Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Az eplényi Snow Day is elnyerheti a SnowKidz díjat

2010.05.26. 2010.06.04. Lipiczky Ágnes | frissítve: 2010.06.04.

Rangos elismerést nyújtanak át június 4-én a Nemzetközi Síszövetség antalyai kongresszusán. Az első ízben kiírt SnowKidz Award legjobb nyolc jelölése között ott van az eplényi Snow Day is. Az erős mezőnyben nem kis dicsőséget jelentene a díj, amihez ráadásul komoly pénzjutalom is jár.
A Nemzetközi Síszövetség (FIS) tavaly májusban megtartott dubrovniki kongresszusán bejelentették, hogy az idén új díjat hívnak életre. A FIS június 4-én Antalyában megtartandó centenáriumi kongresszusán azokat a programokat, fejlesztéseket ismeri el és népszerűsíti, amelyek eltérő nemzeti viszonyok között arra törekednek, hogy minél közelebb hozzák a gyermekekhez a havat, a havas sportokat.

A FIS a nemzeti síszövetségeket kérte fel arra, hogy terjesszenek fel különböző projekteket erre a díjra. A pályázatra 18 nemzeti síszövetség 22 jelölést adott le, ebből kilenc jelentkező az Aid&Promotion program által támogatott sínemzetekből érkezett. Alig egy hónappal az ünnepélyes eredményhirdetés előtt a SnowKidz Díj zsűrije - Satu Kalajainen (FIN), a FIS Ifjúsági és Gyermek koordinációs csoportjának vezetője, Essar Gabriel (FRA), a NOB Ifjúsági Olimpiai Játékokért felelős vezetője, és Riet R Campell (SUI), a Nemzetközi Síoktatók Szövetségének elnöke - közzétette azt a nyolc pályázót, amely versenyben maradt az elismerésért. Óriási siker, hogy a nyolc döntős között megtalálható az eplényi Snow Day is, amely hagyományteremtő szándékkal az idén januárban került először megrendezésre a Nordica Skiarénában. Magyarország első téli fesztiváljára háromezren voltak kíváncsiak: a jó hangulatú rendezvényen gyermekek és felnőttek együtt ismerkedtek meg a téli sportok, vagyis az alpesi sí, sífutás, biatlon, snowboard és telemark alapjaival.

A Snow Day magyar szervezői a döntős szereplésüknek köszönhetően már most 5000 svájci frank díjazásban részesültek, a legjobb három pályázó Antalyában még 10 000, 8000, illetve 5000 svájci frank-t vehet át a zsűritől.

További információ: snowkidz.com
Június 4-én döntött a FIS, a díjat a következő pályázók nyerték:

FIS SnowKidz Award
1. Barnas Skiklubb, Norway
2. Maine Winter Sports Center, Healthy Hometowns Program, USA
3. Schnee kinderleicht - Bewegtes Land, Germany

Döntőbe jutott pályázók:
Snow Day, Hungary
Suusabuss (Skibus), Estonia
Skilly Day, Italy
Teach the Teachers to Ski, Finland
Naltar Ski School, Pakistan
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIÁK
Szállástippek
Hotel Szarvaskút csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Szarvaskút az eplényi Síarénához legközelebb eső (10 km) wellness szolgáltatásokat kínáló szálloda. Szolgáltatásai: úszómedence, szaunák, gőzkabin, jacuzzi, fitneszterem, gyermekmedence, stb... SZÉP kártya elfogadóhely!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Szépalma Hotel csillagcsillagcsillag
Az Esterházy család egykori ménesbirtokán kialakított, különleges szálloda a Magas-Bakony erdőségeiben található, távol a világ zajától, az eplényi Síarénától kb. 15 km-re. Szolgáltatásai: szauna, gőzkabin, sószoba stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.