Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Dél-Afrika témájú cikkeink

2018.09.10.
Dél-afrikai havazás: zsiráfok, elefántok a hóban
A tél egyik vélhetően utolsó támadása lepte meg a múlt pénteken a Dél-afrikai Köztársaságot. Nyugat-Fokföld (Western Cape) tartományban a magasabb helyeken havazott. Volt, ahol komolyabb gondokat okozott a közlekedésben. Volt, ahol keveset, hiszen a rendőrség már jó előre lezárt néhány havasnak gondolt hágót.
2016.06.16.
A Föld déli féltekén megkezdődött a síszezon
Ahogy mi Európában a decembert várjuk, hogy beinduljanak a síterepek, ugyanígy bíznak ebben a síelők és a síterep üzemeltetők az Egyenlítőtől délre így június közepén. Szép lassan beindul délen is a szezon, néhány ausztrál, új-zélandi, dél-amerikai és afrikai pálya is kinyitott már.
2014.08.15.
Megrendezték az első afrikai alpesi FIS-versenyt
Történelmet írt múlt héten az afrikai kontinens. Először rendeztek alpesi síversenyt Afrikában, amely a FIS (a Nemzetközi Sí Szövetség) jóváhagyását is megkapta. A versenyt a dél-afrikai Tiffindell síterepén rendezték, közel 2900 méteres magasságban.
2014.06.10.
Már Afrikában is lehet síelni!
Itthon a kánikula, Dél-Afrikába a hideg érkezett meg az elmúlt napokban. Nagyjából ez is a természet rendje, hiszen az északi félteken a nyár, a Föld déli féltekén pedig a tél kezdődik. Az utóbbi évekhez hasonlóan idén is egy apró dél-afrikai pályán lehetett először síelni a déli részeken.
2014.01.19.
CNN: a 100 legjobb sípálya a világon
Az amerikai hírcsatorna összeállította a 100 legjobb sípályát az egész világ síterepeiről válogatva. Természetesen egy ilyen lista játéknak ideális, hiszen ahány síelő (snowboardos), annyi lista készülhetne. Érdekesség, hogy a francia Avoriaz „parkosított” sípályája végzett az első helyen.
2013.09.21.
Az első hó a Sziklás-hegységben és Alaszkában
Most már nemcsak az Alpokban, hanem Észak-Amerikában és megmutatta havas arcát az ősz. Az utóbbi napokban kisebb havazás köszöntött be a nyugati részeken. Természetesen, egyelőre csak hangulatfokozó, télváró, néhány centis havazásról beszélünk, de azért ez sem rossz a szezon előtt.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »