Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Norvégia témájú cikkeink

2021.10.07.
1300 éves sílécet találtak Norvégiában
Jó állapotban megőrződött, fából készült sílécekre bukkantak régészek egy norvég hegycsúcson, az 1300 éves leletek a legöregebb sílécek, amelyeket valaha feltártak.
2021.09.26.
Fóliázás: nyolc méter vastag havat mentettek meg Norvégiában
Látványos eredményeket produkált idén a norvégiai Fonna gleccser síterepén az un. snow-farming, vagyis a korábbi szezonról eltárolt hómennyiség nyári megóvása a következő szezonra. Szeptember elejére kb. nyolc méter vastagon megmaradt a hó a hővisszaverő fólia alatt.
2021.09.23.
Svindal megismételte az ikonikus ugrást a hófalak között
Közel 60 évvel ezelőtt készült egy fénykép, amely akkor bejárta a világot. Egy síelő ugrik át az országút hatalmas hófalai között, alatta pedig a kor egyik ismert autója. A már visszavonult norvég klasszis ugyanerre az ugrásra vállalkozott.
2020.11.27.
Remek hóval zajlik a síszezon Skandináviában
A skandináv országokban kezdetét vette a síszezon. Van, ahol már lassan egy hónapja síelhetnek, másutt a napokban rajtolt az idény. Finnországban az elmúlt időszakban sok hó esett.
2020.11.01.
AKSEL: film készült Svindalról, a norvégok síelőjéről
A már visszavonult norvég klasszis, Aksel Lund Svindal mostanában eléggé elfoglalt. A november eléggé fontosnak tűnik számára, hiszen a hónap elején az önéletrajza jelenik meg a könyvpiacon németül, a hónap végén pedig a dokumentumfilmje, amely karrierje utolsó éveit tekinti át.
2020.10.12.
Világkupa: elkészült a versenynaptár európai versenyekkel
Hétvégén nyilvánosságra került az idei alpesi világkupa sorozat tervezett versenynaptára. A Nemzetközi Sí Szövetség (FIS) mindent elkövet, hogy a tervezett versenyeket meg lehessen tartani, azonban arra nem árt felkészülni, hogy biztosan lesz változás a programban.
2020.04.22.
15 méter vastag hóval nyit májusban a norvég síterep
Rekordmennyiségű havat kell eltakarítaniuk az üzemeltetőknek, de keményen dolgoznak, hogy május elsején már síelőket fogadhasson a norvég gleccser.
2020.03.21.
Tíz méter vastag hó alól kell kiásni a norvég síterepet
Fonna gleccser az egyik norvég síterep, amely csak a nyárra nyit ki. Ahogy a képen is látszik, a héten nekiálltak a síterep előkészítésének, vagyis először a síterephez vezető út megtisztításának.
2020.02.20.
Norvégiában legalább tél van, túlságosan is sok a hó
Amíg itthon és környékünkön a télimádók és hórajongók legfeljebb már csak egy huszáros télvégi hajrában reménykedhetnek, addig Norvégiában a hét elején néhányan beérték volna kevesebb hóval is.
2019.11.10.
Norvég ősz: közel 100 éve nem hullott ennyi hó
Az északi sarkkörön túl található norvég város, Tromsø 70 cm havat kapott néhány nappal ezelőtt. Közel 100 éve nem volt ilyen hatalmas havazás, ilyen korán.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »