal is. Elég össze vissza ment mindenki, volt aki ellenkező irányban ment, volt aki a sípályákon jött fel a hegy Brixen felőli oldaláról és keresztbe ment a sípályákon. Volt aki szintén Brixen felől a sípályákon felment a Plose hegycsúcsig, majd egy nyereg szerű részen átment a Gablerre és úgy jött le.
Szép, napsütéses idő volt végig. Összeségében egy kellemes túra volt.
Dolomitok.jpg Indulasi-pont-es-a-hegygerinc.jpg Tura-a-gabler-re-kezdet.jpg Innentol-leccel.jpg MenedekhazBiwakhutte.jpg Felfele.jpg Homezok.jpg A-volgy-tuloldalan-a-sipalyak.jpg Del-korul.jpg A-Gabler-csucs-2576-m.jpg A-keresztnel.jpg Alpok-az-osztrak-hegyek.jpg Lefele-a-drotkotel-mellett.jpg Hazafele-a-volgyben.jpg

laponként: összesen 1, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 349 vendég és 27 regisztrált felhasználó látogatja.