Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Január 15-én ünnepeljük a Hó Világnapját

2016.08.22. 2017.01.13. Szászi Bernadett | frissítve: 2017.01.13.

A World Snow Day elnevezésű nemzetközi hóünnepet hatodik alkalommal rendezik meg idén januárban. A havas sportok népszerűsítésére létrejött rendezvényhez tavaly 42 ország több mint 625 síterepe csatlakozott. Magyarországon várhatóan Eplényben lesznek kapcsolódó programok.
A World Snow Day célja: kedvet csinálni a gyerekeknek a téli sportokhoz.
A Hó Világnapját 2007 óta minden évben megrendezik világszerte. Ezen a napon összegyűlik minden hókedvelő gyerek és felnőtt, kezdő és profi, síző és snowboardos, hogy együtt örüljenek a télnek és a hó nyújtotta sportolási lehetőségeknek.

Az eseményt a Nemzetközi Sí Szövetség (FIS) hívta életre azzal a céllal, hogy minél több gyerek kapjon kedvet a sízéshez és a téli sportokhoz. Elsősorban a 4-14 éves korosztályt szeretnék megcélozni, de a rendezvényeken mindenki találhat kedvére való elfoglaltságot.

A World Snow Day főbb célkitűzései:

  • kedvet csinálni a fiataloknak a téli sportok űzéséhez
  • népszerűsíteni a biztonságos sízést
  • felhívni a figyelmet a környezettudatosságra
  • megmutatni a gyerekeknek, hogy a sport segít az egészségmegőrzésben
A világméretű rendezvény célja, hogy minél több ország minél több síterepe csatlakozzon az eseményhez. Részletes útmutató található a honlapon (world-snow-day.com/event_ideas_guide), amiben hasznos tanácsokat adnak a szervezéshez, a szponzorok keresésétől a programok kitalálásán át a megvalósításig.

Az ajánlott programok közt szerepel síbörze, síszaküzlet akciók és felszerelés bemutatók szervezése, hófesztivál jellegű programok, úgy mint koncertek, szánkózás, síverseny, iglu építés, látványos freestyle versenyek és bemutatók.

Bárki szervezhet programot és kapcsolódhat a globális hóünnephez, csupán regisztrálnia kell ezen a linken: world-snow-day.com/en/WSD/Organise_an_Event

A World Snow Day Magyarországon

Az első ilyen magyar rendezvény 2009. január 27-én volt a Mátraszentistváni Síparkban a síoktatók nemzetközi szervezetének 4 évente megrendezésre kerülő szakmai konferenciája, az IVSI Congress keretében, melyet a Síoktatók Magyarországi Szövetsége szervezett a magyar sí-, és snowboardoktatók önkéntes közreműködésével.

Ezt követően szerveződött a Snow Day nevet viselő eplényi program, ahol nyolc sportágban hirdettek programokat, játékos vetélkedőket. A havas eseményre csaknem háromezren voltak kíváncsiak.
Magyarországon Eplényben lesz Snow Day látványos programokkal.
Magyarországon Eplényben lesz Snow Day látványos programokkal.
A következő Hó Világnapja 2017. január 15-én lesz. Magyarországon Eplény csatlakozik a kezdeményezéshez, a Intersport Síarénában egész nap családi programokkal és érdekes bemutatókkal várják az érdeklődőket.

A tervezett programok közt szerepel hószobrászkodás, látványos jégfaragó show, síszimulátor és sífutás is. Az extrém sportok kedvelői sem fognak unatkozni. A rendezvényre kialakított snowparkban freestyle snowboard bemutatót tartanak.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.