Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Andorra témájú cikkeink

2021.02.07.
Szaharai homok színezte meg a hegyek havát
Szombaton a légtömegek nagy mennyiségű szaharai homokot szállítottak a kontinens felé, amelyből rengeteg rakódott le a síterepek és a hegyek havas részein, alaposan megváltoztatva a hó "fehér" színét. Olasz, francia, andorrai és svájci hegyekben és településeken is készültek képek az érdekes és nem is olyan ritka jelenségről.
2020.01.26.
Havazás a Pireneusokban: 3 nap alatt 2 méter hó hullott
Elvonult az utóbbi évtizedek egyik legnagyobb hóvihara a spanyol, andorrai és francia hegyekből. Nyomában boldog síterep-üzemeltetők ünneplik a frissen kapott méteres havat. Van, ahol csak most tudnak kinyitni először a szezonban.
2020.01.23.
Hatalmas havazás a Pireneusokban: 150 cm két nap alatt
Továbbra is tombol a Gloria ciklon az Ibériai-félszigeten, főleg a Pireneusokban hullott rengeteg hó. Nagyon örülnek a francia, spanyol és andorrai síterepek.
2018.07.05.
Alpesi világkupa versenynaptár és érdekességek
Május közepén Görögországban tartotta kongresszusát a Nemzetközi Sí Szövetség (FIS), ahol (nagyjából) véglegesítették a 2018/2019-es alpesi világkupa színhelyeit. Eldőltek a következő évek világversenyeinek színhelyei is, Saalbach lemaradt a 2023-as világbajnokság megrendezéséről.
2018.02.25.
Videó: ratrak 2 méter friss hóban a Pireneusokban
Ezen a héten az európai síterepek közül a legtöbb havat a Pireneusokban található síterepek kapták. Átlagosan méteres friss hó hullott a hegység síterepein, de a francia oldalon található Cauterets síterepe az alábbi videóban arról számol be, hogy 48 óra alatt 200 cm friss havat kaptak.
2018.01.31.
Tóth Zita óriás-műlesiklásban is első Andorrában
Tóth Zita a hétfői szlalomban elért első helye után kedden is a legjobb eredményt produkálta a Trofeu Borrufán az U16-os lányok versenyében. Ugyanebben a mezőnyben Ferenczi Zselyke 31., Körtvélyessy Kata a 32. helyen végzett.
2017.02.02.
Fiataljaink bravúros teljesítménye alpesi síben
Öt aranyat, három ezüstöt és egy bronzérmet szerzett a magyar alpesi serdülő válogatott a korosztály egyik legrangosabb nemzetközi versenyén, a Trofeu Borrufán, Andorrában. A kiváló eredmények túlszárnyalják várakozásainkat, nemzetközi versenyen még nem szerepelt ilyen eredményesen magyar csapat.
2017.01.17.
Három nap alatt 150 cm hó hullott a Pireneusokban
Végre egy újabb régió Európában, ahol a következő időszakra biztosítottnak tűnik a hóhelyzet. A Pireneusok kisebb és alacsonyabb terepei közül sokan eddig jóformán ki sem tudtak nyitni, a mostani havazás azonban sokat javított az eddigi állapotokon.
2016.11.01.
Magyar - spanyol síszótár
Egy andorrai síelés után született az ötlet, hogy hasznos lenne egy spanyol szószedet, ami a síeléshez fontos szavakat, kifejezéseket tartalmazza. A Pireneusokba vagy Andokba készülők biztosan hasznát veszik. Köszönjük Staninak az összeállítást.
2016.04.05.
Havazik Spanyolországban
Intenzíven havazik a Pireneusok francia és spanyol oldalán. Jellemzően 20-30 cm hó esett eddig, helyenként a fél métert is elérte a friss hó vastagsága. A hófelhők lassan, de biztosan elérik Ausztriát is, legkésőbb pénteken.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »