Menü ≡

Svédországban rendezték az év legjobb havas gyerekprogramját

2020.06.06. | Szerző: sielok.hu
Svédország nyerte az idei SnowKidz Award-ot azaz, "a világ legjobb gyerekeknek szóló havas programja" címet. 2020. június 1-én Oberhofenben jelentette be a Nemzetközi Sí Szövetség, hogy az idei Snow Kidz díjat Svédországnak ítélte oda.
h i r d e t é s
A SnowKidz a FIS által létrehozott "Bring Children to the Snow"- kampánysorozat első fázisa, melynek célja, hogy a gyermekeknek megmutassák a havas sportok örömeit.

SnowKidz egyben egy egyedülálló program- és kommunikációs platform, amely lehetővé teszi különböző téli programok szervezői, valamint síiskolák számára, hogy a világ minden tájáról megosszák és bemutassák rendezvényeiket, annak érdekében, hogy minél több gyermeket csalogassanak ki a hóra.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A SnowKidz Award, minden második évben kerül meghirdetésre. A FIS tagállamok programjai, de az országos síszövetségeken keresztül akár független projektek is nevezhetnek.

Idén rekord pontszámmal, összesen 321 ponttal nyert Svédország "Mindenki havon" című programja. Szerintük a recept, hogy a gyermekeket a hóba vigyék nagyon egyszerű, és hatékony. Nem kell más, mindössze biztosítani az általános iskolák 4. évfolyamos diákjainak a szállítást, az órákat, a felszerelést és hozzáférést a helyi sípályákhoz, akár csak egyetlen napra. Az elkötelezettség fokozása érdekében a helyi középiskolák hallgatóit kérik fel programok vezetésére.

Svédország az elmúlt években - 2018-ban és azt megelőzően 2016-ban is - a 2. helyen végzett a megmérettetésen. Azonban a szervezőknek ez nem volt elég. Az elmúlt szezonban még eltökéltebben dolgoztak azon, hogy az iskolák részére színesebb, elérhetőbb programokat kínáljanak és minél több intézményt bevonjanak. A rendezvények számát évi 34-ről több, mint 50-re növelték. Ha jól belegondolunk, ezzel az év majdnem minden hetére jutott valamilyen havas esemény a gyerekek részére! Ezeket az erőfeszítéseket a SnowKidz Award független bíráló testülete is észrevette, és ennek megfelelően az első hellyel jutalmazta.

Finnország "Snow Moves" és Görögország "Seek a Snowflake Tour" programjai azonos pontszámot (293) kaptak, így a 2. és 3. helyen holtverseny alakult ki. Ők szintén az iskolás korú gyermekeket célozták meg rendezvényeikkel, illetve a havas sportok iskola rendszerbe történő integrálásával népszerűsítik a sífutást, snowbordozást és nem utolsó sorban a síelést.
a 2020. évi SnowKidz Award eredményhirdetése
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »