Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Görögország témájú cikkeink

2019.01.01.
Hatalmas havazás a görög hegyekben
Ahogy végződött az előző év, úgy folytatódott az új esztendő Görögországban. A Görögország középső és északi részén található hegyekben már sok helyen 50 cm hó hullott, de egyes jelentések már egy méternyi hóról szólnak.
2018.11.19.
Rengeteg hó hullott a görög hegyekben
Néhány napja már havazik Görögországban. Egy görög lap szerint a görög hegyek most úgy néznek ki, mintha az Alpokban lennénk. Sok helyen már a hóréteg vastagsága elérte a fél métert, van ahol ennél is vastagabb hóról érkeznek adatok.
2018.01.15.
Méteres havazás a görög hegyekben
A görögországi Thesszália régióban komolyan havazott az előző napokban, elsősorban a Tríkala rész hegyeiben. A legmagasabb régiókban már az egy métert közelíti a frissen lehullott hó mennyisége. Az 1150 méteres magasságban található Pertouli településen, itt síterep is található, 70-80 cm hó hullott.
2017.01.10.
Hatalmas havazás borította be a görög szigeteket
Tegnap már negyedik napja nehezítette meg a görögök életét a szokatlan hideg és a havazás. Az előrejelzések alapján úgy tűnik, hogy még egy kicsit marad a tél. Ritka látvány a behavazott görög tengerpartok, valamint a méteres hó a görög szigeteken és a hegyekben.
2016.12.01.
Görögország: fél méter hó november utolsó napján
Amíg nálunk csak várjuk a nagy havat, addig a Balkánon igazán kitesz magáért a tél. Ma reggelre a görögországi Thesszália régió hegyei között közel fél méter hó hullott. Az ország északi és nyugati részén a hirtelen jött havazás miatt számos helyen rendkívüli iskolai szünetet kellett elrendelni.
2015.07.15.
Autóval ment síelni Tirolból Grúziába
Képzeljük el: tiroli lakosként kilépünk a házunkból és az ajtónk előtt jobbnál jobb síparadicsomok sorakoznak. Modern liftek, széles pályák, magasabbnál magasabb hegyek, osztrák idill és az infrastruktúra legmagasabb foka. Mégis van, aki elvágyik innen.
2015.01.07.
Kréta: félméteres hó a görög szigeten!
Lehet, hogy el kell gondolkozni azon, hogy a kedvelt görög sziget, Kréta, csak nyári üdülőparadicsom. A napokban rengeteg hó hullott. Havazott a tengerparton, a sziget magasabb részén az utakon 20-30 cm hó esett, amelyet a szél gyakran fújt össze félméteres vagy akár méteres torlaszokká.
2014.10.28.
Már Görögországban is megkezdődött a síszezon!
A múlt héten Ausztriába hatalmas havazást, hozzánk esőket hozó front tovább folytatta útját. Romániában, Bulgáriában, Macedóniában és Görögországban is havazásokat hozott. Több helyen fél méter vastag hó hullott, az első görög síterepek már megkezdték az idei szezont!
2014.01.24.
Itt a tél! Folyamatos helyzetjelentés a környékről
Január utolsó hétvégéig kellett várni, hogy végre tél legyen itthon is. A következő napokban hideg és kisebb-nagyobb mennyiségű hó várható itthon és a környező országokban is. Csütörtök délutántól folyamatosan figyeljük a hóhelyzet alakulását, meglátjuk, tényleg megérkezik-e a tél valahára.
2011.02.09.
Átmenetileg tavasz van, de lesz még tél az idén
Körülbelül 10 fokkal van melegebb a környező hegyekben a szokásosnál. A dolog jó oldala, hogy végre csodás napsütésben lehet síelni napok óta. Természetesen ezt a meleget már csak a műhavas, kemény alapú pályák bírják, természetes hóra még egy kicsit várni kell.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 275 vendég és 17 regisztrált felhasználó látogatja.