Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

2014. január 19-én lesz a World Snow Day

2013.06.11. sielok.hu

2014. január 19-én lesz a World Snow Day Már ismert a dátum, lehet készülni a jövő tél "leghavasabb napjára"! Világszerte 2014. január 19-én fogják megrendezni harmadik alkalommal a World Snow Day-t. A havas sportok népszerűsítése céljából kitalált szabadidős programnap a világ számos országában egyidőben kerül megrendezésre.
A Snow Day-t 2009-ben Magyarországon, az eplényi Síarénában rendezték meg először. A 8 téli sportágat bemutató sikeres rendezvényre akkor mintegy 3000 érdeklődő látogatott el. Az azóta World Snow Day nevet viselő esemény része a Nemzetközi Síszövetség (FIS) által életre hívott "Bring Children to the Snow" programnak, melynek célja, hogy megszerettesse a téli sportokat a 4-14 éves gyerekekkel.

„Ez a nap azért van, hogy a gyermekek a szüleikkel új élményeket szerezzenek a havon, az emlékek pedig folytatásra ösztönözzék őket. Az első World Snow Day-t 2012. január 22-én a világ 39 országában, 225 rendező szervezet munkájának köszönhetően, több mint 200 ezer résztvevővel bonyolították le. A népszerűséget mutatja, hogy a program a déli féltekére is átnyúlik, érdekessége, hogy még világrekord is született. Az eplényi rendezvénnyel Magyarország is felkerült a nemzetközi sítérképre. A Snow Day négy éve úttörőnek számított Magyarországon ebben a "műfajban". - nyilatkozta Barbai Áron ötletgazda és főszervező.

A 2013. január 20-i Snow Day viszont már megduplázta közönségét, hiszen több mint 430.000 érdeklődő látogatott el a résztvevő 39 ország síterepein szervezett programokra. Hasonló sikereket várnak a szervezők jövő évi rendezvényektől is, melynek napja 2014. január 19-e lesz. Bővebb infó: world-snow-day.com
KOMMENTEK
egrikati | 2013.07.31. 11:29
Kedves Olvasók!

Az első ilyen magyar rendezvény 2009. január 27-én volt a Mátraszentistváni Síparkban a síoktatók nemzetközi szervezetének 4 évente megrendezésre kerülő szakmai konferenciája, az IVSI Congress keretében, melyet a Síoktatók Magyarországi Szövetsége szervezett a magyar sí-, és snowboardoktatók önkéntes közreműködésével. A szakmai hét keddjén nyílt oktatási nap volt, amelyen bárki részt vehetett. Rengeteg gyermek és felnőtt tanult ezen a napon ingyen síelni és hódeszkázni a Síparkban. Ezt követően szerveződött a Snow Day nevet viselő eplényi program, ahol szintén számos SMSZ oktató járult hozzá program sikeréhez. Csak két év múlva a 2011-es St. Anton-ban zajló Interski Kongresszuson jelentették be, hogy elindul a World Snow Day programsorozat. Örömmel álltam föl és meséltem el, hogy Magyarországon már két éve vannak ilyen események, ahol több ezren ismerkednek a téli sportokkal. Jó, hogy azóta minden januárban van egy nap, amely nem csak itthon, de az egész világon a havas sportok napja.
Reméljük 2013. januárjában is helyet kap minden magyar sípályán és síiskolában egy-egy World Snow Day-rendezvény.

Egri Katalin
SMSZ elnök

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.